Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

CATEGORII DOCUMENTE

ArhitecturaAutoCasa gradinaConstructiiInstalatiiPomiculturaSilvicultura


MANUAL INCALZITOR CU INFRAROSII G12-Asco, G12-Maxi

Instalatii

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
CALCULUL DEPOZITELOR FRIGORIFICE - Determinarea suprafetelor de prelucrare prin frig si pentru depozitare
Reglarea climatica - PRINCIPIUL DE FUNCTIONARE
Instalatie controlata de la distanta cu „Clima Manager”
Preparator solar de apa calda cu circulatie fortata
PREPARATOARE DE APA CALDA MENAJERA CU ACUMULARE - MANUAL TEHNIC DE MONTAJ, EXPLOATARE SI INTRETINERE
INSTRUCTIUNI DE EXPLOATARE SI INTRETINERE A COMPRESORULUI 125 K1
PROIECT SAIIV - Sistem de mentinere a temperaturii la anumiti parametri
DISTRIBUTIA TEMPERATURII INTR-O PLACA METALICA DREPTUNGHIULARA CU SURSA DE CALDURA
Principii de baza ale pompele de caldura
ELEMENTELE SISTEMULUI DE INCALZIRE CU INFRAROSII

MANUALINCALZITOR CU INFRAROSII

G12-Asco

G12-Maxi

Gasolec B.V.

P.O. Box 183

2410 AD  Bodegraven

The Netherlands

Tel:   +31 (0) 172 – 636.636

Fax:  +31 (0) 172 – 636.630

E-mail: info@gasolec.com

1.     General

1.1            Norme de protectie generale

Incalzitorul G12 nu trebuie folosit in alt scop decat in cel pentru care a fost prevazut. Orice alta utilizare este considerata improprie. Producatorul nu va raspunde pentru consecintele negative ale acestei utilizari, riscul este suportat de utilizator. Utilizarea corecta a incalzitorului presupune urmarea intocmai a tuturor regulilor prezentate in acest manual pentru instalare, utilizare si intretinere. Normele locale pentru prevenirea accidentelor cat si normele de protectia muncii trebuie urmate intocmai.

Verificati buna functionare si siguranta echipamentului:

-          Inaintea utilizarii produsului

-          Cel putin o data pe an la un interval regulat

-          Dupa ce produsul a suferit modificari sau a fost asezat in alta pozitie.

Normele companiei nationale de electricitate trebuie respectate!

1.2          Partile electrice (cu privire la G12-Asco)

Toate activitatile in afara de intretinerea generala a echipamentului pot fi facute numai de catre un tehnician autorizat.

Deconectati alimentarea incalzitorului ori de cate ori lucrati la el. Verificati cablurile electrice ale incalzitorului inainte sa il folositi pentru prima oara. Cablurile electrice defecte trebuie inlocuite inainte de folosirea echipamentului. Reparatiile la conectorii cablurilor, etc,  trebuie facute numai de catre un electrician autorizat.

Niciodata nu scoateti stecherul din priza tinand de fir!

1.3          Intretinere

Deconectati  alimentarea cu energie electrica si gaz inainte de a lucra la arzator. Reparatiile trebuie facute doar de tehnicieni calificati, oameni cu experienta, de la care se asteapta sa realizeze o lucrare buna. Utilizatorul echipamentului trebuie sa verifice buna lui functionare de fiecare data dupa ce acesta a fost reparat. El poate sa utilizeze produsul din nou doar dupa ce s-a asigurat ca toate dispozitivele de siguranta sunt in stare buna. Piesele de schimb trebuie sa corespunda standardelor. Folosirea pieselor originale asigura acest lucru.

1.4          Garantie

Modificarile neautorizate efectuate asupra produsului si/sau alimentarii cu energie electrica anuleaza garantia.

1.5               Pagube produse datorita intreruperii alimentarii cu energie electrica.

Recomadam instalarea unui sistem de alarma . Acesta va ajuta sa limitati pagubele produse si sa mentineti profitul fermei dumneavoastra. Un grup generator autonom de urgenta ar trebui sa intervina automat atunci cand este cazul.

1.6               Conditii de livrare

Tuturor cotatiilor, comenzilor si contractelor incheiate cu noi li se aplica conditiile din  ‘METAALUNIE TERMS’ in forma lor cea mai recenta, asa cum este prevazut in registrul juridic din Rotterdam. O copie gratuita este disponibila la cerere.

2.         Date Tehnice

Capacitate de incalzire:                                    12,2  kW/h

Consumul de gaz: - Gaz Natural L                 1,4   m³/h

                 - Gaz Natural H/E             1,2   m³/h

                                - Propan:                             0,88 kg/h

         

  Tipul gazului:  (Model)                             Presiunea:      Diuza principala:  Diuza flacarii de veghe:    Venturi:

- Gaz Natural L (G12-Asco)                             25mBar                4,0 mm                 0,40 mm                               23 mm  

- Gaz Natural L (G12-Asco)                             28mBar                3,4 mm                 0,40 mm                               23 mm

- Gaz Natural H/E (G12-Asco)                        28mBar                2,45 mm               0,40 mm                               23 mm

- Gaz Natural L (G12-Maxi)                            28mBar                2,70 mm               0,40 mm                               23 mm  

- Gaz Natural H/E (G12-Maxi)                       27mBar                2,35 mm               0,40 mm                               23 mm

- Propan (G12-Asco)                                         27mBar                2,0 mm                 0,30 mm                               23 mm

- Propan (G12-Maxi)                                         27mBar                1,9 mm                 0,30 mm                               23 mm

Conectarea la gaz.

Optiunile standard sunt :  Exterior 3/8“sau Exterior ½“ sau  terminatie furtun 8mm lis sau terminatie furtun cu rile 9mm sau 3/8“


3.0       Reguli de instalare

3.1          Planul incalzirii

Numarul de incalzitoare necesare si pozitionarea lor depinde de caracteristicile cladirii si de temperatura dorita. Intrebati distribuitorul dvs. sau firma Gasolec pentru un plan de incalzire.

3.2          Instalarea

ATENTIE: Va rugam sa aveti in vedere urmatoarele!!

Incalzitorul trebuie instalat in pozitie orizontala. Lanturile pentru fixare sunt incluse.

Niciodata nu instalati incalzitorul la o distanta mai mica de 130 cm intre placa de jos a incalzitorului si asternutul halei. Recomandat este 140cm.Este necesar sa respectati normele nationale pentru conectarea la energia electrica si gaz.

Este neaparata nevoie de suficient are proaspat in camera unde sunt plasate arzatoarele. Este posibila realizarea unei rate de improspatare a aerului de 1.00 intr-o camera cu ventilatie naturala prin realizarea a doua deschideri. Fiecare deschidere trebuie sa fie cel putin egala cu 60 x B cm2 unde B este capacitatea de incalzire instalata in kW/h. Cand se foloseste ventilatie fortata si se presupune o distributie uniforma a aerului proaspat capacitatea ventilatoarelor trebuie sa fie de 1.5m3/kW/h cand se utilizeaza incalzitoare cu propan sau 3.0m3/kW/h cand se utilizeaza incalzitoare cu gaz natural.

3.3               Conectarea la gaz

Conectarea incalzitorului la gaz trebuie facuta numai de catre personal autorizat si cu materiale autorizate. A se vedea deasemenea capitolul  2. Date tehnice. Verificati presiunea gazului pe conducta catre incalzitor. Pentru calibrarea presiunii gazului la incalzitor folositi un manometru de 0-60mBar. Este necesar sa respectati intotdeauna normele si regulile nationale in vigoare cat si pe cele ale furnizorului.

3.4               Conversia

O conversie a incalzitorului la alt tip de gaz trebuie facuta numai de catre un tehnician calificat al companiei de gaz. Trebuie folosit un kit pentru conversia de la gas natural la propan sau vice versa.

3.5          Conectarea la reteau de energie electrica (numai pentru G12-Asco)

Respectati intotdeauna regulile companiei nationale de electricitate.

Variante de conectare:                     220-230 V  50 Hz               sau         24 V c.a/12 V c.c

Control cu termostat:        (posibil numai cu G12-Asco)

G12-Asco pentru 24Vc.a sau 12Vc.c 

G12-Asco pentru

  220-230Vc.a.

 4.0       Manual de utilizare

4.1          Pornirea

Mai intai verificati conexiunea electrica a incalzitorului si numai dupa aceea deschideti valva de gaz spre incalzitor. Dupa aceea aprindeti flacara de veghe. Apasati butonul de start, tineti o flacara langa arzatorul flacarii de veghe, mentineti apasat butonul 10-15 secunde pentru ca flacara de veghe sa incalzeasca varful termocuplului si apoi dati drumul butonului. Apoi setati computerul de clima sau termostatul la nivelul dorit.

4.2.              Intretinerea de zi cu zi

Buna intretinere este rapida, facila si esentiala pentru siguranta maxima in exploatare si pentru consumul redus de combustibil. Incalzitoarele si filtrele de aer murdare vor reduce durabilitatea si eficienta consumului de combustibil. O caracteristica vizibila a murdariei este o flacara desprinsa, sub sau in jurul incalzitorului. Aceasta indica nevoia de curatare in profunzime. Din acest motiv filtrul trebuie curatat periodic chiar si in fiecare zi daca este necesar !

5.0       Intretinerea Periodica             Atentie: nu folositi apa pentru curatarea incalzitorului!!

Faceti o inspectie anuala de catre un tehnician calificat. Curatati incalzitorul cu aer comprimat dupa fiecare lot si curatati filtrul de aer cand este nevoie.

6.0              Identificarea problemelor    

Problemele pot aparea in urmatoarele sectoare:

A= Alimentarea cu gaz                     B= Alimentarea cu energie electrica               C= Unitatile de control si siguranta

Va rugam contactati tehnicianul de gaz in caz de probleme.

6.1          Rezolvarea problemelor.

Cele mai frecvente probleme sunt:

a) Filtru de aer murdar                                      d) Aparatoarea flacarii de veghe defecta

b) Tub venturi murdar                                      e) Lipsa alimentarii cu energie electrica pentru G12 Asco

c) Termocuplu defect                                       f) Presiunea gazului incorecta, ori prea ridicata ori prea scazuta


7.0   Piese de schimb:

Cand comandati piesele de schimb va rugam dati detalii despre incalzitorul pentru care comandati piesele cum ar fi: tipul incalzitorului, tipul gazului, gama de presiuni, tensiunea de alimentare, anul fabricatiei, tipul controllerului, etc.

G12-ASCO

G12-MAXI

51

Carlig de prindere

51

Carlig de prindere

52

Bara de prindere

52

Bara de prindere

53

Reflector G12

53

Reflector G12

54

Distantier scurt, 10*12mm

54

Distantier scurt, 10*12mm

55

Partea de sus a emitatorului de infrarosii

55

Partea de sus a emitatorului de infrarosii

56

Emitator de infrarosii

56

Emitator de infrarosii

57

Partea de jos a emitatorului de infrarosii

57

Partea de jos a emitatorului de infrarosii

58

Distantier lung, 10*100mm

58

Distantier lung, 10*100mm

59

Arzator complet G12

59

Arzator complet G12

60

Tub Venturi G12

60

Tub Venturi G12

61

Adaptor

61

Adaptor

62

Filtru de praf

62

Filtru de praf

63

Diuza G12

63

Diuza G12

64

Port diuza G12

64

Port diuza G12

65
Siguranta diuza G12

65

Siguranta diuza G12

66

Bobina Asco

71

Protectia flacarii de veghe G12

67

Bucsa 1/4*1/8

72

Port termocupla G12

68

Dispozitiv de siguranta  G12

73

Diuza flacarii de veghe G12

69

Termocuplu 600mm

74

Saiba M6

70

Teava flacarii de veghe cu piulite si tevi pentru conectare pentru G12-Asco

75

Lant G12

71

Protectia flacarii de veghe G12

76

Piulita M6 Nylock

72

Port termocuplu G12

77

Capac G12

73

Diuza flacarii de veghe G12

78

Surub M6*16

74

Saiba M6

79

Piulita fluture M6

75

Lant G12

81

Piulita M6

76

Piulita M6 Nylock

82

Inel pentru blocaj M6

77

Capac G12

84

Surub M5*10

78

Surub M6*16

91

Dispozitiv Thermostat Maxitrol

79

Piulita fluture M6

92

Cot  3/8M*3/8F

80

Suport pentru teava arzatorului G12 Asco

93

Bucsa 3/8*1/4

81

Piulita M6

94

Conector furtun*3/8M 90grade alama

82

Inel pentru blocaj M6

95

Suport senzor, incl. 2 x (nit + arc + balama)

83

Conector furtun G12

96

Suport senzor

84

Surub M5*10

97

Suport teava arzator G12 Maxi

98

Teava flacarii de veghe cu piulite si tevi pentru conectare pentru G12-Maxi

99

Termocouplu 600mm G12-Maxi

 


 

Type G12 Maxi

Type G12 Asco
Politica de confidentialitate

DISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1953
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2019 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site