Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Flux de informatii si de comanda intre agenti informationali

Comunicatii

+ Font mai mare | - Font mai micFlux de informatii si de comanda intre agenti informationali

Prin comunicare se intelege in primul rand transportul informatiei sau a materialului intre doi agenti, care se pot numi producator (emitator) si utilizator (receptor). Procedeu de transmitere este instalat implicit de cele mai multe ori si necesita o activitate a producatorului. Intr-un mediu de transmitere care nu stocheaza informatiile, informatiile utilizabile sunt masurate si neperturbate,    numai un interval de timp limitat. Emitatorul trimite informatia in mediul de transmitere si receptorul copiaza informatia in domeniul sau de lucru. Se poate ca printr-un sistem de supraveghere a mediului de transmitere sa se stabileasca daca a aparut o modificare sau o noua informatie este memorata. Aceasta necesita o activitate de supraveghere bine determinata a receptorului.Comunicarea poate sa se gestioneze implicit prin coordonarea procedeelor, care, in cel mai simplu caz, poate sa necesite producerea si prelucrarea informatiilor sau materialului prin doua procedee. Comunicarea se utilizeaza la activare sau terminare a doi agenti si astfel este un ajutor in sincronizarea si coordonarea agentilor. In sistemele de agenti, o activitate a receptorului nu se initiaza direct de la emitator (comanda), ci receptorul se autoactiveaza (comportament independent). Emitatorul poate sa emita deci semnale pentru executia unei activitati, dar si momentul de timp la initierii activitatii si receptorul ia decizia de incheiere a prelucrarii (Fig. 11.11).

Fig. 11.11 Fluxul de comanda-supraveghere la receptor initiaza si comanda prelucrarea, independent de emitator

Acest comportament independent al receptorului necesita un flux activ constant de comanda-supraveghere la receptor, care activeaza supravegherea unui semnal la agentul de prelucrare.

Intr-un sistem cu flux de material sau de informatii discrete se poate ajunge la activarea dorita a coordonarii cu unitati din fluxul de informatii sau de material.

Daca se detecteaza o noua unitate din flux, atunci se activeaza automat prelucrarea. Aceasta necesita o supraveghere constanta a mediului de transmitere prin agentul activ (Fig. 11.12). Prelucrarea poate fi condusa atunci, numai daca este la dispozitie capacitatea de prelucrare corespunzatoare. Altfel, trebuie intarziata prelucrarea sau considerata ca nu e realizabila.

Intr-un sistem cu flux de informatii si de material continuu se poate reactiona automat la o modificare a fluxului. Daca modificarea de flux graduala este detectata de catre supraveghetor, atunci reactia va fi activata prin acestea. Aceasta necesita o supraveghere constanta a mediului de transmitere prin agentul activ. Reactia poate fi apoi condusa, cand apare modificarea prestabilita pentru activarea procedeului. Altfel trebuie intarziata reactia (si eventual prelucrarea) sau modificarea sa fie considerata nerelevanta.   

Fig. 11.12 Coordonarea implicita prin unitati discrete de informatii sau de material

Coordonarea implicita inseamna ca receptorul isi autocomanda activitatea prin evaluarea fluxului de informatii, respectiv de material (Fig. 11.13).
Activitatea si prelucrarea se bazeaza pe interactiuni, respectiv protocoale de prelucrare reunite anterior.

Fig. 11.13 Coordonarea implicita fara intrarea unui flux de comanda explicit

Coordonarea implicita se poate realiza nu numai prin evaluarea fluxului de informatii, de material la intrarea in agentul in cauza, ci in mod asemanator si la iesire. Daca se detecteaza o iesire de unitati de flux de informatii sau de material, atunci incepe din nou prelucrarea.

Fig. 11.14 Coordonarea implicita fara intrarea si iesirea unui flux de comanda explicit

Prelucrarea poate sa inceapa numai atunci, cand la intrare si la iesire sunt percepute modificari, adica sepravegheri. (Fig. 11.14).

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1094
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved