Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

ALCOOLUL ETILIC - NOTIUNI GENERALE

sanatate

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
CONSTRUCTIA APARATULUI DIGESTIV
FILIERA PELVIGENITALA SI CRANIUL FATULUI LA TERMEN
Valvulopatiile aortice
PLEUREZIA TUBERCULOASA - TRATAMENT si DIAGNOSTIC
Glomerulonefritele acute difuze nestreptococice
IMUNOGLOBULINELE
COLECISTECTOMIA CLASICA
INDICATII, CONTRAINDICATII SI REACTII ADVERSE ALE ANTIBIOTICELOR SI CHIMIOTERAPICELOR
FIZIOLOGIA FICATULUI
Mononeuropatiile


ALCOOLUL ETILIC - NOTIUNI GENERALE

Alcoolul etilic (etanolul) se fabrica, in mari cantitati, prin fermentatia zaharurilor cu ajutorul ciupercilor microscopice din drojdia de bere (Saccharomyces cerevisiae) si de pe fructele dulci.
Ca materii prime se folosesc, pe de o parte, fructele dulci si melasa, un deseu de la fabricarea zaharului de sfecla, care contin zaharuri in stare libera, pe de alta parte cartofi sau cerealele bogate in amidon, sub actiunea unei enzime, amilaza sau diastaza, care se gaseste in bobul de orez incoltit (malt).

Produsul fermentatiei, un lichid, cu 12-18% alcool se supune distilarii. Se obtine alcool brut, a carui concentratie depinde de eficacitatea aparatelor intrebuintate.

Aparatele moderne dau, de la prima distilare, un alcool de 94-95% care poate servi ca atare pentru unele scopuri. Pentru altele trebuie redistilat, in scopul de a indeparta toate produsele secundare (mici cantitati de acetaldehida, un amestec de alcooli mai inalti si putina glicerina).

Etanolul are intrebuintari multiple ca dizolvant in multe industrii (a nitrocerulozei, a lacurilor, in industria farmaceutica si in parfumerie), ca materie prima pentru numeroase produse, (eter, clorura si sulfatul de etil, esterii multor acizi organici, clorarul, etc.), drept combustibil.Cele mai mari cantitati de etanol servesc insa in alimentatia omului. In mici cantitati alcoolul este stupefiant, in cantitati mari este toxic.

Concentratia de alcool etilic se exprima in grade/grade proof (dublu concentratiei). Concentratia de alcool etilic pentru diferite bauturi este: bere 5-8%, vin 12-15%, spirtoase 30-50%. Doza toxica letala a etanolului este de 5g/ kgc la copil.

Implicatiile consumului excesiv de alcool etilic in plan medico-social, medico-legal, asupra morbiditatii si mortalitatii sunt cunoscute, constituind subiect de analize aprofundate in plan statistic, al mecanismelor si interrelatiilor patologice implicate, ca si sub unghiul de vedere toxicologic.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1231
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site