Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE
loading...AeronauticaComunicatiiElectronica electricitateMerceologieTehnica mecanica


Wraparea

Tehnica mecanica

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Roboti pentru prestari de servicii
ASAMBLARI PRIN STIFTURI
Pierderile de putere in transmisie
Masina de ambalat in vid cu doua camere MULTIVAC AGV
CUTTER PLOTTER MINGKE - MANUAL DE UTILIZARE
MECANICA CLASICA - Simetriile si legile de conservare
Schimbatoare de caldura din instalatiile frigorifice
DACIA - PRESIUNEA LA SFIRSITUL COMPRESIEI
Aparate electrice de medie si inalta tensiune - Separatoare de sarcina, Intreruptoare automate
Masa pentru sudare

Wraparea

Desi conexiunile prin lipire detin ponderea principala, in aparatura electronica se mai utilizeaza si alte tipuri de conexiuni:

conexiunea prin wrapare care consta in infasurarea conductorului de conexiune cu sectiune circulara, dezizolat pe portiunea de torsadare, in jurul unui pin. Aspecte prin modul de realizare a unei astfel de imbinari sunt prezentate in Fig.  . (1-fir izolat; 2-fir dezizolat; 3-pin de conectare; 4-muchie de referinta): conexiune regulata (Fig.  .  a), conexiune modificata (Fig.  .  b). Muchiile pinului, fiind puternic presate in procesul de asamblare, determina imprimarea unor crestaturi in pelicula de oxid a conductorului ce se infasoara si rezulta un contact de asamblare prin solicitari elastice in cele doua parti componente ale asamblarii. Imbinarea este practice un contact metal metal de presiune mare. Asamblarea ofera astfel continuitate electrica si stabilitate mecanica.
Avantajele imbinarilor prin wrapare sunt: densitate mare de conexiuni, conectare fiabila fara degajare de aldura si gaze, stabilitate electrica si mecanica etc. Dezavantajele acestui tip de imbinare constau in imposibilitatea reutilizarii conductorului de conexiune, pinii permit cel mult 25 de wrapari, nu se poate wrapa un conductor multifilar, la frecventa de peste 100 MHz capacitatea si inductivitatea parazita devin semnificative, etc.

Pinii ce se wrapeaza sunt din cupru sau aliaje de cupru cu beriliu, siliciu, nichel-zinc si, in cazuri speciale, din otel inoxidabil. In general pinii sunt protejati prin acoperire galvanica cu aur. Conductorul de wrapare este din cupru sau aliaje ale acestuia (cu cadmiu, cadmiu crom).

Operatia de wrapare este executata manual, semiautomat sau automat. Pistolul de wrapare este cel mai utilizat utilaj. Operatia de wrapare consta din patru faze:

se indeparteaza izolatia de pe conductorul de conexiune pe o lungime impusa de parametrii conexiunii    ce urmeaza a se realiza;

capatul liber al conductorului dezizolat este agatat in crestatura terminalului de wrapare (Fig.  .  a);

pistolul este pozitionat cu orificiul terminalului de wrapare peste pinul conexiunii de realizat (Fig.  .  b, e);se comanda rotirea terminalului pistolului, infasurand astfel firul (Fig.  .  c, d, f).

Fig.  .

e     f

Fig.  .

Realizarea semiautomata sau automata a conexiunii asigura desfasurarea tuturor celor 4 faze descrise anterior.loading...


Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1037
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2020 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site