Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport


BRANZA SVAITER

Alimentatie nutritie+ Font mai mare | - Font mai micBRANZA SVAITER

Branza Svaiter este de origine elvetiana,in ,,patria sa,,se fabrica din lapte crud obtinut de la vacile de rasa Simmental,ce pasuneaza pe pajistile din muntii Alpi.Datorita calitatii gustative excelente,duratei lungi de maturizare si dimensiunile impunatoare,Svaiterul este considerata,,regina branzeturilor,,.Branza Svaiter se fabrica si din lapte de vaca pasteurizat,crud sau in amestec in functie de calitatea materiei prime.Acest sortiment face parte din categoria branzeturilor cu incalzirea a ll-a la temperaturi ridicate.

Caracteristicile fizico-chimice:se prezinta sub forma de roti mari cu greutate de cca 70 kg,in sectiune desen cu goluri de fermentare repartizate aproape uniform,pasta omogena de culoare galbuie,gust placut,usor dulceag,aroma deosebita:substanta uscata minimum 58%,proteine 21% si sare maxim 2%.

Svaiterul se caracterizeaza prin asociatia a doua fermentatii respectiv lactica si propionica care se succed in timp.

Fermentatia lactica se deruleaza in primele 24 de ore pana se atinge un pH de 5,2-5,3,iar fermentatia propionica are loc la maturare si dureaza cateva saptamani/luni.

Unul din factorii care guverneaza dezvoltarea bacteriilor lactice termofile este incalzirea pastei.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2596
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved