Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


TENDINTE ACTUALE SI DE PERSPECTIVA IN CONSTRUCTIA DE ROBOTI INDUSTRIALI

Tehnica mecanica

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Prelucrarea prin eroziune electrica
ANALIZA STARII DE DEFORMATIE - Deplasari si rotiri. Deformatii
Clasificarea strungurilor
RÃSPUNSUL LIBER. VALORI PROPRII
Starea liniara de tensiune
METALE SI ALIAJE FEROASE UTILIZATE IN INDUSTRIA ELECTROTEHNICA
INDUSTRIA CONSTRUCTIILOR DE MASINI, INDUSTRIA FONTEI SI OTELULUI SI INDUSTRIA OBIECTELOR DIN METAL SI FABRICAREA AUTOMOBILELOR
Mecanismul vatala cu biela manivela de tip neaxial
VOLUMINOZITATEA
Evaluarea performantelor - automobil

TENDINTE ACTUALE SI DE PERSPECTIVA IN CONSTRUCTIA DE ROBOTI INDUSTRIALI

O societate industrializata avansata presupune o automatizare flexibila a proceselor de productie.Avand in vedere faptul ca robotii industriali sunt flexibili si versatili, asigurand libertati de miscare similare cu cele ale membrului superior (brat-mana) al omului, utlizarea lor asigura o serie de avantaje economice si sociale. Intre acestea pot fi mentionate : cresterea productivitatii, umanizarea activitatii muncii in sectoare grele de productie, prevenirea accidentelor de munca, cresterea calitatii produselor si recuperarea mai rapida a investitiilor.
Avantajele robotizarii au condus la cresterea rapida, atat a numarului cat si a tipurilor de roboti industriali utilizati actualmente pe plan mondial. Fenomenul este cert chiard daca datele statistice publicate sunt uneori contradictorii, variatiile explicandu-se prin aceea ca nu exista un consens in ceea ce priveste conceptul de robot industrial si nici un sistem unitar de clasificare internationala a numeroaselor tipuri de roboti industriali existenti.

Cel mai intens se lucreaza in domeniul constructiei de roboti industriali in Japonia. S.U.A. si tarile vest-europene :Suedia, Germania, Franta, Italia, Anglia etc.

Un studiu efectuat de Asociatia Britanica de Robotica (B.R.A.) arata ca Japonia ocupa primul loc intre tarile industrializate in privinta producerii si utilizarii robotilor in industie, situatie confirmata si de Institutul American de Robotica (R.I.A.), care mentioneaza ca, excluzand chiar robotii cu manipulare simpla, baza de roboti folositi in industria japoneza ramane de trei ori si jumatate mai mare decat cea americana.Numai productia de roboti industriali a firmei ’’MOTOMAN ’’, in 1991 era de 500 roboti/saptamana, capacitatea instalata a firmei fiind de 1000 roboti/saptamana.

Dupa R.I.A. si B.R.A., numarul de roboti industriali in lume, la nivelul anului 1992, se prezinta ca in figura 1. Diagrama pune in evidenta evolutia implementarii robotilor industriali, incepand cu anul 1983. Se remarca o puternica tendinta ascendenta, in special in Japonia, dar si in Europa.

In acest sens se punea problema elaborarii unor metodologii de incercare a robotilor precum si a unei aparaturi de deteminare a performantelor acestora, mai ales ca, la momentul respectiv, aceasta problematica la nivel mondial se afla in studiu, existand doar cateva norme, specifice unor tari, cu caracter de proiect.

loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 627
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site