Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

SULFAMIDELE

sanatate+ Font mai mare | - Font mai micSULFAMIDELE

Sulfamidele sunt chimioterapice cu actiune bacteriostatica si cu spectru larg de actiune. Absorbtia lor digestiva este buna, cu exceptia celor neresorbabile ( formol ). Difuzeaza bine in tesuturi, concentrandu-se in ficat si rinichi. Difuzeaza bine in lichidul cefalorahidian. Sulfamidele solubile se elimina prin urina. Sunt active fata de : coci gram-pozitivi, gram-negativi, bacili gram-negativi. Sunt bine tolerate pe cale digestiva. Pot produce fenomene adverse ca: greturi, varsaturi, hemoliza. Principala indicatie a sulfamidelor o constituie infectiile urinare acute. Nu sunt administrate bolnavilor sensibilizati la sulfamide, infectii cu germeni rezistenti, insuficienta hepatica si renala acuta, sau la gravide.Neoxazolol (Sulfafurazol), prezentat in comprimate de 0,5g, este o sulfamida solubila in urina si putin toxica. Se foloseste pentru tratamentul infectiilor urinare, dupa alcalinizarea urinei. Doza zilnica pentru adult este de 3-6g, apoi 2-3g/zi ca doza de intretinere.

Cotrimoxazolul ( Biseptol, Septrin) este o substanta bactericida, datorita actiunii sinergice a sulfametoxazolului si a trimetoprimului. Este prezentat sub forma de comprimate, care se absorb bine pe cale orala. Patrunde bine in tesuturi si in lichidul cefalorahidian. Se elimina pe cale urinara, lent, realizand concentratii foarte mari in urina. Este activ fata de germenii gram-pozitivi si gram-negativi. Nu va fi administrat la bolnavii sensibili la sulfaminde. Doza zilnica la adult este de 2g (1g la 12h), timp de 7-10-14 zile.

Sulfametinul, prezentat in comprimate de 0,5g, este o sulfamida de depozit, cu absorbtie digestiva buna, dar cu eliminare lenta. Este indicat pentru tratamentul infectiilor urinare: 1,5g in prima zi, 1g (2 comprimate) a doua zi, apoi 0,5g (un comprimat timp de 10-14 zile).Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1313
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved