Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
Alimentatie nutritieAsistenta socialaCosmetica frumuseteLogopedieRetete culinareSport


Etapele pregatitoare realizarii unei tunsori

Cosmetica frumusete+ Font mai mare | - Font mai micTipuri morfologice de fata

Forma ideala a fetei este cea ovala, iar forma ideala de frumusete a capului este asemanatoare cu a unui ou cu varful ascutit in jos. Imperfectiunile fetei si ale capului pot fi mascate prin tunsori adecvate si lungimi potrivite.Tipuri de fata:

Forma rotunda - Latimea fetei depaseste 2 treimi din inaltime. Acestei forme I se recomanda tunsori cu volum in partea superioara a capului si pana spre urechi. Pieptanaturile asimetrice si liniile in diagonala vor da impresia unor fete lungi.

Forma ovala - este forma ideala de fata careia I se potriveste orice tip de tunsoare mai putin cele cu volum mare in partea superioara a capului sau cocurile. De asemeni sunt potrivite tunsori medii cu volum pe partile laterale si se recomanda evitarea coafurilor care dau volum partii interioare a fetei.

Forma patrata - latimea fetei reprezinta mai mult de 2 treimi din lungime cu mandibule usor proeminente si tamplele si pometii dezvoltate. Aceste forme nu I se potrivesc tunsorile drepte si liniile orizontale ale parului. De asemeni se evita cararea pe mijloc, in schimb sunt potrivite coafurile usor ciufulite cu volum si par care sa cada pe laturele si lateralele fruntii mascand in acest fel proeminentele. Lungimea potrivita este cea medie pana peste maxilar sau mai jos.

Forma diamant (colturoasa) - intalnita mai ales la barbati , este o fata careia I se potrivesc tunsorile care acopera fruntea si pometii sau cu volum in zona maxilalelor. Se recomanda evitarea pieptanaturilor spre spate care dezgolesc fata.

Forma inima - este lata in partea superioara si ingusta in partea inferioara. De aceea tunsorile si coafurile cu volum mai mult in partea superioara avantajeaza. Nu se recomanda parul taiat mai scurt de umeri.

Etapele pregatitoare realizarii unei tunsori

In vederea reusitei unei lucrari de frizerie este necesara parcurgerea unor etape pregatitoare:

Intampinarea clientului se face politicos folosind cuvinte adecvate statutului clientului. In cazul in care lucratorul este ocupat, clientul este poftit sa se aseze in sala sau salonul de asteptare si I se ofera mijloace cat mai variate de petrecerea a timpului in mod placut.

Consilierea si Diagnosticarea

Se observa cu atentie calitatea si tipul de par, de asemeni forma fetei si conformatia craniana, in functie de acestea se stabileste in confortanta cerintelor clientului.

Se stabileste tipul de lucrare si etapele de lucru.

In cazul in care se observa la nivelul scalpului o serie de afectiuni dermatologice sau prezenta parazitilor se anunta discret clientul si este rugat politicos sa revina dupa rezolvarea problemelor.

Odata stabilit tipul de lucrare se aleg ustensilele si materialele necesare nu inainte de a fi dezinfectate si sterilizate in fata clientului.

Dezinfectia si sterilizarea instrumentelor de lucru

Tinuta vestimentara a lucratoarei

Spalarea parului La spalarea parului se tine cont intotdeauna de lucrarea ce urmeaza a fi precum si de caracteristicile clientului. Prin aceasta operatiune se urmareste curatarea temeinica a parului si pielii capului utilizand produse adecvate concomitant cu spalarea parului se realizeaza si masajul capilar in scop de relaxare si de intensificare a circulatiei sanguine. Odata cu masajul realizat in scopul intensificarii circulatiei sanguine creste aportul de oxigen si substante nutritive la radacina firului de par, parul recapatandu-si in acest fel vigoarea si stralucirea.

Materiale necesare:

Ø     Sampon adecvat tipului de par si pielii capului

Ø     Balsam

Ø     Lotiuni capilare

Ø     Prosoape

Ø     Pelerine de protectie

Ø     Scafa (unitate de splare)

Ø     Piepten

Ø     Manusi de protectie

Etape pregatitoare:

Asezam clienta la scafa , nu inainte de a ii proteja imbracamintea cu pelerine si prosop

Se piaptana cu atentie parul

Se evalueaza starea parului si a pielii capului si de comun accord cu clienta se stabilesc produsele ce urmeaza a fi folosite

Spalarea propriu-zisa se realizeaza pe parcursul a 3 etape:

Umezirea parului (udarea) - se aseaza clienta comod la scafa avand grija ca scafa acesteia sa fie la inaltimea bazinului, intrebam clienta daca sta comod, se potriveste temperature apei in accord cu clienta si stabilind intensitatea jetului de apa in asa fel incat sa nu stropim clienta. Se realizeaza udarea parului, insistand pe lungimea acestuia pentru indepartarea tuturor urmelor de praf, impuritati, matreata, produse de styling.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 5221
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved