Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


ASISTAREA PROIECTARII CU PROGRAMUL CALCULUX-INDOOR

Electronica electricitate+ Font mai mare | - Font mai micAsistarea proiectarii cu programul CALCULUX-INDOOR

Facilitati ale programuluiPhilips CALCULUX LINE este un pachet de programe care include programul CALCULUX INDOOR, destinat proiectarii instalatiilor de iluminat interior si care are urmatoarele facilitati: permite selectarea corpurilor de iluminat din baza de date proprie sau din fisiere special formatate; defineste o grila de calcul, atasata planului de lucru sau altei suprafete de interes; simuleaza situatii reale de iluminat al incintelor, permite analiza diferitelor tipuri de amplasari, oferind posibilitatea alegerii solutiei optime din punct de vedere tehnico-economic; permite modificarea amplasarii corpurilor de iluminat, in vederea obtinerii solutiilor fotometrice optime; prezinta rezultatele calculelor sub forma de text, tabele comparative, reprezentari 2D si 3D si calculeaza costurile investitiei.

Date initiale

In derularea programului CALCULUX INDOOR, datele initiale solicitate sunt:

- factorul de mentinere general al proiectului;

- dimensiunile incaperii (lungime, latime, inaltime);

- factorii de reflexie ai tavanului, peretilor si podelei;

- iluminarea medie impusa (recomandata);

- definirea grilei, atasata planului util sau unei alte suprafete de interes;

- alegerea tipului de corp de iluminat si echiparea sa;

- alegerea modului de amplasare a corpurilor de iluminat;- stabilirea parametrilor de montare pentru corpurile de iluminat, numarul de corpuri pe lungime, latime, precum si inaltimea de montare.

Identificarea solutiilor tehnic acceptabile (STA)

In urma efectuarii calculelor, rezultatele sunt prezentate sub forma de tabele si grafice, acestea putand fi reprezentari bidimensionale si tridimensionale, pentru iluminari. Se indica, de asemenea, valorile factorilor de uniformitate Emin/Emed si Emin/Emax.

CALCULUX INDOOR ofera detalii privind echiparea corpurilor de iluminat legate de tipul carcasei, tipul si numarul lampilor, fluxul lampii, dimensiunile si geometria lampii, valorile parametrilor calitativi precum si diagramele izocandela, carteziana si polara.

Calculul economic

Programul CALCULUX permite evaluarea investitiei totale si a costurilor totale, anuale. Investitia totala include costurile corpurilor de iluminat, ale lampilor si costul montarii corpurilor de iluminat. Costurile totale anuale cuprind costul energiei, al investitiei anuale, al inlocuirii lampilor si al lucrarilor de intretinere. Datele initiale necesare in vederea evaluarii economice sunt pretul unitatii de energie, durata de amortizare, unitatea monetara, numarul de ore de functionare, pretul corpului si al lampii si costul instalarii corpului. Viziunea completa d.p.d.v. economic asupra tuturor STA este insa de natura a permite proiectantului si beneficiarului sa se orienteze asupra celei mai potrivite solutii de aplicat, luand in considerare situatia reala a instalatiei obiectiv, interventiile necesare si fondurile disponibile.
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1122
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved