Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


CONSTRUCTIA SI FUNCTIONAREA INSTALATIEI DE PORNIRE CU DEMAROR

Tehnica mecanica

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Mecanismul vatala la masina de tesut pneumatica
CONSTRUCTIA GENERALA A AUTOVEHICULULUI
Incarcarea cu sarcina electrica a particulelor in filtrele electrostatice
TURNATORIE MECANICA
Tehnologia de testare si diagnostic a sistemului - BOEING 737
Pornirea motorului asincron cu rotorul bobinat
Vatala cu bataie dubla
Dimensiunile nominale ale penelor paralele, STAS 1004 []
BILETE DE EXAMEN SUDARI SI DESEN TEHNIC
SISTEM DE POSTA PNEUMATICA ECHIPAT CU UN CONTROLLER “NEPTUNE”

CONSTRUCTIA SI FUNCTIONAREA INSTALATIEI DE PORNIRE CU DEMAROR

CONSTRUCTIA INSTALATIEI DE PORNIRE CU DEMAROR
Instalatia de pornire este formata din :demarorul 1 ( prevazut cu releu electromagnetic ( fig 1 ), contactul cu cheie 2 , pentru pornire, conductoarele de legatura dintre baterie si demaror 3 si conductorul de legatura cu contactul de pornire 4; pentru controlul curentului debitat de bateria 5 se monteaza in paralel voltmetrul V.

FUNCTIONAREA INSTALATIEI DE PORNIRE CU DEMAROR

La trecerea contactului cu cheia 2 , in pozitia b , bateria de acumulatoare alimenteaza borna instalatiei de aprindere a ( numai pentru MAS ) si demarorul prin electromagnetul e a carui miez m se deplaseaza axial si armatura k cupleteaza cu bornele b , pentru a se transmite curentul de la baterie la infasurarile statorului, iar prin peria pozitiva ( + ) in rotor, inchizand circuitul la masa prin peria negative ( - ) . Se creeaza astfel cuplul electromagnetic din interactiunea celor doua campuri magnetice ale statorului si rotorului imprimandu-i acestuia o miscare de rotatie.

Totodata parghia cu furca f, trasa de miezul m face sa cupleze pinionul p cu coroana dintata c a volantului motorului termic, transmitandu-i cuplul motor si deci rotirea arborelui cotit pentru pornire.

Dupa ce motorul a pornit , cheia contactului revine automat in pozitia initiala si electromotorul demarorului nu mai atrage armatura k , intrerupand alimentarea cu curent de la baterie , iar furca retrage pinionul cu cuplare cu coroana datorita arcului ei.

Demarorul ( motorul electric 1 ) functioneaza pe principiul cuplului rezultat din interactiunea campurilor magnetice , dintre stator si rotor imprimandui acestuia din urma o miscare de rotatie , care, prin pinionul sau , angreaneaza cu coloana volantului datorita mecanismului de cuplare , transmitand-o arborelui cotit , pana la pornire.

Descrierea partilor componente ale instalatiei de pornire
Cablurile de legatura 3 - dintre bateria de acumulatoare si demaror – au o sectiune mare ( de obocei 20-30mm ), in functie de intensitatea curentului ce trbuie sa fie transmis. Cablul este din sarma de cupru multifilar ( litat ) cu izolatie din material plastic. :A capete este prevazut cu piese terminale adaptate pentru prindere la bornele bateriei ( coliere sau papuci cu orificii ) si respective la bornademarorului si la masa automobilului .

Cablul de alimentare 4 al contactului este tot din sarma de cupru multifilar dar de scriune mica.,cu piese terminale adaptate.

Contactul cu cheie 2 este un ansamblu de piese, prevazut cu mai multe borne pentru primirea curentului de la baterie si distribuirea la consumatori .

Are 3 pozitii distincte : 1- cand nu se alimenteaza vreun consumator ; 2 -pentru conectarea cu ajutorul cheii a instalatiei de aprindere, pentru MAS iar pentru M.A.C. alimentarea altor consumatori ; 3 - pentru alimentarea demarorului la pornirea motorului termic.

Dupa pornire, cheia lasata libera revine automat in pozitia datorita arculuilor contactului, alimentand numai consumatorii conectati. El este montat la bord, in partea dreapta , pentru facilitatea comenzilor.

Dupa tipul mecanismului de cuplare, demaroarele se clasifica in : demaroare cu inertie ( ARO-240 ), cu cuplare fortata ( mecanica sau electronica ) si cu cuplare electromagnetica ,in trepte.

La automabilele romanesti de putere mica se utilizeaza demaroare cu cuplarea electromagnetica ( Dacia 1310 si D 797-05 ) , iar pentru cele de putere mare se folosesc demaroare cu cuplare electromagnetica in trepte ( D2156 HMN 8 ).loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2671
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site