Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Sectiunea de inregistrare

Electronica electricitate

+ Font mai mare | - Font mai micSectiunea de inregistrareIn digitizarea PCM stereo, clasica semnalul audio este esantionat, cuantizat, convertit in forma binara si codat pentru inregistrare sau transmisie.Figura 2.1. Sistem PCM complet

Inversand procesul apare o replica a originalului.

Sectiunea de inregistrare consta in amplificatoare de intrare, un generator dither, filtre trece jos de intrare, circuite de esantionare si memorare, convertoare A/D, multiplexor, procesare digitala, circuite de modulatie si un mediu de stocare care poate fi banda magnetica de transport cu cap magnetic rotativ, banda magnetica de transport cu cap fix, disc optic sau magnetic. In cazul liniilor de intarziere ale reverberatoarelor digitale si a altor procesoare de semnal in timp real, mediul de inregistrare poate fi inlocuit cu un circuit digital de prelucrare, activ. Atunci nu mai este necesara modularea si demodularea si circuitul de protectie contra erorilor. Generatorul de dither e un circuit de zgomot controlat care da tipic zgomot alb. Semnalul analogic este trecut prin FTJ cu o frecventa de taiere sub jumatatea frecventei de esantionare.

La recorderele profesionale cu o frecventa de esantionare de 48 kHz, frecventa de taiere a filtrului este in jur de 22 kHz pentru a permite o maxima atenuare la jumatatea frecventei de esantionare. In procesul de esantionare si memorare condensatorul si comutatorul sunt importante.

Convertorul A/D este cea mai critica si cea mai scumpa componenta in sistemul de digitizare. Totusi anumite operatii trebuie realizate. Prima data iesirea convertorului A/D este cu date paralel si cele mai multe dispozitive de stocare permit numai date seriale. Astfel datele sunt multiplexate, adica datele paralel sunt trecute serial. In al doilea rand, fluxul de date trebuie structurat pentru a se identifica cuvintele de date originale din fluxul de biti care rezulta. In inregistrarea analogica eroarea produsa in mediul de inregistrare este un eveniment de neschimbat. In digital putem asigura detectia si corectia erorilor. Astfel fluxul de date este prevazut cu biti de paritate si controale redundante extradate, creeate din datele originale pentru a ajuta la detectia erorilor. In final datele sunt modulate si formatate inainte de a fi inregistrate pe banda.

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 645
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site