Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

CLORAMFENICOLUL

sanatate

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
OCHIUL (oculus)
Digestia - Structura organelor digestive
Medicatia psihiatrica: ATC, SSRI, IMAO si Neurolepticele
Vitamina B : medalia de aur pentru stralucire
PARODONTIUL MARGINAL
CONTROLUL CATEGORIZARII EPISOADELOR DRG
RUJEOLA
SISTEMUL VASCULAR SANGVIN - TIPURI DE TESUTURI INTALNITE IN VASE
Hemoragiile digestive test grila
COARCTATIA DE AORTA


CLORAMFENICOLUL

Structura si denumire :D (-) TREO 2 DICLOR ACETAMIDO 1 PARA NITROFENIL 1,3 PROPANDIOL

( CLOROMICETINA)

Este un AB bacteriostatic cu spectru larg, prezentand multe aspecte utile terapeutic, dar considerat un AB de rezerva datorita toxicitatii sale mari.

Clorarnfenicolul este activ pe majoritatea germenilor care produc infectiile intalnite frecvent in clinica, si are caracteristici farmacocinetice foarte avantajoase. Efectele adverse, de o gravitate extrema, restrang insa mult utilizarea sa.

Manifestarea cea mai grava este inhibarea hematopoiezei, care poate fi de natura toxica, aparand in cursul tratamentului si fiind de obicei reversibila la oprirea administrarii, sau prin mecanism imunoalergic, care apare la cateva saptamani sau luni de la oprirea tratamentului si care poate imbraca diferite forme: anemie aplastica, leucopenie, trombo-citopenie sau pancitopenie. Ca factori favorizanti intervin tratamentele prelungite si repetate cu doze mari, sau asocierea cu alte substante medulotoxice.

Tulburarile digestive constau mai ales in greata, varsaturi, colici, diaree; mai grave sunt tulburarile digestive produse prin dismicrobism -enterocolita stafilococica sau candidoza localizata sau generalizata.La nou-nascuti si mai ales la prematuri se produce un accident grav, denumit ,,sindromul cenusiu'. El se datoreaza insuficientei functionale hepatice, care duce la acumularea unor metaboliti toxici ai Cloramfenicolului si se manifests prin tulburari digestive, respiratorii, circulatorii care pot fi letale daca tratamentul nu se intrerupe imediat.

Cloramfenicolul este indicat in meningitele purulente cu bacili gram-negativi, septicemii, salmoneloze sistemice, febra tifoida si in alte infectii grave cu germeni rezistenti la alte AB si sensibili la Cloram-fenicol.

Este contraindicat la nou-nascuti si prematuri, in insuficienta hepatica, discrazii sangvine, in asociere cu substante medulo- sau hepatotoxice.

Se administreaza in mod obisnuit oral, in doza de 1-4 g/zi, fractionat la 6 ore.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1185
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site