Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Traductoare fotoelectrice de deplasare, efectul fotoelectric, tipuri, moduri de citire

Electronica electricitate+ Font mai mare | - Font mai micTraductoare fotoelectrice de deplasare, efectul fotoelectric, tipuri, moduri de citire.

Aceste traductoare folosesc procedee prin care fluxul luminos care cade pe un fotoelment cu caracteristica in fig alaturata este convertit in valori ale tensiuni conform:si

in care ISCeste curentul de scurtcircuit, Ii - curentul de intuneric, IS curentul de sarcina, kB - constanta lui Boltzmann, iar T - temperature (0K).

Schema de conexiune in circuit a fotoelementului fig alaturata , este corelata de alegerea unei rezistente optime de sarcina:

Transmiterea fluxului luminos la fotoelement se face prin una din cele doua variante expuse in fig de mai jos: prin contact direct , respective prin reflexive (contact indirect).

Principalele cerinte ale masurarii deplasarilor cu traductoare fotoelectrice sunt:

n      mentinerea constanta a fluxului luminosemis de sursa, valoarea lui intervenind ca element de baza in rezultatul masuratorii;

n      eliminarea variatiilor locale de temperature (traductoarele fotoelectrice facand parte din grupa traductoarelor sensibil influentate de temperatura de lucru, asa cum reise de astfel din primele relatii.)

n      limitarea in timp a utilizarii unui fotoelement, pt evitarea erorilor survenite in urma fenomenelor de imbatrinire.

Eroarea de masurare a acestor traductoare atinge valori de 1-1 %. Datorita insa precautiilor deosebite care trebuie luate la utilizarea acestor traductoare, utilizarea lor in domeniul masurarii marimilor geometrice este destul de limitata.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2450
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved