Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


INCALZITOARE PORTABILE CU AER FORTAT MASTER - BV 100E, BV 160E, BV 280E, B220CEA, B354CEA

Electronica electricitate

+ Font mai mare | - Font mai micINCALZITOARE PORTABILE CU AER FORTAT MASTER - BV 100E, BV 160E, BV 280E, B220CEA, B354CEA

Informatii privind siguranta

Atentie!!! cititi instructiunile cu atentie inainte de a pune in functiune sau a repara incalzitorul de aer. Folosirea improprie a incalzitorului poate cauza ranire mortala rezultata din arsuri, incendiu, explozie, soc electric sau otravire cu monoxid de carbon.Simptomele otravirii cu monoxid de carbon sunt similare cu ale gripei, constand in dureri de cap, ameteala si/sau greata. Aceste simptome pot fi cauzate de functionarea defectuoasa a incalzitorului. In caz de pericol, iesiti imediat la aer curat! Reparati incalzitorul. Unii oameni simt efectele monoxidului de carbon cu intensitate mai mare, in special femeile gravide, bolnavii de anemie, cardiacii sau astmaticii, persoanele in stare de ebrietate sau daca va aflati la altitudine mare. Asigurati-va ca ati citit si inteles toate atentionarile.

Pastrati instructiunile pentru utilizare ulterioara - este un ghid pentru o functionare buna si sigura a incalzitorului.

 • Utilizati numai kerosen sau pacura ??????????? (fuel oil no1) pentru a evita riscul de incendiu sau explozie. Nu folositi niciodata benzina, benzen ????????(naphtha), solventi pentru vopsele, alcooli sau alti combustibili puternic inflamabili.
 • Alimentare

a)      Persoana responsabila cu alimentarea incalzitorului trebuie sa aibe competenta relevanta si sa cunoasca foarte bine atat instructiunile date de producator cat si normele generale de alimentare in siguranta a incalzitoarelor.

b)      Folositi numai combustibilul specificat de producator pe tablitele de identificare de pe incalzitor.

c)      Inainte de a adauga combustibil, stingeti toate flacarile, inclusiv becul de atentionare (???????????? pilot light), si asteptati pana incalzitorul s-a racit.

d)      In timp ce adaugati combustibil, verificati toate furtunele si legaturile pentru a va asigura ca nu exista scurgeri. Orice scurgere trebuie remediata inainte de a porni incalzitorul.

e)      Nu pastrati niciodata rezerve de combustibil in apropierea incalzitorului. Rezervele de combustibil trebuiesc pastrate intr-o locatie separata.

f)        Recipientii cu combustibil trebuiesc pastrati la cel putin 10 metri de incalzitor, de tortele cu flacara oxi-acetilenica, de echipamentele de sudura si de alte echipamente similare(cu exceptia rezervorului de combustibil aflat in dotarea incalzitorului)

g)      Este recomandat sa nu se depoziteze combustibil in locuri unde se poate infiltra si ajunge in vecinatatea flacarilor deschise, ceea ce poate cauza incendiu.

h)      Combustibilul trebuie depozitat in concordanta cu normele in vigoare.

 • Nu folositi incalzitorul in spatii unde exista benzina, solventi de vopsele sau alte materiale puternic inflamabile.
 • In timpul folosirii incalzitorului, respectati toate instructiunile si normele locale
 • Incalzitoarele folosite in apropierea prelatelor, perdelelor, cortinelor sau alte materiale de acoperire, trebuiesc situate la o distanta de siguranta. Distanta recomandata este de cel putin 3 metri. Deasemenea, este recomandat sa se foloseasca materiale ignifuge. Toate aceste materiale trebuie sa fie asigurate ca nu se desfac si ca nu pot fi deplasate de vant.
 • Folositi incalzitorul numai in incinte bine ventilate. Asigurati-va ca exista o deschidere de 1 meru patrat pentru fiecare 30kW din puterea nominala a incalzitorului, pentru a asigura intrarea aerului proaspat din exterior.
 • Utilizati incalzitorul in incinte unde nu exista vapori inflamabili sau mari cantitati de praf.
 • Alimentati incalzitorul numai cu tensiunea electrica, frecventa, voltajul sau numarul de faze specificate de constructor pe tablita de identificare.
 • Folositi numai cabluri cu impamantare.
 • Distanta minima de siguranta intre incalzitor si substantele combustibile: in fata - 2.5 metri; in lateral, deasupra sau in spatele incalzitorului - 1.25 metri.
 • Pentru a evita riscul de incediu, asigurati-va ca incalzitorul se afla pe o suprafata plata si solida cand este in functiune sau este fierbinte.
 • Cand deplasati incalzitorul, trebuie tinut in pozitie plana pentru a se evita pierderea de combustibil.
 • Nu permiteti accesul copiilor sau animalelor in apropierea incalzitorului.
 • Deconectati incalzitorul de la priza cand nu este folosit.
 • Cand este controlat de termostat, incalzitorul poate porni in orice moment.
 • Nu folositi niciodata incalzitorul in camere cu trafic intens sau in dormitoare.
 • Nu obturati priza de aer posterioara sau iesirea frontala.
 • Cand incalzitorul este fierbinte, conectat la retea sau in folosinta, sub nici un motiv nu trebuie miscat, alimentat sau intervenit in scopul repararii.

Punerea in functiune a incalzitorului

Inaintea punerii in functiune a incalzitorului si inaintea conectarii sale la reteaua electrica, verificati ca specificatiile privind tensiunea electrica a retelei sunt aceleasi cu cele de pe placuta de identificare a incalzitorului.

ATENTIE!!! Cablul electric trebuie sa fie cu impamantare si trebuie sa aibe un ??????????? (differential magnetothermal switch). Stecherul trebuie sa fie conectat la o priza cu buton de deconectare.

Incalzitorul poate functiona in regim automat numai cand un mecanism de control, de exemplu un termostat sau un ceas, este conectat la el la bornele 2 si 3 ale prizei (4) furnizata cu produsul (firul electric care uneste cele 2 borne trebuie scos si remontat numai daca incalzitorul va fi folosit fara mecanismul de control).

Pentru a pune in functiune masina, procedati in felul urmator:

 • Daca mecanismul de control este conectat, reglati-l astfel incat mecanismul sa poata functiona (de exemplu, termostatul va fi reglat pe temperatura maxima).
 • Rotiti butonul (3) pe pozitia care simbolizeaza flacara - ventilatorul porneste si dupa cateva secunde incalzitorul incepe sa incalzeasca. La prima utilizare sau dupa ce circuitul de alimentare a fost complet golit, debitul de combustibil la duza poate fi insuficient si se poate activa mecanismul de stingere a flacarii, care va opri incalzitorul; daca se intampla asta, asteptati un minut apoi apasati butonul (1) de reset pentru a porni masina din nou.

Primele operatii care trebuiesc facute daca masina nu porneste sunt urmatoarele:

a)      Verificati daca este combustibil in rezervor;

b)      Apasati butonul (1) de reset;

c)      Daca incalzitorul tot nu porneste, consultati manualul la sectiunea unde sunt descrise problemele si posibilele rezolvari.

Inchiderea incalzitorului

Pentru a opri incalzitorului, puneti butonul (3) pe pozitia "0" sau reglati mecanismul de control, de exemplu punand termostatul pe o pozitie inferioara. Flacara se va stinge dar ventilatorul va continua sa functioneze pana la racirea camerei de combustie(de ardere).

Dispozitive de siguranta

Incalzitorul este dotat cu un dispozitiv electronic de control a flacarii. Daca apare o anomalie in functionare, masina va fi oprita si se va aprinde lumina butonului de reset 1)

Un termostat de supraincalzire opreste alimentarea cu combustibil daca incalzitorul se supraincalzeste: termostatul se auto-reseteaza automat cand temperatura din camera de ardere scade si atinge valoarea maxim permisa.

Inainte de a reporni incalzitorul, trebuie gasita si eliminata cauza supraincalzirii. (de exemplu un blocaj al orificiului de admisie a aerului sau al traseului aerului, ca si nefunctionarea ventilatorului). Pentru a reporni masina, apsati butonul de reset(1) si reluati instructiunile specifice prezentate in sectiunea "pornirea incalzitorului".

Miscarea si transportarea incalzitorului

ATENTIE!!! urmatorii pasi trebuiesc respectati inaintea miscarii incalzitorului: inchideti incalzitorul urmand instructiunile de la sectiunea dedicata acestui scop; deconectati de la sursa de curent si asteptati ca incalzitorul sa se raceasca.

Inaintea ridicarii sau miscarii incalzitorului, asigurati-va ca este bine inchis capacul rezervorului de combustibil.

Incalzitorul poate fi furnizat in versiunea portabila, cu roti, sau in versiunea suspendata, ridicat pe o structura-suport si fixat cu fire si cabluri. In cazul primei variante, pentru a deplasa incalzitorul, ridicati de maner si deplasati aparatul pe roti. In cazul celei de-a doua versiune, incalzitorul trebuie ridicat cu un sistem de macara sau alt dispozitiv similar.

Intretinerea preventiva

Pentru a va bucura de o buna functionare a incalzitorului, trebuie ca periodic sa efectuati curatarea camerei de combustie, a arzatorului si a ventilatorului.

ATENTIE!!! inaintea de a efectua operatii de intretinere a incalzitorului, trebuiesc respectati urmatorii pasi: inchideti incalzitorul respectand instructiunile de la sectiunea respectiva; scoateti stecherul de la sursa de tensiune si asteptati ca incalzitorul sa se raceasca.

La fiecare 50 de ore de folosire este necesar sa efectuati urmatoarele operatii:

 • Demontati cartusul filtrului, scoateti-l si curatati-l cu pacura.
 • Scoateti bordajul metalic cilindric si curatati interiorul si lamele ventilatorului.
 • Verificati starea cablurilor si conexiunile de inalta tensiune de la electrozi.
 • Demontati arzatorul, curatati partile componente, apoi curatati electrozii si reglati distanta dintre ei conform cu indicatiile din prezentele instructiuni(2-3 mm)

Probleme si remedii

Problema

Cauza

Remediu

Ventilatorul nu porneste si flacara nu se aprinde

1.nu exista curent electric;

2.reglarea incorecta a mecanismului de control;

3.mecanism de control defect;

4.infasurarea motorului arsa sau intrerupta;

5.rulmetii motorului s-au uzat;

6.condensatorul motorului s-au ars.

1.a) verificati caracteristicile retelei de tensiune(230V-1~-50Hz);

1.b) verificati ca butonul functioneaza si este in pozitie corecta;

c) verificati ca nu este arsa siguranta.

2. verificati daca reglajele mecanismului de control sunt corecte. (indicatia temperaturii reglata pe termostat trebuie sa fie mai mare decat temperatura ambianta).

3. inlocuiti mecanismul de control;

4. inlocuiti motorul.

5. inlocuiti rulmentii.

6. inlocuiti condensatorul

Ventilatorul porneste dar flacara nu se aprinde sau nu ramane aprinsa

1.contactul(bricheta) nu functioneaza;

2.defectarea mecanismului de oprire a flacarii

3.defectarea celului fotoelectrice

4.combustibilul nu ajunge la arzator sau ajunge intr-o cantitate insuficienta;

5.supapa electrica nu functioneaza.

1.a) verificati legaturile cablurilor mecanismului de aprindere la electrozi si la transformator;

1.b) verificati pozitia electrozilor si distanta dintre ei, in concordanta cu diagrama corespunzatoare.

1.c) verificati daca electrozii sunt curati;

1.d) inlocuiti transformatorul brichetei

2. inlocuiti mecanismului

3. curatati sau inlocuiti celula fotoelectrica

4.a) verificati daca legatura intre pompa si motor este intacta

4.b) verificati daca nu s-a infiltrat aer in circuitul combustibilului, verificand furtunele si legaturile furtunelor;

4.c) verificati sau, daca este necesar, inlocuiti duza;

5.a) verificati conexiunea electrica;

5.b) verificati termostatul LI ? ? (LI thermostat)

c) curatati sau, daca este necesar, inlocuiti supapa electrica.

Ventilatorul porneste si flacara arde,dar produce fum

1.aer insuficient pentru ardere2.aer prea mult pentru ardere

3.combustibilul este murdar sau contine apa

4.s-a infiltrat aer in circuitul combustibilului

5.cantitate incorecta a combustibilului in arzator

6.prea mult combustibil in arzator

1a) inlocuiti orice blocheaza prizele de aer

1b) verificati pozitia inelului de regularizare a aerului????(air regulation ring)

1c) curatati discul arzatorului

2 verificati pozitia inelului de regularizare a aerului

3a) inlocuiti cumbustibilul cu unul curat

3b) inlocuiti filtrul de combustibil

4 verificati starea furtunelor, a conductelor de combustibil si a filtrului de combustibil

5a) verificati pompa de presiune

5b) curatati sau inlocuiti duza de combustibil

6a) verificati presiunea pompei

6b) inlocuiti duza

Ventilatorul nu se opreste

Termostatul ventilatorului defect

Inlocuiti termostatul ventilatorului

Incalzitorul nu se opreste

Siguranta supapei electrice defecta

Inlocuiti componentele supapei electrice

Date tehnice

Date tehnice

BV100E

BV160E

BV280E

BV220CEA

B345CEA

Putere termica maxima kcal/h

Debit aer refulat m3/h

Putere termica neta kW

Tensiune electrica

No. fazelor

Tensiune    V

Frecventa    Hz

Putere electrica absorbita W

Presiunea pompei de bar combustibilDiametrul cosului de fum mm

Capacitatea rezervorului de l combustibil

Nivelul sunetului la 1m dBA

Dimensiuni    mm

1160x490x 1002

1280x490x 1002

1580x680x 1152

1160x490x 760

1580x680x 910

Masa    kg

Diagrama de functionare a incalzitorului

1.Camera de ardere

2.Cos de fum

3.Arzator

4.Duza

5.Circuit de combustibil

6.Pompa de combustibil

7.Supapa electrica de combustibil

8.Motor

9.Ventilator

10.Cablu ? ? ?(cable winding bracket)

11.Filtru de combustibil

12.Rezervor de combustibil

13.Panou de control.

Panou electric de control

1.Buton de RESET

2.Tablita de identificare

3.Buton principal

4.Priza pentru termostat de ambianta

5.Cablu curent

6.Indicator de tensiune

Diagrama de conectare a cosului de fum Reglarea electrozilor

Diagrama de functionare a cosului de fum

A Minimum 1 metru

B Minimum 1 metru

C Cat mai scurt posibil

D Cel putin egal sau mai mare ca diametrul iesirii cosului de fum

E Minimum 1 metru

1.Dispozitiv anti vant adaptat incalzitorului

2.Traversa orizontala cu o inclinare ascendenta de cel putin 5 grade

3.Cos (burlan, teava) cu dimensiuni interioare minime de 20x20 cm

4.Gura de vizitare

5.Perete exterior

6.Activator de tiraj in forma de H

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1121
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved