Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Campul magnetic al panzei de curent plane, uniforme, de extensiune infinita

Electronica electricitate+ Font mai mare | - Font mai micCampul magnetic al panzei de curent plane, uniforme, de extensiune infinitaFig. 2.40

Fie o panza de curent plana, perpendiculara pe figura (fig. 2.40) de extensiune infinita si situata in planul xOy al sistemului cartezian Oxyz (axa Oz perpendiculara pe figura). Densitatea de curent a panzei este orientata spre figura. O fasie de latime dx din panza de curent constituie un fir rectiliniu filiform de lungime infinita parcurs de curentul Intensitatea campului magnetic produs de fir, pe care o vom nota cu dH' are valoarea:

Cum panza de curent are o extensiune infinita, se observa ca oricarei fasii de curent di' ii corespunde o fasie di" situata simetric fata de axa Oy, campul magnetic rezultant fiind orientat dupa axa Ox si avand valoarea:

Campul magnetic rezultant este de asemenea orientat paralel cu axa Ox si are valoarea:

Se observa ca si astfel ca avem mai departe:

a) b)

Fig. 2.41

(2.150)

Intensitatea campului magnetic este paralela cu panza de curent, are sensul axei Ox deasupra panzei si sens opus sub panza. Campul magnetic este uniform (fig. 2.41,a). Prin suprapunere se poate deduce campul magnetic a doua panze de curent plane, paralele de extensiune infinita parcurse de curenti de sens opus (fig. 2.41,b).

Intre cele doua panze de curent intensitatea campului magnetic are valoarea:

(2.151)

iar in exteriorul panzelor campul magnetic este nul.

Corespunzator se scriu relatiile pentru inductia magnetica produsa de panzele de curent de extindere infinita.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 878
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved