Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport

Verificarea lentilei inainte de montare

sanatate+ Font mai mare | - Font mai micVerificarea lentilei inainte de montare

Se masoara lentilele sfero-torice pe fontifocometru, unde apar valorile pentru cele doua directii principale. Se verifica dupa prescriptia medicala axietatea(in system TABO sau international).Tehnologia de verificare a lentilelor cuprinde:

-se aleg si se identifica dupa inscrisurile de pe ambalaj sau dintr-un document ales;

-se verifica puterea dioptrica;

-dimensiunile normale in dioptrii;

-culoare ,daca nu este alba;

-indicarea oricarui tip de strat depus;

-marca materialului sau indicele sau de refractie si denumirea comerciala a fabricantului sau furnizorului, datele tehnice necesare si atocurile disponibile la cerere;

-se scot lentilele din ambalaj, se spala si se verifica la acuratete (bule,striuri) stirbituri;

-se verifica monturile.

La un ochelar montat cele doua lentile trebuie sa fie in acelasi plan.

Controlul lentilei

Verificarea dimensiunilor liniare-Grosimea la centru si diametrul lentilelor slefuite se masoara cu sublerul,micrometrul sau comparatorul cu ecran, in functie de toleranta cotelor nominale. Grosimea la centru a lentilelor polisate se masoara cu micrometrul cu varfuri sau cu comparatorul cu cadran, la care suprafetele de palpare sunt din Plexiglas, pentru a nu se deteriora piesele. Grosimea lentilelor se masoara cu rigle.scari gradate,sublere sau lupe cu scari gradate. Dimensiunea fatetelor se controleaza cu lupe de masurare cu puterea de 10-16 X,prevazute cu scari gradate cu o precizie de 0,1mm. Unghiul de inclinare al fatetelor se verifica cu echere, sabloane sau raportoare.

Verificarea razelor de curbura-Razele de curbura se verifica cu urmatoarele aparate: dispozitive de rotat, sabloane la raza si cu ajutorul comparatoarelor cu ecran montate in inele sferometrice. Razele de curbura a suprafetelor polisate se pot verifica cu ajutorul sferometrului si a calibrelor optice sferice, iar cele polisate pentrru precizii mari, cu interferometrul. Verificarea se poate face folosind lumina monocromatica, se manifesta prin zone luminoase sau intunecoase. Inainte de verificare, suprafetele care se controleaza si suprafata calibrului se degreseaza,se spala si se sterg cu atentie. Calibrul se suprapune peste suprafata piese si se apasa usor pana cand se simte ca intre suprafete s-a produs aderenta si apare imaginea de interferenta.

Verificarea acuratetei suprafetelor polisate-Se verifica cu o lupa cu puterea de 6-8X,observandu-se defectele de acuratete ca :puncte, zgarieturi, pertiuni neprelucrate.etc.

Centrarea lentilelor-Se verifica cu un aparat pentru controlul centurii.

Verificarea parametrilor optici-Se verifica in laboratoarele de masuri optice,Se folosesc standuri optice, in dotarea carora intra autocolimatoare, lunette, microscoape, alte aparate si dispozitive necesare pentru masuri optice. Laboratoarele de masuri optice au in dotare si focometre, refractometre, interferometer, etc.necesare masurarii perametrilor constructive sau optici ai pieselor optice.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1429
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved