Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
ComunicareMarketingProtectia munciiResurse umane


Politica de promovare in agroturism

Marketing+ Font mai mare | - Font mai micPolitica de promovare in agroturism

1.Comunicarea de marketing in turism

Procesul de comunicare

Comunicarea umana -procesul prin care doua sau mai multe persoane incearca, prin utilizarea unor simboluri sa exercite o influenta constienta sau inconstienta asupra unora cu scopul de a-si satisface propriile interese(constiente sau inconstiente). (John J.Burnett)Sistemul de comunicatie modern este compus din urmatoarele elemente: emitator - numit si sursa de comunicatie, respectiv cel care transmite mesajul; codificarea - constituie mecanismul care traduce ideile in simboluri sau semne; mesajul - ansamblul semnelor transmise de emitator; mediile - cuprind vehiculele (suporturile) prin intermediul carora mesajul ajunge la destinatar; decodificarea - consta in semnificatia atribuita mesajului de catre receptor; receptorul - numit si audienta sau destinatar, respectiv cel care primeste mesajul; raspunsul - inglobeaza ansamblul reactiilor auditoriului dupa receptia mesajului; feedback-ul - partea din raspuns pe care receptorul o retransmite emitatorului; elementul perturbator - orice poate provoca o distorsiune intre mesajul emis si mesajul primit.

Sursa - o persoana, o firma, organizatie, asociatie, vanzator, distribuitor, in general cei care participa la mecanismul pietei

Mesajul -contine elemente informative, sugestive si explicative, umrarind crearea unui sentiment si atasarea fata de un produs, serviciu, marca, firma; poate lua forma unei comunicari scrise, ortale, transmisie radio,oferta, comunicarea pretului, precizarea modalitatilor de distributie etc.

Canalul de transmitere a mesajului este reprezentat de mediile majore prin care se vehiculeaza informatia: presa, TV, radio, cinematograf, publicitate exterioara, tiparituri, relatii publice, manifestari promotionale, tehnici speciale de comunicare (direct mailing, sampling, merchandising)

Destinatarul - cumparatorul=organizatie, firma, individ, este influentat de factori politici, economici, sociali, culturali, sisteme sociale, valori, atitudini, gusturi, grupuri de referinta. Un astfel de sistem permite identificarea factorilor esentiali ai procesului de comunicatie. Dar, eficienta sa este dependenta de modul in care emitatorul isi cunoaste audienta si raspunsul acesteia, de felul in care codifica mesajul in functie de decodificarea receptorului, de transmiterea mesajului prin intermediul unor suporturi adaptate atat mesajului cat si destinatarului, ca si de a sigurarea suporturilor de feedback care sa-i garanteze buna receptie a mesajului.

In practica, receptarea mesajului de catre destinatar este influentata de trei fenomene: atentia selectiva, distorsiunea selectiva si retentia (retinerea) selectiva.

Astfel, atentia unui individ fata de o sursa de comunicatie este selectiva, intrucat un sistem de filtre propriu fiecaruia determina receptarea numai a acelei informatii (publicitare, promotionale etc.) care il intereseaza. Specialistii afirma ca atentia selectiva este, in primul rand, un fenomen protector fata de o expunere tot mai mare a mesajelor publicitare. Cercetari de marketing au demonstrat ca din 300-600 mesaje la care un individ este expus zilnic, numai 30-80 sunt receptate, iar mai putin de 10 dintre acestea sunt capabile sa-i influenteze comportamentul. In al doilea rand, atentia selectiva constituie un element ajutator in adoptarea unei decizii, asociat cu doua criterii: implicatia si perceptia riscului. Se considera ca implicatia indivizilor in perceptia unui mesaj depinde in mare masura, pe de o parte, de natura produsului, caruia i se atribuie numeroase continuturi simbolice(produsul are nu numai o functie utilitara, ci si o functie sociala si simbolica, conferind un un anumit statut social consumatorului/utilizatorului); pe de alta parte, perceptia este influentata si de momentul expunerii la mesaj, in sensul ca, de regula, consumatorul se simte mult mai implicat daca este expus unui mesaj publicitar intr-o perioada in care cauta produsul respectiv.

Fenomenul distorsiunii selective se datoreaza faptului ca receptorul dezvolta atitudini care il determina sa recepteze si sa interpreteze mesajele numai in masura in care ii intaresc propriile credinte si convingeri. Cu alte cuvinte, el are tendinta de a complica mesajul (prin adaugarea altor elemente, izvorate din propriile convingeri) si, in acelasi timp, de a-l simplifica (prin suprimarea unora dintre elementele pe care le contine). Datorita acestor tendinte, mesajul ce urmeaza a fi comunicat va trebui sa fie simplu, clar, atragator si repetat.

In sfarsit, conform fenomenului de retinere selectiva, obiectivul unei actiuni de comunicatie este inscrierea mesajului in memoria permanenta a receptorului. Pentru aceasta, mesajul trebuie sa depaseasca pragul memoriei temporare si sa permita rememorarea sa. Capacitatea de rememorare a mesajului depinde insa de semnificatia ce ii este atribuita. Astfel, daca atitudinea initiala a unei persoane fara de un obiect (produs) este pozitiva si daca ea isi rememoreaza argumente favorabile acestuia, mesajul are bune sanse de a fi acceptat si inregistrat in memorie. Dimpotriva, daca atitudinea initiala este negativa, bazata pe existenta unor contraargumente fata de produs, mesajul va fi respins, chiar daca va fi pastrat in memorie. Rezulta ca doua persoane pot avea o capacitate diferita de a considera informatia ce ii este transmisa prin intermediul unei actiuni de comunicatie, in functie de nivelul educatiei, gradul de instruire etc. In acest sens, se considera ca o audienta "intelectuala" este inzestrata cu o capacitate mult mai ridicata de a decodifica semnele complexe ale comunicatiei promotionale. De altfel, studiile consacrate relattiilor dintre diferitele caracteristici ale unei audiente si gradul acesteia de a primi si accepta sugestii atesta ca inteligenta si sugestibilitatea variaza in sens invers: respectiv, cu cat o persoana este mai inteligenta, cu atat capacitatea sa de a primi sugestii - in cazul nostru prin intermediul unei actiuni de comunicatie - este mai redusa; ca femeile sunt mai usor influentate decat barbatii; ca persoanele care se conformeaza unor norme exterioare ce le ghideaza comportamentul sunt mai influentabile decat altele, tot asa cum sunt si cele care nu au deloc incredere in ele. In general, aslfel de studii servesc in procesul de elaborare a strategiei de comunicatie si de alegere a segmentelor de public vizate.

Politica de promovare in turism pare, la prima vedere, relativ simpla.Pentru a alcatui mixul promotional, managerii din turism au la indemana o paleta larga de mijloace si canale de difuzare a mesajului promotional.In realitate, in practica managerului de marketing in turism, combinarea tehnicilor de promovare este o arta, care depinde mult de abilitatile managerului si de capacitatea sa de a-si intelege clientii si concurentii.

Activitatea de promovare a produsului turistic este o "forma specifica de comunicare, care consta in transmiterea pe diferite cai de mesaje si informatii menite sa-i informeze pe operatorii de turism si pe turistii potentiali asupra caracteristicilor produsului turistic si asupra elementelor componente ale serviciilor turistice oferite,.., sa le dezvolte o atitudine pozitiva fata de firmele prestatoare de servicii turistice"(SNAK, BARON, NEACSU,2003)

Astfel, mesajul care trebuie comunicat in actiunile programate in cadrul politicii de promovare a unei firme de turism are urmatoarele caracteristici:

trebuie sa sublinieze superioritatea si specificitatea ofertei sale fata de cea a competitorilor sai, ca si conditii sau confort, pret, calitate si servicii suplimentare pentru clienti(artizanat, mestesuguri, vanzari directe);

accentul pus pe diferentierea tarifelor pe categorii de clienti sau pe perioade ale anului(in serviciile de turism "tariful comunica");

evidentierea satisfactiei de a petrece timpul liber intr-o ambianta placuta;

accesibilitatea serviciului(asezare geografica, cai de acces la locatie, mijloace de transport, legatura cu alte susbsisteme);

descrierea climei si a frumusetii peisajului natural, sublinerea valorii unor elemente naturale (ape minerale, izvoare, microclimat, topoclimat);

sublinierea caracteristicilor patrimoniului cultural-artistic: vestigii si locuri istorice de atractie, de arta, de arhitectura, etnografie, folclor, traditii locale( festivaluri folclorice locale sau traditionale, de pilda, Festivalul Clatitelor desfasurat anual in Statiunea Moneasa).

Actiunile promotionale in domeniul turismului vizeaza, in general, atat atragerea de noi clienti cat si pastrarea celor existenti.

Una din particularitatile actiunilor de promovare a serviciilor turistice consta in faptul ca oferta este promovata atat cu mijloace proprii cat si prin intermediul retelelor de promovare si distributie.Trebuie mentionat ca distributia produsului turistic presupune, in mod implicit si functia de informare a clientilor potentiali. In tarile Uniunii Europene, in componenta acestor retele de promovare si distributie intra:

operatorii de turism(tour operatori) sau agentiile de turism-sunt firme de turism care ofera voiaje preplatite si pachete turistice; acestea informeaza turistii potentiali sau intermediarii cu privire la pachetele turistice oferite(conditii de confort, tarife, comisioane);

agentiile de voiaj- pun in vanzare bilete de calatorie in circuit

agentiile imobiliare-

retelele bancare-

cecurile de vacanta-

marile magazine-

cluburile-

retele terioriale de turism-

centre locale de informare turistica-exemple: Info-turism Timisoara, Info-turist in principalele statiuni turistice

Consideram ca, in turism, mixul promotional este alcatuit din urmatoarele activitati:

Publicitate

Relatii publice

Promovarea vanzarilor

Utilizarea marcii

Marketingul     direct

Sponsorizare

Participarea la saloane si targuri de turism (de exemplu, Targul National de Turism si Agrement Holiday Expo- Brasov 2008 sau Targul de Turism al Romaniei, 2008 )

Mijloacele sau mediile preferate pentru transmiterea mesajului in turism sunt:

-media scrisa: cotidiene, jurnale saptamanale, reviste saptamanale, lunar, trimestriale, anuale

-tipariturile: fluturasi, pliante, brosuri, ghiduri, cataloage;

-afisajul exterior ( outdoor media): postere, bannere, panouri luminoase (statice si dinamice) panouri interactive de informare si promovare (gen InfoTurist, ca de exemplu, in statiunea Sinaia);

-afisaj interior(indoor media);

-mijloace audio-video: filme, CD/DVD-uri, diapozitive;

-televiziunea: analogica si digitala;

-telefonia mobila: sms;

-obiecte diferite: servetele, calendare, obiecte de vestimentatie, obiecte de birotica(mouse pad-uri, pixuri, pahare etc)

-Internetul: pagini web, portaluri de informare si promovare a turismului, harti electronice.

Internetul este unul din mijloacele de difuzare a mesajelor care a "explodat" in preferintele in optiunile si preferintele turistilor actuali.Astfel, Internetul este un mijloc facil de promovare, implicand costuri acceptabile si obtinand un impact deosebit in randul tinerilor dar si al adultilor de varsta mijlocie.Internetul reprezinta o oportunitate pentru turism deoarece ofera: posibilitatea lansarii de noi servicii, extinderii pe noi piete, interactiunii permanente cu clientela, atragerii unor noi categorii de clientela(TOMA, 2005)

Promovarea pe Internet a serviciilor turistice se poate realiza pe paginile web proprii ale ofertantilor, dar si prin intermediul asociatiilor specializate

Un exemplu de agentie specializata in promovarea serviciilor turistice il reprezinta portalul de informare www.TourismGuide.ro, care este un proiect de promovare a unitatilor de cazare si a zonelor turistice, avand lunar o medie de 220.000 de vizitatori si 1.400.000 de pagini afisate.Firmele de turism se pot inscrie pe portalurile de acest gen beneficiind de promovare contra unui comision.

Promovarea prin pagina electronica proprie a firmei de turism presupune optimizarea accesului electronic al site-ului astfel incat sa asigure un trafic satisfacator de vizitatori si o pozitionare buna in motoarele de cautare.Pagina web include

Publicitatea in turism imbraca urmatoarele forme:

-publicitatea media:

media scrisa:insertii publicitare in cotidiene locale, regionale, nationale sau internationale, in jurnale saptamanale sau in reviste cu aparitie saptamanala, lunara sau bilunara

media audio-video: spoturi audio-video la radio si televiziune, emisiuni televizate;

electronica: insertii publicitare in paginile web, in reviste electronice de turism;

-publicitatea prin tiparituri:

fluturasi;

postere(publicitate print);

pliante(InfoLitoral);

ghiduri(Ghidul Hotelurilor);

brosuri(Bucuresti, Castele si Palate, Maramures, Bucovina, Drumurile vinului, Delta Dunarii, Sibiu-Capitala europeana);

harti

albume

carti de turism

reviste de turism (Traveller Magazin, Clever Travel, Tour.ist, Expert Traveler, Descopera Romania, Weekender.ro, Actualitatea Turistica, Romania Pitoreasca, Vacante la tara, Romania Turistica);

cataloage de specialitate(Ghidul Turistic al Romaniei, PagiTour, TourConsult).

-publicitatea in-door

postere- de toate dimensiunile, plasate in incintele cladirilor, in interiorul autobuzelor, tramvaielor, trenurilor, avioanelor;

panouri publicitare luminoase statice postate in: statii de metrou, de autobuze, statii CFR, ascensoare("deciziile importante se iau si in lifturi"), toalete(printuri publicitare amplasate in spatele unei oglinzi amplasate in toalete), holuri ale universitatilor, camine studentesti, sali de fitness;

panouri publicitare dinamice(cu afise derulabile), display-uri(cu tehnologie plasma, LCD si LED) plasate in incinta super- si hypermarket-urilor, mall-urilor, barurilor si restaurantelor, aerogari, cinematografe;

panouri publicitare 3D:permit afisarea alternativa a fiecarui poster pe fiecare din cele trei laturi vizibile ale panoului(Sugar Media);

publicitate pe pardoseala: urme de pasi , sageti, dale vopsite sau cu diferite texte publicitare;

publicitate de tip in-store tv:publicitate transmisa digital in retea spre puncte de vanzare situate in centre comerciale, saloane de cosmetica, aeroport, clinici medicale, trenuri intercity, baruri si pub-uri.

-publicitatea out-door:

panotaj exterior, de diferite dimensiuni- pe mijloace de transport in comun, pe cladiri, plasate la intersectii sau pe marginea autostrazilor;

panouri exterioare luminoase si dinamice-casete luminoase care deruleaza filme, benzi dinamice luminoase pe stadioane;

panouri exterioare 3D interactive-conexiunea la panou fiind posibila prin intermediul telefonului mobil care are activata functia de bluetooth(se poate downloada o aplicatie software gratuita cu ajutorul careia se pot controla functiile panoului:jocul de lumini, aparitia/disparitia textului, a unor imagini etc.);

bannere de diferite dimensiuni, amplasate pe cladiri, in intersectii, pe strazi intens circulate;

imprimarea exterioara a autoturismelor, a autobuzelor, tramvaielor, avioanelor.

-publicitatea online: prin intermediul site-urilor web ale firmelor, a bannerelor, a publicitatii interstitiale, a newsletterelor electronice, a grupurilor de discutii, forumuri ale consumatorilor, bloguri etc.

Relatiile publice in turism semnifica activitati destinate turistilor actuali si potentiali, activitati care promoveaza relatiile cu partenerii si colaboratorii si activitati dedicate mass mediei.

Tehnicile utilizate in activitatile destinate clientilor actuali si potentiali sunt:

evenimente de promovare-manifestari interne si externe, culturale (festivaluri-Festivalul Clatitelor de la Moneasa, festivalul Branzei si Pastramei de la Bran, concursuri, mini excursii, drumetii, vizite la muzee, excursii itinerante, spectacole de sunet si lumina, degustari de vinuri, demonstratii culinare, prezentari de moda, targuri de antichitati,proiectii de filme, expozitii de arta, turnee de sah sau bridge, spectacole de teatru sau concerte, etc.);

inscriptionarea de obiecte: pixuri, tricouri, servetele, sepci, calendare, genti, calendare, mouse pad etc.;

Tehnicile si metodele care se pot utiliza in relatiile cu partenerii si colaboratorii includ:

evenimente aniversare: gen "x ani de colaborare sau de afaceri impreuna"

forumuri ale partenerilor: intalniri ale reprezentantilor firmelor partenere intr-un cadru formal si mai putin formal(participarea cu membrii de familie la party-uri si jocuri sportive extreme-coarda tiroliana, de pilda);

manifestari dedicate lucratorilor din turism (Bursa de Turism Balnear, Bursa de Turism Litoral, Bursa Nationala de Turism), conferinte, sesiuni de training, seminarii, dezbateri pe teme de interes din domeniul turismului.

