Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Mecanismul vatala cu biela manivela de tip neaxial

Tehnica mecanica

+ Font mai mare | - Font mai mic
Mecanismul vatala cu biela manivela de tip neaxial

Mecanismul biela manivela format din manivela <AB> de lungime <r> si biela <BC> de lungime <l> antreneaza vatala masinii de tesut in miscarea oscilatorie de rotatie fata de centrul <D>. Piciorul vatalei si biela sunt articulate in <C> aflat la distanta <b> fata de articulatia <D>. De asemenea, proiectiile pe orizontala si verticala ale segmentului <DA> de marime DA=a sunt <a1> si <a2>. Manivela <AB> se roteste in jurul articulatiei <A> cu viteza unghiulara constanta w0. Exista doua posibilitati in care biela si manivela sunt coliniare.

Prima notata ABC este cu biela < BC> in prelungirea manivelei <AB>, iar cealalta ABC cu biela <BC> suprapusa peste manivela <AB>. In general, dreapta ce uneste articulatiile <C> si <C> nu trece prin punctul fix <A>. Pot sa apara situatii ca cele din fig. 12. sau fig. 13.

Fig. 12.

Mecanismul este neaxial in ipoteza ca nu se verifica criteriul metric. Putem avea o dezaxialitate pozitiva sau negativa. Aceasta va insemna ca vom avea:

b2+l2-r2<a2

Miscarea este transmisa de la arborele principal la manivela <AB> ce va transmite miscarea la biela <BC>, aceasta fiind articulata in <C> cu piciorul vatalei <DC>.

In raport cu dreapta ABC aleasa de referinta segmentul <AC> este inclinat cu unghiul y y. Astfel, pentru dezaxibilitate pozitiva, punctul <C> aflat la distanta AC<AC este situat deasupra dreptei ABC, ceea ce arata ca dreapta <CC> trece deasupra punctului <A> (fig. 13.). Din contra, pentru dezaxibilitate negativa y y <0 si deci <C> este sub dreapta ABC, ceea ce inseamna ca dreapta <CC> este sub punctul <A> la distanta AE=l.

Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 890
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site