Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

PARTICULARITATILE PROCESULUI NURSING APLICAT COPILULUI

sanatate

+ Font mai mare | - Font mai micPARTICULARITATILE PROCESULUI NURSING APLICAT COPILULUI

In aplicarea procesului nursing la copil, primul pas este reprezentat de stabilirea unei legaturi cu copilul si familia acestuia. Legatura cu copilul trebuie sa se faca pintr-un limbaj simplu, pe intelesul copilului.
Daca este un copil speriat, se poate apela la jocuri sau alte metode, adecvate fiecarui copil in parte, pentru a-l calma si a-l apropia.

Cu copii se vorbeste despre jucarii, despre placerile acestuia (identificare in cursul discutiilor sau aflate anterior de la mama), sau despre alt subiect care pare sa-l intereseze.

Intotdeauna se fac doar aprecieri pozitive, copilul trebuie sa fie felicitat pentru optiunile pe care le are. Motivatia pentru care trebuiue procedat astfel este obiectivul pe care nursa trebuie sa-l aiba in vedere castigarea simpatiei copilului si atragerea familiei de partea nursei. Se urmareste obtinerea increderii membrilor familiei fata de nursa, ceea ce premite colaborarea acestora si oferirea de informatii corecte si complete.

Cunoscand faptul ca fiecare stadiu al cresterii si dezvoltarii copilului are caracteristici psihice, cognitive si somatice, etapa de culegere a datelor trebuie sa evidentieze aceste aspecte.

Specific pentru culegerea datelor in perioada copilariei este caracterul particular al intrebarilor, care trebuie sa evalueze cresterea copilului, aspecte particulare ale dezvoltarii lui in comparatie cu normalul varstei respective, dar si examinarea tuturor aparatelor.

Alte date ce trebuie culese se refera la rolul familiei si relatiile dintre copil si familie, stilul de viata al parintilor, factorii de stres din familie, credinta (religia) adoptata de familie, nivelul cultural al aceteia, conditiile de locuit si situatia financiara.

De asemenea trebuie aflat cum este perceputa starea de sanatate a copilului de catre familia acestuia (perceptia starii de sanatate este unul dintre factorii determinanti pentru adresabiliatea populatiei la serviciile de sanatate).Dupa analiza datelor culese, se va formula diagnosticul de nursing si se va realiza evaluarea psihologica, psihosociala si a aspectelor cognitive care privesc starea de sanatate a copilului.

In concordanta cu diagnosticul nursing se va realiza planul de interventii, care cuprinde obiective si interventii. Cand se incepe interventia trebuie incluse si masurile de incurajare pentru copil si pentru familia lui de a participa activ, alaturi de nursa, la ingrijire.

Unele familii pot fi implicate doar prin oferirea de date, raspunsuri la intrebari simple despre starea copilului, in alte situatii este nevoie de o implicare mai sustinuta, chiar prin solicitarea acceptului familiar in cazul unei decizii terapeutice.

Indiferent de gradul de implicare al familiei, nursa trebuie sa tina cont de nevoile, ideile si credinta familiei. Scopul final este acela de a face copilul si familia cat mai utili si eficienti in rezolvarea problemelor de sanatate ale copilului.

Un aspect particular il reprezinta si initierea metodelor care sa implice serviciile sociale (acolo unde este cazul) sau a altor resurse ale comunitatii.

Din planul de nursing trebuie sa se faca parte evaluarea periodica a starii de sanatate a copilului si a modului in care se implica familia in ingrijiri.

Daca eficienta ingrijirilor va fi monitorizata cu grija se va putea revizui la timp planul de ingrijiri in functie de situatia nou aparuta.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1278
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site