In relatia cu mass media, tehnicile promotionale frecvente sunt:

articole de presa;

stiri de presa

comunicate de presa;

interviuri;

infotrip-uri pentru jurnalisti

sprijinirea functionarii Clubului Presei din Turism(Asociatia Jurnalistilor de Turism);

vizite educationale si de informare pentru jurnalisti

Marca in turism-joaca un rol esential in atragerea si fidelizarea clientelei, fiind cea mai vizibila fateta a unei companii hoteliere(TOMA, 2005).Firmele din industria hoteliera de pilda, sunt preocupate sa-si formeze o marca puternica, de succes.O marca de succes se individualizeaza prin simplitate, distinctie, deplina compatibilitate cu produsul turistic.

In alegerea numelui de marca trebuie sa se considere urnatoarele caracteristici:

puterea de evocare-.capacitatea marcii de a crea si dezvolta legaturi intre caracteristicile produsului sau serviciului turistic si semnificatiile generate de utilizarea sa la nivelul consumatorilor;

personalitatea-capacitatea de a se personifica determinata de natura si caracteristicile simbolurilor folosite pentru a o construi sau dezvolta

distinctia -capacitatea marcii de a se diferentia de marcile produselor si sau serviciilor concurente, de a deveni mai perceptibila si mai usor de memorizat;

omogenitatea-maniera de integrare a marcii, prin prisma semnificatiilor si a utilizarii sale cu celelalte instrumente ale comunicatiei de marketing si in relatie cu componentele mixului de marketing

perceptibilitatea-capacitatea marcii de a fi observata usor si rapid de catre consumator,facilitand preluarea si intelegerea mesajului transmis prin intermediul acesteia;

capacitatea de memorizare-masura in care numele de marca este usor de retinut si de vizualizat de catre consumatori fara a genera confuzii;

notorietatea-capacitatea marcii de a se face si a deveni cunoscuta la nivelul consumatorilor

asociativitatea-potentialul marcii de a crea legaturi intre produsul sau serviciul promovat, caracteristicile sau avantajele specifice si situatii familiare consumatorului, de natura favorabila, in contextul in care poate fi inclusa sau evaluata si marca creata.

O firma de turism poate opta pentru una din cele patru variante disponibile in raport cu numele de marca dar si cu pozitia produsului sau serviciului turistic in cadrul gamei.

Categoria de produse

Existente

Noi

Numele de marca

Existente

Extinderea liniei de produs

Extinderea marcilor existente

Noi

Utilizarea marcilor multiple

Utilizarea marcilor noi

Extinderea liniei de produs-se alege aceasta varianta strategica atunci cand diversificarea gamei de produse sau servicii este limitata in interiorul unei sau mai multor linii de produse si firma detine unul sau mai multe nume de marci cu o valoare destul de ridicata;

Extinderea marcii-firma isi diversifica portofoliul de produse, creand si lansand produse cu acelasi nume de marca; exemplu:lantul hotelier Hyatt

Strategia utilizarii marcilor multiple-fiecare produs distinct este vandut si promovat sub un nume de marca distinct; avantajul este flexibilitatea mai mare a activitatilor de marketing;

Strategia utilizarii marcilor noi-se poate dezvolta de catre firmele care au resursele financiare de a investi in marci noi de produse

Tehnicile de promovare a vanzarilor in turism includ:

pachete promotionale: combinarea serviciilor de cazare cu diferite servicii de servire a mesei;

pachete-cadou tematice: pachete de servicii turistice urmarind o anumita tema si oferite clientilor care pot alege una din destinatiile sau activitatile propuse intr-un GIFTBOX: Aventura sau Relaxare;

tarife promotionale in diferite perioade ale anului(de pilda, promotia primaverii la EasyJet), ale saptamanii sau pe perioade limitate(3-4 luni);

reduceri ale tarifelor de cazare in extrasezon sau pentru elevi, studenti, pensionari, someri;

pachete de servicii pentru turismul de afaceri: servicii de cazare, masa si sali pentru seminarii, conferinte, training-uri sau teambuilding;

pachete de servicii pentru turismul social: servicii combinate(cazare, masa si transport pe un itinerar stabilit) destinate pensionarilor, studentilor, scolarilor;

sistemele de rezervare si de plata a cazarilor si biletelor de calatorie: rezervare si plata online(cu check- in online, la unele companii de zbor) sau prin trimiterea unui e-mail(cu plata la destinatie sau in avans-prin card).

Marketingul direct reprezinta o tehnica de promovare constand in trimiterea de mesaje promotionale catre clientii actuali si potentiali prin intermediul postei clasice(mailing) sau electronice(e-mailing).Ea presupune existenta unei baze de date a clientilor cuprinzand adresele lor postale sau de e-mail.Se trimit potentialilor clienti: scrisori publicitare cu raspuns direct, brosuri de prezentar si cataloage.

Participarea la targuri interne si internationale, saloane si expozitii reprezinta un instrument eficient de marketing datorita avantajelor pe care le ofera -posibilitatea de a veni in contact cu purtatorii cererii de servicii turistice si de a le studia comportamentul, studierea ofertelor concurente, contactarea diferitilor furnizori sau prestatori de servicii turistice si chiar vanzarea de servicii turistice in timpul manifestarii.

Strategii de comunicare ale firmelor turistice

Tipologia strategiilor de comunicare ale firmei turistice cuprinde:

In raport cu obiectivele globale ale comunicarii de marketing, distingem:

strategia promovarii imaginii globale ale firmei

strategia promovarii exclusive a produselor sau serviciilori

strategia de extindere a imaginii organizatiei

In raport cu modul de desfasurare in timp al activitatilor de comunicare, distingem:

strategia comunicarii de marketing permanente

strategia comunicarii de marketing intermitente

In raport cu rolul activitatii de comunicare in marketing distingem:

strategia ofensiva

strategia defensiva

In raport cu pozitia organizatiei fata de structurile pietei, distingem:

strategia concentrata

strategia diferentiata

strategia nediferentiata

In raport cu segmentele majore de piata vizate, distingem:

strategia abordarii segmentului consumatorilor individuali

strategia abordarii segmentului consumatoeilor organizationali

strategia abordarii mixte

In raport cu mediile de comunicare utilizate, distingem:

strategia utilizarii mediilor de comunicare traditionale

strategia utilizarii mediilor de comunicare directa

strategia utilizarii combinate a mediilor de comunicare

In raport cu sediul activitatii de comunicare de marketing, distingem:

strategia comunicarii bazate pe forte proprii

strategia comunicarii bazate pe suportul institutiilor specializate

strategia suportului combinat

Finantarea actiunilor de promovare a turismului romanesc poate fi asigurata in acest moment din Fondurile Structurale alocate de Uniunea Europeana pentru Romania. Astfel, in cadrul Programului Operational Regional(Autoritate de Management-Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor), Axa prioritara 5 Dezvoltarea durabila si promovarea turismului si in cadrul acesteia, Domeniul Major de Interventie 5.3. "Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica" se pot depune proiecte de promovare a serviciilor turistice. Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale (MIMMCTPL) indeplineste rolul de Organism Intermediar(OI) pentru Programul Operational Regional(POR) prin Directia pentru Gestionarea Fondurilor Comunitare pentru Turism (DFCT), indeplineste functia de promovare, implementare si urmarire a folosirii fondurilor acordate de UE in domeniul turismului.

Obiectivele acestui domeniu de interventie sunt:

Promovarea potentialului turistic romanesc prin imbunatatirea imaginii de tara, cu scopul de a promova Romania in strainatate si de a creste atractivitatea sa pentru turism si afaceri;

Crearea Centrelor de Informare si Promovare Turistica (CIPT) in scopul cresterii numarului turistilor;

Instituirea unui sistem integrat si informatizat al ofertei turistice romanesti .

Operatiunile eligibile sunt:

a. Crearea unei imagini pozitive a Romaniei, ca destinatie turistica, prin definirea si promovarea brandului turistic national;

b. Dezvoltarea si consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovarii produselor specifice si a activitatilor de marketing specifice;

c. Crearea Centrelor Nationale de Informare si Promovare Turistica (CNIPT) si dotarea acestora.

Activitatile eligibile orientative care sunt finantate in cadrul acestui domeniu de interventie sunt:

Creare si promovare brand turistic national;

Promovare brand turistic national si studiu privind rebranduirea;

Rebranduire si promovare;

Promovarea produselor turistice cu specific national/regional/local;

Activitati specifice de marketing;

Construirea/ modernizarea/ reabilitarea/ consolidarea /extinderea cladirilor in care vor functiona Centrele Nationale de Informare si Promovare Turistica;

Achizitionarea de echipamente si software, pentru dotarea Centrelor Nationale de Informare si Promovare Turistica;

Crearea bazelor de date cu informatii turistice, necesare Centrelor Nationale de Informare si Promovare Turistica;

Realizarea unui sistem national integrat, cu acces on-line, pentru colectarea si diseminarea informatiilor turistice.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1437
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved