Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Modulator - demodulator 8PSK cu purtatoare

Tehnica mecanica+ Font mai mare | - Font mai mic

Modulator - demodulator 8PSK cu purtatoare

Schema simuleaza o transmisiune 8PSK cu purtatoare. Semnalul de date initial contine simboluri a cate trei biti fiecare, existand 8 combinatii diferite, fiecare dintre acestea putand fi reprezentate ca o pozite pe cercul trigonometric. Prin urmare fiecarei combinatii de biti ii putem asocia o faza j = m*p/4 cu m luand valori intre zero si sapte. Sinusul si cosinusul acestui unghi pot fi modulate cu o purtatoare. Apoi semnalul modulat este transmis direct sau pe un canal cu zgomot catre un demodulator unde este adus in banda de baza si apoi cei trei biti sunt reconstituiti pe baza valorilor cosinusului si sinusului de j.

Datele de intare pot fi introduse de utilizator sau sunt generate aleator. Ele vor fi prelucrate de urmatoarea schema:

Blocul "modulare"

In blocul "modulare" fiecare secventa de trei biti este transformata intr-un numar zecimal (m) care va indica o pozitie pe cercul trigonometric. Sinusul si cosinusul unghiului corespunzator acelei pozitii vor fi trecute printr-un filtru pentru reducerea benzii. Filtrul de tip cosinus ridicat este simulat cu ajutorul unui filtru bessel ce are o caracteristica de transfer asemanatoare.

Blocul "mod. cu purtatoarea"

In acest bloc semnalele sin(j) si cos(j) filtrate sunt modulate cu componenta in faza respectiv cuadratura a semnalului purtator.

Semnalul poate trece apoi printr-un canal afectat de zgomot:

In demodulator, pentru aducerea semnalului in banda de baza se poate folosi purtatoarea generata local sau refacuta. Din semalul refacut se poate determina pozitia pe cerc, iar apoi cei trei biti corespunzatori fiecarui simbol prin trecere in baza doi.

Inaite de rularea programului este necesara intoducerea valorilor predefinite in memoria program.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1216
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved