Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Biopreparate pe baza de agroinoculanti pentru refacerea terenurilor degradate

Agricultura+ Font mai mare | - Font mai micBiopreparate pe baza de  agroinoculanti pentru refacerea terenurilor degradate

Schema generala de realizarea a unor biopreparate pe baza de bacterii PGPR, destinata reabilitarii unor soluri degradate este prezentata īn fig. 4.De mentionat ca se prefera tulpini indigene (pentru prezervarea biodiversitatii) care sunt caracterizate din punct de vedere al incuitatii (pentru reducere riscului biologic). Practic schema din fig. 4 este o varianta a tehnologiei de fabricare a inoculantilor absorbiti pe turba, din aceleasi considerente de limitare a riscului biologic preferāndu-se folosirea suporturilor de conditionare sterilizate prin iradiere gamma.

O etapa practica de maxima importanta este verficarea pastrarii calitatilor biologice. Considerentele de utilizare practica impun un termen de valabilitate de minimum 6 luni pentru bioprodusele / biopreparatele utilizate pentru refacerea  / ameliorarea solului.
Fig.4. Etapele de realizare a biopreparatelor (bioproduselor) pe baza de fazorivanti bacterieni de crestere si dezvoltare vegetala.


Fig. 5. Prezentarea schematica a realizarii biopreparatelor pe baza de ciuperci producatoare de micorize.


Prezentarea schematica a realizarii biopreparatelor pe baza de ciuperci producatoare de micorize (microrganisme obligatoriu parazite) este prezentata īn fig. 5. De subliniat faptul ca riscul biologic este limitat īn  acest caz prin izolarea si mentinerea unor tulpini de ciuperci de micoriza prin cultura axenica pe tesuturi radiculare de morcovi.

De mentionat ca micorizele determina si un efect de blocare a efectelor toxice ale EPT (mai ales ale ionilor metalelor grele) prin imobilizare si detoxifiere cu acizi organici ( a se vedea si fig. 6).


Fig. 6. Mecanisme de reducere a efectelor toxice ale EPT (ioni de metale grele) de catre exomicorize.
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 249
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved