Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


PLAN DE AFACERI - INFIINTAREA NET Media SRL -

Marketing

+ Font mai mare | - Font mai mic
PLAN DE AFACERI

- Infiintarea NET Media SRL -

1. Sinteza planului de afaceri

Societatea NET MEDIA SRL face parte din sectorul tertiar, cel al serviciilor. Obiectul de activitate al firmei este :

realizarea de site-uri pe Internet

promovarea prin intermediul Internetului a diferitor produse/servicii

Descrierea serviciilor… Firma presteaza doua categorii de servicii: construire site-uri web si promovare prin intermediul Internetului.

SITE-urile sunt concepute conform dorintelor si posibilitatilor financiare ale clientului.

PROMOVAREA se face cu ajutorul mijloacelor clasice folosite pe Internet: bannere, ferestre pop-up, e-mail, site-uri dedicate cu concursuri/jocuri.

Piata potentiala… este formata din persoane juridice si fizice care doresc sa-si deschida o pagina pe Internet sau sa promoveze diferite produse/servicii pe Internet. Publicitatea on-line se dezvolta de la an la an iar firmele mari isi sprijina campaniile TV, Presa, Radio cu cele pe Internet (Cele mai cunoscute exemple: Connex, Orange, Coca-Cola, Zapp).

Cercetarea de piata… arata o dezvoltare continua in viitor a Internetului si o crestere a numarului de vizitatori de la an la an.

In Romania au fost 750.000 de utilizatori in 1999 iar in 2002 s-a ajuns la aproximativ 1.800.000.

Aceasta crestere se va accelera in tara noastra in 2003 si datorita liberalizarii pietei telecomunicatiilor. Accesul la Internet va fi mai ieftin lucru care va determina cresterea numarului de utilizatori.

Totodata in scurt timp va fi disponibil si in Romania la scara larga sistemul de plata on-line cu ajutorul cartilor de credit/debit. Acest lucru va determina pe de o parte aparitia unui numar mare de magazine virtuale, iar pe de alta cresterea numarului celor care folosesc Internetul.

Avantajele competitive sunt raportul calitate/pret al serviciilor prestate si respectul fata de client.

Aspecte financiare infiintarea firmei presupune o investitie initiala de 20.000$ cu o perioada de rambursare de 5 ani de zile acordata in doua transe: 3.000$ in primul an si 17.000$ in anul al doilea. Rata dobanzii in valuta: 10% (ALPHA Bank).

Profitabilitatea firmei se estimeaza ca rata profitului va creste de la 5% in cel de-al doilea an la 7% in anul 5 de activitate, iar cifra de afaceri va fi de aproximativ 78.000$.

Echipa Manageriala… va fi formata din doi manageri: un manager general si de marketing si publicitate.

Oferta de afaceri a NET MEDIA SRL… firma doreste sa devina una din cele mai bune firme in domeniu de pe piata romaneasca. Pentru a putea incepe activitatea avem nevoie de un credit de 20.000$ acordat in doua transe cu o rata a dobanzii de 10%. In anul al doilea va incepe plata ratelor si a dobanzilor aferente catre banca. Rambursarea creditului se va face de doua ori pe an. Garantarea sumei acordate se va face cu activele firmei.

2. Prezentarea intreprinderii

Firma face parte din sectorul tertiar al economiei, cel al serviciilor.

Piata telecomunicatiilor s-a liberalizat incepand cu 1 ianuarie 2003 asteptandu-se o creste a numarului de utilizatori Internet si deci o sporire a interesului pentru acest mediu. Consider asadar ca acesta este un bun moment pentru societate de a intra pe piata.

NET MEDIA este o societate cu raspundere limitata. Pentru inceput firma va avea sediul central in Bucuresti urmand ca pe masura dezvoltarii sa deschida filiale in orasele mari din tara.

Echipa manageriala va fi formata din doua persoane: managerul general si managerul de marketing. Unul se va ocupa de conducerea echipelor de colaboratori iar celalalt de promovarea firmei, vanzarea serviciilor si relatia cu clientul. In cazul campaniilor publicitare pe internet cei doi manageri se vor ocupa de planificarea si realizarea fiecarei promotii.

3. Serviciile firmei

NET MEDIA SRL este o firma noua. Pentru a putea avea succes pe piata si pentru a face fata concurentei trebuie sa se dovedeasca a fi extrem de competitiva.

In Romania piata tinde sa se maturizeze si dupa cum bine se stie in orice economie dezvoltata o firma care nu-si respecta clientii si nu ofera calitate nu poate rezista mult timp pe piata.

Principalele atuuri vor fi raportul CALITATE/PRET si RESPECTUL FATA DE CLIENT.

In tara noastre exista firme cu un profil de activitate asemanator care ofera calitate la un pret ridicat si firme cu preturi mici dar cu o calitate scazuta.

Cum ar putea o firma mica sa ofere un raport calitate/pret imbatabil? Foarte simplu si asta tocmai pentru ca este mica si nu are o structura organizatorica complexa.

Personalul firmei va fi format din managerul general, managerul de marketing si echipe de colaboratori.

Fiecare echipa se va ocupa la un moment dat de un singur proiect sub coordonarea managerului general.

Colaboratorii vor putea lucra acasa cand au timp singura conditie fiind sa termine la o anumita data.

In linii mari activitatea se va desfasura astfel:

daca este vorba de promovare de produse/servicii pe Internet sarcina revine managerului general care va planifica si va cumpara spatiul necesar.

daca este vorba de construirea unui site se analizeaza proiectul si in functie de complexitatea proiectului se alcatuieste o echipa din 2-4 oameni

Echipa lucreaza la dezvoltarea site-ului

Se prezinta site-ul, iar clientul isi da acordul sau sugereaza ce trebuie schimbat.

Se finalizeaza site-ul tinand cont de ultimele cerinte ale clientului.

Acest mod de desfasurare a activitatii permite economii insemnate. Deoarece fiecare lucreaza la domiciliu cu echipamentul propriu nu exista cheltuieli cu chiria si echipamentele de calcul.

4. Programul de Marketing si Planul de Vanzari

NET MEDIA SRL este o firma care acorda o importanta deosebita clientilor sai, in particular, precum si necesitatilor pietei in general.

Serviciile se adreseaza atat clientilor mai mici cat si celor mari. Clientii mici sunt persoanele fizice sau firmele de mici dimensiuni care doresc sa aiba o pagina de prezentare pe Internet. Clientii mari sunt aceia care doresc magazine virtuale, site-uri complexe sau care promoveaza produse/servicii pe Internet.

Concurenta in domeniu este relativ mare. Exista societati care construiesc site-uri complexe, dar care au un pret ridicat. Pentru o firma care ar oferi servicii de o calitate mai buna si la preturi mai mici ar fi usor sa patrunda pe piata si sa faca fata concurentei.

NET MEDIA SRL doreste sa vina cu o serie de servicii si pachete de servicii noi cum ar fi: construirea de CV-uri on-line care sa poata fi actualizate de catre proprietar, pagini de prezentare unice pentru fiecare client; carti de vizita pe Internet; pagini ale promotiilor de elevi/studenti; pagini gen „reuniune de clasa” unde fosti colegi sa se intalneasca pe Internet chiar daca sunt la sute de kilometrii distanta etc.

Politica de preturi va fi una agresiva. Preturile vor fi sub cele ale concurentei. In primele sase luni de activitate NET MEDIA SRL va mentine preturi foarte scazute, va reinvesti profitul in dezvoltare si promovare si va incerca sa multumeasca prin calitate si seriozitate TOTI clientii astfel incat acestia sa recomande firma mai departe.

In urmatoarele 6 luni se va incerca patrunderea si pe pietele din orasele mari. Astfel dupa un an de la infiintare NET MEDIA va avea sucursale in cel putin 5 orase mari din tara si un sediu central in Bucuresti.

5. Programul de Dezvoltare a Serviciilor

Firma va avea inca de la inceput o oferta generoasa de servicii ce vor putea fi adaptate in functie de nevoile fiecarui client. Mai jos sunt enumerate cele mai importante servicii:

Ø     Promovarea prin intermediul internetului

Ø     Constructia de site-uri pe Internet gen

Prezentarea firmei

Magazine virtuale

Cluburi / Baruri virtuale

Portaluri

Informatii

Ø     Constructia de pagini speciale pe Internet cum ar fi

CV on-line

Carti de vizita virtuale cu sunet si imagini in miscare

Pagini ale promotiilor de elevi/studenti;

Pagini gen „reuniune de clasa”

Fun cluburi virtuale

Bazandu-ne pe semnalele primite din partea pietei, NET MEDIA isi propune sa-si dezvolte activitatea atat prin marirea numarului de servicii oferit cat si prin deschiderea unor noi filiale.

Astfel in primul an de activitate firma se va axa pe atragerea de clienti si pe castigarea increderii acestora astfel incat sa fim recomandati drept o firma cu care merita sa lucrezi. Tot in primul an ne propunem sa deschidem filiale in minim 5 orase mari ale tarii.

Pe termen lung societatea doreste sa aiba un sediu si sa imparta activitatea pe trei departamente

Departament de promovare pe Internet

Departament specializat pentru proiectele importante

Departament de coordonare a echipelor de colaboratori care se vor ocupa de proiectele mai mici.

In departamentul pentru proiecte importante va fi angajat personal specializat in domeniu. Lucrand in acelasi loc vor putea sa colaboreze mai usor si astfel va creste productivitatea muncii.

Cei de la departamentul de coordonare se vor ocupa de clientii mici si vor supraveghea echipele de colaboratori.

Tot pe termen lung firma isi propune sa obtina atestarile internationale de calitate. Astfel, societatea va putea sa isi mareasca increderea in fata clientilor.

6. Programarea Activitatilor Operationale

Activitatea operationala a NET MEDIA SRL va avea la inceput urmatoarea structura:

Se primeste cererea clientului

Daca este vorba de promovare de produse/servicii pe Internet sarcina revine managerului general care , iar daca este vorba de construirea unui site se trece la pasul 3.

In functie de complexitatea proiectului se alcatuieste o echipa din 2-4 oameni.

Are loc o intalnire intre client, cei doi manageri si echipa in care se stabilesc detaliile cu privire la dorintele clientului si cum va arata noul site.

Echipa lucreaza la dezvoltarea site-ului

Are loc o noua intalnire cu clientul si i se prezinta site-ul, iar clientul isi da acordul sau sugereaza ce trebuie schimbat.

Se finalizeaza site-ul tinand cont de ultimele cerinte ale clientului.

Site-ul este pus pe InternetPe termen lung, dupa crearea celor trei departamente activitatea ar putea avea urmatoarea structura:

Se primeste cererea clientului si se analizeaza.

Daca este vorba de promovare de produse/servicii pe Internet sarcina revine departamentului de promovare

Daca se doreste construirea unui site, in functie de marime si complexitate comanda merge catre unul din cele doua departamente: specializat sau cel de coordonare.

De proiectele mici se ocupa departamentul de coordonare. Acesta dirijeaza activitatea colaboratorilor in realizarea proiectului.

Proiectele mari se executa in departamentul specializat.

Are loc o intalnire intre client si echipa firmei in care i se prezinta site-ul, iar clientul isi da acordul sau sugereaza ce trebuie schimbat.

Se finalizeaza site-ul tinand cont de ultimele cerinte ale clientului.

Site-ul este pus pe Internet

Cererea este analizata de directorul de marketing si de specialistii din cadrul firmei si se stabileste care din departamente se va ocupa de aceasta.

Daca este vorba despre o activitate de promovare sarcina revine departamentului specializat. Aici se face planificarea in functie de consumatorii tinta ai respectivului produs si se negociaza cumpararea spatiului publicitar. Dupa acordul clientului se trece la comanda efectiva catre furnizorii de spatiu de reclama pe internet. Dupa terminarea campaniei se face o analiza a impactului pe care l-a avut aceasta si se prezinta clientului rezultatele.

Analiza se face de catre specialistii firmei.

In cazul in care trebuie construit un site mic se alcatuieste o echipa de colaboratori careia i se va inmana proiectului. Aceasta are un termen in care trebuie sa prezinte rezultatul.

La site-urile mari care necesita o structura complexa lucreaza echipa de specialisti a firmei.

Clientului i se prezinta rezultatul si se stabilesc impreuna cu acesta modificarile dorite.

Ultima faza o reprezinta finalizarea site-ului. Se fac ultimele retusuri, teste de compatibilitate pe diferite platforme si programe de navigare pe internet.

Se posteaza site-ul pe Internet.

7. Managementul Activitatilor

Managementul firmei noastre isi propune a fi unul participativ, cu implicarea directa a personalului.

Organigrama organizatiei se prezinta in modul urmator:


Managerul General se va ocupa in prima faza de conducerea echipelor de colaboratori, iar dupa infiintarea celor trei departamente sarcinile si competentele acestuia constau in intra stabilirea optiunilor strategice ale firmei pe termen scurt, mediu si lung.

Managerul de marketing este absolvent al Facultatii de Comert din cadrul ASE Bucuresti. Se va ocupa de promovarea firmei, vanzarea serviciilor si relatia cu clientul.

In cazul campaniilor publicitare pe internet cei doi manageri se vor ocupa de planificarea si realizarea fiecarei promotii.

Motivarea colaboratorilor se va face prin acordarea unei libertati totale legate de timpul si locul unde vor munci, singura conditie fiind sa predea ceea ce au de facut la o data stabilita. Remuneratia va fi in functie de complexitatea fiecarui proiect. Avantajul principal al colaboratorului va fi ca va putea sa lucreze in timpul liber, acasa in masura timpului disponibil.

Dupa ce se vor crea cele trei departamente vor exista si salariati. Acestia se vor bucura de un salariu atractiv.

8. Planul Financiar

In primul an firma va lucra cu ajutorul colaboratorilor, principalul obiectiv fiind de a castiga clienti si de a se face cunoscuta pe piata. Cheltuielile vor fi suportate de cei doi manageri (fondatorii firmei), iar colaboratorii vor fi platiti in functie de proiectele realizate.

Incepand cu cel de-al doilea an de activitate se doreste organizarea firmei conform organigramei prezentate in capitolul anterior.

Necesitatile financiare totale ale firmei incepand cu anul al doilea sunt de aproximativ 20.000$, in care:

17.000$ - pentru procurarea echipamentelor necesare si a licentelor:

7500$ - 5 Computere si licente programe; 5 Monitoare; 1 laptop

6500$ - Server si Monitor; echipamente de retea; retroproiector; imprimanta multifunctionala (Imprimanta / Fax / Scanner / Copiator); video proiector.

3000$ - Mobilier

3.000$ - cheltuieli de intretinere si productie pentru primul an de activitate

Conditii de creditare

Indicatorii

Valoare

Marimea creditului (USD)

Termen de creditare

5 ani

Rata anuala a dobanzii

Numarul de rambursari /an

Numarul perioadelor    de gratie rambursari /an

Rata de rambursare calculata

Rambursarea creditului se va face conform tabelului de mai jos:

An

Sold. creditor

Rata de

rambursat

Rest de rambursat

Dobanda scadenta

Dobanda cumulata

3.000

-

3.000

150

150

3.000

-

3.000

150

300

20.000

2.500

17.5001.000

1.300

17.500

2.500

15.000

875

2.175

15.000

2.500

12.500

750

2.925

12.500

2.500

10.000

625

3.550

10.000

2.500

7.500

500

4.050

7.500

2.500

5.000

375

4.425

5.000

2.500

2.500

250

4.675

2.500

2.500

-

125

4.800

Venituri si cheltuieli

Veniturile si cheltuielile sunt estimate luand in considerare o luna normala din punct de vedere al activitatii (numar mediu de clienti si proiecte realizate).

Venituri lunare previzionate

25 Proiecte mici    x 20 $/proiect = 500$

10 Proiecte medii x 150 $/proiect = 1.500$

2 Proiecte mari x 2.000 $/proiect= 4.000$

Planificare si cumparare spatiu publicitar = 500$

Total venituri lunare = 6.500 $

Cheltuieli lunare previzionare

Ponderea cea mai mare in cheltuieli o are mana de lucru inalt calificata:

Componentele costului

Total cheltuieli lunare (USD)

- Cheltuieli constante:

Amortizare (3 ani) echipament

475

Chiria spatiului

625

Total Cheltuieli constante

1.100

- Cheltuieli variabile:

Salariu a 2 manageri

1.500

Salariul a 5 angajati

2.000

Plata Colaboratori (40% din veniturile proiectelor mici)

Servicii: Telefon

Servicii: Internet

Consumabile

Energie electrica

100

Intretinere spatiu

Total cheltuieli variabile

4.500

Total cheltuieli lunare de productie

Conform cheltuielilor si veniturilor previzionate se estimeaza ca firma va fi profitabila, inregistrand la sfarsitul primului an de activitate un profit de 2.700 USD, iar in anul doi (dupa trecerea la noul mod de organizare) de 3.925 UDD.In tabelul urmator este prezentata evolutia in urmatorii 5 ani a firmei daca structura organizatorica nu se modifica. In cel de-al cincilea an de activitate firma doreste sa aiba un profit anual de peste 5.000 USD. Profitul cumulat dupa 5 ani de activitate va fi de peste 21.000$.

- USD -

Indicatorii

An 1

Total

Semestrul 1

Semestrul 2

An 1

An 2

An 3

An 4

An 5

Venituri realizate

2.000

4.000

6.000

78.000

78.000

78.000

78.000

Cheltuieli productie

1.500

1.500

3.000

67.200

67.200

67.200

67.200

Profitul

500

2.500

3.000

10.800

10.800

10.800

10.800

Rata de rambursat

-

-

-

5.000

5.000

5.000

5.000

Dobanda bancara

150

150

300

1.875

1.375

875

375

Profit disponibil

350

2.350

2.700

3.925

4.425

4.925

5.425

Profit cumulat

350

2.700

2.700

6.625

11.050

15.975

21.400

9. Oferta Antreprenoriala

NET MEDIA SRL doreste sa devina una din cele mai bune firme in domeniu de pe piata romaneasca dupa 5 ani de activitate. Pentru a putea incepe activitatea avem nevoie de un credit de 20.000$ acordat in doua transe. Prima transa de 3.000$ dorim sa o primim inainte de inceperea activitatii propriu-zise a firmei. In primul an vom lucra cu colaboratori si ne vom face cunoscuti pe piata.

Cea de-a doua parte de 17.000$ va fi folosita dupa primul an de activitate pentru dezvoltarea firmei si structurarea acesteia conform organigramei prezentate anterior.

Tot in anul al doilea va incepe si plata ratelor si a dobanzilor aferente catre banca. Rambursarea creditului se va face de doua ori pe an.

Garantarea sumei acordate se va face cu activele firmei.

10. Anexe

Pentru a justifica cheltuielile mai sus mentionate anexam urmatoarele documente:

Oferta echipamente

Oferta computerePolitica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1022
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site