Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Pastrarea mierii

Agricultura+ Font mai mare | - Font mai micPastrarea mierii

Mierea nu se pastreaza decat in ambalaje perfect spalate si uscate din sticla sau aluminiu. Nu puneti miere in ele pe considerentul ca au continut tot miere. Pelicula veche de miere de pe peretii vasului contine germeni de fermentatie care insamanteaza mierea noua si aceasta va fermenta la randul ei, schimbandu-si gustul si mirosul.Daca vasul a mai fost folosit si pe peretii sai exista resturi de miere cristalizata, acestea vor declansa procesul cristalizarii si in mierea noua pusa la pastrare. Mierea nu se va pastra niciodata in vase confectionate din zinc, cupru, plumb sau aliajele lor, deoarece, sub actiunea acizilor din miere se formeaza compusi chimici ce pot da intoxicatii grave. Nici ambalajele din fier nu sunt indicate, deoarece in urma corodarii fierului la contactul prelungit cu acizii continuti de miere, aceasta va capata un gust si un miros neplacut. Mierea se poate pastra in vase din tabla alba cositorita sau in vase emailate, sau date la interior cu un strat gros de vopsele sintetice.

Borcanele cu miere nu trebuie pastrate la un loc cu recipientele ce contin substante ce emana mirosuri neplacute (vopsele, carburanti, esente, varza murata) deoarece mierea prinde usor miros. De asemenea vasul cu miere nu se pune descoperit in apropierea unor substante higroscopice care favorizeaza mentinerea umiditatii in aer (sarea) aceasta contribuind la o fermentatie accelerata a mierii. Mierea ambalata in borcane de sticla va fi ferita de lumina care-i depreciaza calitatile (lucru usor de observat datorita inchiderii mierii).

Mierea care a cristalizat pentru a fi fluidizata se va trece intr-un vas care se va pune intr-o baie de apa fierbinte, in nici un caz pe foc. Nu trebuie incalzita decat acea cantitate care se va folosi o singura data deoarece mierea incalzita fermenteaza mai usor, depreciindu-se.

Mierea supraincalzita conduce imediat la cresterea procentului de hidroximetilfurfurol care, de asemenea duce la deprecierea calitatilor mierii. Temperatura optima de pastrare este bine sa se situeze intre 10 si 20 oC.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1361
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved