Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


METODA ANALIZEI DIRECTE

Electronica electricitate+ Font mai mare | - Font mai micMETODA ANALIZEI DIRECTE

Aceasta metoda este recomandata pentru calculul puterii cerute de consumatori de calcul cu un numar redus de receptoare, ale caror diagrame de sarcina sunt cunoscute. Astfel de consumatori sunt:- tablourile de utilaj;

- tablourile de distributie cu plecari putine;

- tablourile generale cu un numar redus de plecari la subconsumatori mici sau neindustriali, cu puteri mici, cand se cunosc caracteristicile de functionare ale acestora si cand puterea instalata pentru iluminat reprezinta mai mult de 6075% din intreaga putere instalata.

Metoda consta in determinarea directa a coeficientului de cerere, deoarece in astfel de situatii, valorile factorilor care intervin pot fi calculate sau apreciate cu o buna aproximatie.

Coeficientul de incarcare ki este dat de relatia: , (1.37)

in care Pr este puterea reala cu care sunt incarcate receptoarele, iar Ps - puterea in functie simultana; in mod obisnuit ki = 0,9 0,95.

Coeficientul de simultaneitate este: , (1.38)

in care Ps are semnificatia de mai sus, iar Pi este puterea instalata.

Randamentul mediu al receptoarelor h se determina ca medie ponderata a randamentelor nominale hnj ale receptoarelor, in raport cu puterile instalate. Daca puterile instalate Pij sunt puteri electrice (absorbite), relatia de calcul este:

, (1.39)

iar daca acesta se refera la puteri utile (mecanice - cazul motoarelor electrice), se utilizeaza relatia:

, (1.40)

in care n este numarul de receptoare. Randamentul retelei hr se calculeaza tinand seama de pierderile de putere; in mod obisnuit hr

Avand determinati toti factorii, se calculeaza coeficientul de cerere cu relatia: . Puterea activa ceruta se obtine, in acest caz, din puterea instalata cu ajutorul coeficientului de cerere:

. (1.41)

Pentru calculul puterii reactive cerute, este necesara determinarea factorului de putere mediu cos jm al receptoarelor, din conditia de egalitate a puterii aparente de cele n receptoare cu puterea aparenta a unui receptor echivalent. Aceasta conduce la relatia:(1.42) sau     (1.43) daca Pij reprezinta putere electrica absorbita, sau daca Pij reprezinta putere utila.

Puterea reactiva ceruta este: , (1.44)

iar puterea aparenta: . (1.45)Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2016
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved