Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Vatala cu bataie dubla

Tehnica mecanica+ Font mai mare | - Font mai micVatala cu bataie dubla

Pentru tesaturi foarte dese (postavuri grele, covoare), adeseori o singura bataie este insuficienta pentru baterea firului de batatura. Astfel de vatale pot fi cu manivela si cu excentrici. In fig. 7a. este reprezentata schema vatalei cu manivela, cu bataie dubla.Miscarea se transmite la vatala de la arborele razboiului <O>, prin biela <p> si doua parghii articulate <C> si <C1>. Parghia <C> este articulata cu piciorul vatalei <L>, iar parghia <C1> oscileaza in punctul fix <O1>, fixat pe peretele razboiului. Dupa cum se vede si in schema, baterea firului de batatura va avea loc cand pozitia parghiilor <C> si <C1> va fi in linie dreapta.

O astfel de pozitie a parghiilor va fi de doua ori la o rotatie a arborelui razboiului, in pozitiile cotului 6 si 0. In fig. 7b este, de asemenea, reprezentata diagrama miscarii vatalei, la o rotatie a arborelui principal.

Pentru astfel de constructii ale vatalei, timpul pentru deplasarea suveicii in rost se micsoreaza simtitor si de aceea este necesar de a da suveicii o viteza mai mare, ceea ce se obtine printr-o bataie mai puternica aplicata suveicii de catre picher.

Fig. 7a. si 7b.   Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1245
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved