Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


DESCRIEREA FIRMEI INTERNATINAL LEASING

Asigurari+ Font mai mare | - Font mai micDESCRIEREA FIRMEI INTERNATINAL LEASING

PREZENTAREA GENERALA A FIRMEI

2.1.1. Forma juridica si adresaSC INTERNATIONAL LEASING - INSTITUTIE FINANCIARA NEBANCARA SA
Iasi, B-dul Independentei nr. 26, bir. Vbis, jud. Iasi
J 22/3104/02.11.2007, CIF RO 8018909

Din noiembrie 1998 societatea beneficiaza de primul show-room de leasing din Bucuresti, situat pe strada Christian Tell nr. 26, vis--vis de Ambasada Canadei.

2.1.2 - Despre International Leasing

International Leasing a fost constituita in decembrie 1995 ca prima companie independenta cu capital integral romanesc din peisajul extrem de rarefiat al societatilor de leasing ce functionau la acea vreme in Romania.
La foarte scurt timp de la infiintare, respectiv in februarie 1996, International Leasing a incheiat primul contract de leasing.

Acest moment a reprezentant inceputul pentru un important numar de contracte - peste 5.800, cu o valoare totala de peste 110 mil. EURO - ce semnifica tot atatea momente de satisfactie pentru aceasta echipa a International Leasing. In decursul celor peste 12 ani de activitate firma a dezvoltat si implementat cu succes, pentru clientii lor, o gama larga de solutii financiare raspunzand astfel solicitarilor extrem de variate si din ce in ce mai complexe.

Responsabilitatea asumata in calitate de formatori ai pietei leasing-ului in Romania la acea vreme ii onora dar ii si obliga la mentinerea permanenta a unui inalt nivel de profesionalism, devenind nu numai furnizori de servicii financiare pentru partenerii lor ci si consultantii acestora in alegerea pachetului optim, oferindu-le 'Solutia financiara completa!'

"Solutia financiara completa" a devenit si motto-ul acestei mari firme.

Momentul infiintarii societatii putea fi caracterizat in principal prin instabilitate economica, generata de lipsa unui sistem bancar solid si o concurenta slaba, pe o piata in care leasing-ul era un serviciu aproape inexistent.

Analizand datele statistice ale companiei, am putut observa un fapt extrem de important, pentru ceea ce, la International Leasing, se numeste fidelizarea clientului: peste 60% dintre clientii companiei incheie cu ei un al doilea contract de leasing. DE CE?

Pentru ca sunt: profesionisti - raspunzand intotdeauna inteligent si competent la nevoile clientilor lor si cunoscand foarte bine domeniul de activitate si pun aceste cunostinte cu succes in practica ; eficienti - oferind solutii de calitate in timpul cel mai scurt; orice solicitare din partea clientilor lor primind un raspuns argumentat in maxim 48 de ore ; responsabili - dorindu-si sa aiba 100% clienti multumiti, iar acest lucru ii solicita maximum de responsabilitate in ceea ce fac ; o echipa - fiind convinsi ca rolul fiecaruia dintre ei este important in reusita companiei si ca numai prin respect reciproc si o atmosfera deschisa si prietenoasa vor obtine performante ridicate in relatia cu clientii lor ; dornici de progres - vor ca in fiecare zi sa faca lucrurile mai bine si pentru acest lucru sunt optimisti si increzatori in capacitatea fiecaruia de a gasi mereu solutii inovatoare si nu in ultimul rand pentru ca ofera " Solutia financiara completa!

Capitalul social al SC International Leasing subscris si varsat este de 2.952.400 mii lei, divizat in 2.952.400 actiuni nominative cu valoarea de 1.000 lei fiecare.

2.1.3 - Despre International Leasing

Inca de la inceput, ei si-au asumat misunea promovarii in economia romaneasca a acestui nou serviciu financiar de atunci, in primul rand prin identificarea solutiilor de finantare adaptate necesitatilor fiecarui client, contribuind la dezvoltarea acestora.

Mentinerea unui inalt standard de profesionalism a facut ca tot mai multi agenti economici sa apeleze la leasing.

Activitatea societatii se bazeaza, in principal, pe finantarea in sistem leasing cu prioritate a autovehiculelor ,dar si turisme, utilitare sau de transport persoane, ca un raspuns al lor la cerintele manifestate in piata. In acelasi timp, consecventa principiilor si ideilor pe care le promoveaza firma International Leasing a lansat la inceputul anului 2002 un nou produs financiar pentru finantarea achizitionarii de echipamente si utilaje in sistem leasing.

Serviciile companiei sunt asigurate de o echipa tanara - media de varsta a personalului este sub 35 ani - dinamica, moderna, dar mai ales flexibila, permitand companiei sa reactioneze prompt si intr-un mod profesional la schimbarile din piata.
Caracteristicile definitorii ale celor 51 angajati ai companiei, in permanenta perfectionati prin cursuri specifice de analiza, consultanta financiara si management, sunt pasiunea pentru lucrul bine facut, responsabilitatea, flexibilitatea si parteneriatul strans cu clientii lor.

De ce leasing ?

Motivul pentru care a fost ales acest domeniu, vine tocmai dintr-o atenta observare si deplina intelegere a complexitatii mecanismelor economiei de piata: nu dreptul de proprietate asupra mijloacelor fixe genereaza profituri pentru companie ci utilizarea cu maxim de randament a acestora.

Folosirea in mod corespunzator a resurselor de capital, investirea continua a disponibilitatilor in noi "oportunitati" de afaceri, alocarea de fonduri pentru marketing si publicitate, instruirea continua si pregatirea superioara a personalului, reprezinta strategii si politici ce determina progresul unei companii.

Leasing-ul este solutia ce permite companiilor obtinerea dreptului de folosinta, cu eforturi financiare initiale minime, asupra unor masini, utilaje, echipamente tehnologice ce le permite cresterea productivitatii, rentabilizarea activitatii, ceea ce conduce la cresterea profitului.

Cresterea ponderii sectorului privat in Romania, cresterea mediului concurential in care aceste companii activeaza a determinat o mult mai atenta si judicioasa organizare a resurselor financiare si directionarea lor catre cat mai multe sectoare de activitate. In acest fel leasing-ul a devenit un instrument de finantare din ce in ce mai folosit, avantajele acestuia, in comparatie cu alte modalitati de finantare a achizitionarii de mijloace fixe, promovandu-l ca fiind un factor important al cresterii economice la nivel global.

Managementul taxelor
Prin achizitionarea unui bun in sistem de finantare leasing, compania poate folosi facilitatile acordate de legislatie legate de deductibilitatea platilor de leasing, conform tipului contractului de leasing: amortizare, dobanda, asigurare in cazul leasing-ului financiar.

Managementul resurselor financiare
In conditiile derularii unui program de investitii, resursele financiare proprii ale companiei pot fi indreptate catre finantarea mai multor proiecte simultan. Totodata, alegerea leasing-ului ca optiune pentru finantarea achizitionarii de mijloace fixe, permite economisirea unei parti a fondurilor proprii si utilizarea acestora pentru investitii in pregatirea personalului, marketing si publicitate, etc.

Flexibilitatea graficului de plati
In derularea unui contract de leasing, exista posibilitatea negocierii graficului platilor in functie de specificul activitatii companiei, sezonalitatea industriei, permitand mentinerea unui cash-flow real pozitiv.
In acelasi timp, modalitatea de garantare poate fi adaptata situatiei si necesitatilor fiecarui client.

Substituirea creditului bancar
Procedurile de obtinere a unei finantari in sistem leasing sunt, de cele mai multe ori, mult mai simple si mai accesibile unei categorii mult mai largi de clienti, decat in cazul aplicarii pentru un obtinerea unui credit bancar.

. Structura actionariatului

Actionarii semnificativi sunt: SC BD Makant care detine 34,78% din numarul de actiuni si Doamna Teodorescu Ioana cu 48,05%.

Obiectul de activitate

Obiectivul principal il constituie serviciile de leasing, respectiv inchirierea de masini si echipamente fara operator si a bunurilor personale si gospodaresti. Astfel, in cadrul cifrei de afaceri pe anul 2007, veniturile din operatiuni de leasing detin un procent de 83 % iar prestarea de servicii conexe 16%.

2.1.6. Misiunea firmei

Misiunea companiei International Leasing este de a oferi solutii de finantare de calitate, adaptate necesitatilor clientilor lor, si de a fi consultantul acestora pentru ca ei sa aleaga intotdeauna solutia optima de finantare.

Doresc sa devina una dintre primele companii independente de leasing prin extinderea in teritoriu, avand mereu o atitudine deschisa si inovatoare.

Daca in cei peste 12 ani care s-au scurs de la infiintarea sa, International Leasing a avut un rol de promovare a leasing-ului si a avantajelor sale pe piata romaneasca, acum ea a devenit o companie matura, cu o experienta extraordinara in domeniul sau de activitate.

Echipa International Leasing simte ca e timpul pentru inceputul unei altei etape de viata - aceea de crestere si extindere in teritoriu, de utilizare a afacerii ca model de business, ridicand, constant, nivelul calitativ al serviciilor oferite.

Pornind de la aceasta directie de actiune, International Leasing isi propune gasirea unor surse de finantare competitive ceea ce reprezinta o provocare pentru toate societatile de leasing independente din Romania. International Leasing a identificat si una dintre solutii, reusind doua imprumuturi pe piata de capital.

Pentru a satisface cerintele crescande ale clientilor si nevoile acestora de dezvoltare, ei vor sa adauge noi servicii ofertei si doresc sa lanseze noi produse pe piata leasing-ului din Romania.

2.1.7. O continua dezvoltare

Avand o viziune clara asupra directiei de dezvoltare a companiei pe viitor, managementul International Leasing a abordat o strategie ce are ca scop final obtinerea statutului de leader in randul companiilor independente de leasing din Romania.

Totodata s-a urmarit dezvoltarea pe orizontala a companiei.

Din dorinta de a completa gama de servicii oferite clientilor firmei au infiintat un concesionar Peugeot, dar si o gradinita si o scoala pentru copiii personalului si nu numai.
Cei peste 12 ani de activitate au permis atingerea unor obiective care constituie tot atatea repere importante ale dezvoltarii companiei:

februarie 1996

International Leasing semneaza primul contract de leasing; impreuna cu alte doua companii

International Leasing pune bazele UNSLR (Uniunea Nationala a Societatilor de Leasing din Romania), intensificand si concentrand eforturile de promovare a avantajelor leasing-ului, in Romania;

octombrie 1998

-este inaugurat primul showroom de leasing din Bucuresti;

mai 2000

- Ia fiinta International Leasing Pitesti;

martie 2001

- International Leasing achizitioneaza si deschide noile birouri din Piata Victoriei - un spatiu incapator gazduieste echipa care va ofera servicii complete si prompte de finantare;
- International Leasing lanseaza prima emisiune de obligatiuni a unei societati private din Romania (0.22 mil. RON/18 luni/60% dobanda pe an);

iunie 2001

- ia fiinta International Leasing Iasi - sediul de pe Calea Chisinaului beneficiaza de un parc auto incapator, parc in care cei interesati pot vizualiza dotarile autoturismelor noi si second hand aflate in oferta speciala a companiei;

noiembrie 2001

- obligatiunile emise ajung la maturitate, fiind prima emisiune a unei societati private incheiate cu succes;

decembrie 2001

- s-a derulat o oferta publica secundara de vanzare actiuni International Leasing, prin care au fost vandute 10% din actiunile societatii, devenind societate deschisa pe actiuni;
ianuarie 2002

- actiunile International Leasing se tranzactioneaza pe piata RASDAQ, sub simbolul YTLS, fiind prima societate de leasing din Romania listata pe o piata organizata;
martie 2002

- International Leasing lanseaza cea de-a doua emisiune de obligatiuni, prima faza, subscrierea, incheindu-se cu succes in numai 4 zile (1 mil. RON/24 luni/dobanda 42% pe an);
ianuarie 2003
- ia fiinta International Leasing Brasov;

aprilie 2004
este deschis showroomul din Piata Victoriei;
incheierea emisiunii de obligatiuni inceputa in martie 2002;

decembrie 2005

- International Leasing lanseaza cea de-a treia emisiune de obligatiuni (4 mil. RON/48 de luni/cu o dobanda de 10 % pe an). A treia emisiune de obligatiuni s-a suprasubscris de peste 3.7 ori.

Iulie 2006

- International Leasing isi redefineste imaginea printr-o noua sigla care sa reprezinte mai bine misiunea si valorile sale;
Dupa mai mult de 10 ani de prezenta pe piata romaneasca, International Leasing devine institutie financiara nebancara (IFN) si se supune reglementarilor BNR ca urmare a inregistrarii in Registrul General al IFN-urilor.

GAMA DE PRODUSE SI SERVICII PRESTATE

Contractele incheiate pot fi de leasing financiar, beneficiarii facilitatilor oferite de legislatia romana in vigoare pentru achizitiile in sistem leasing, fiind atat persoane juridice, cat si persoane fizice autorizate sau persoane fizice.

Leasing Auto

Folosirea judicioasa a resurselor, management-ul taxelor, diminuarea efortului financiar privind importurile, flexibilitatea sistemului de plati, rapiditatea si accesibilitatea fac sa incline balanta in favoarea utilizarii leasing-lui in detrimentul altor sisteme de finantare.

Tip leasing:

leasing financiar;

Bunul finantat:

autoturisme noi si second-hand, din import sau fabricate/indigenizate in Romania;

Suma
finantata:

minim 5.000 EUR.

Bun finantat

Avans minim

Perioada maxima

Dobanda
(finantari EUR)

Comision de administrare**

Auto noi

10%

60 luni

7,5% p.a. + marja de risc

1.9%

Auto second-hand*

15%

36 luni

8,25% p.a. + marja de risc

2.9%


* Vechimea maxima a autovehiculelor finantate nu poate depasi 3 ani, calculata de la data primei inmatriculari a autovehiculului.
** Comisionul de administrare a contractului se achita impreuna cu avansul la semnarea contractului si se calculeaza ca procent din valoarea de intrare (pret de furnizor) a autovehiculului finantat.

Perioada minima a unui contract de leasing este de 12 luni.

Asigurarea privind riscul general se face la valoarea DDP (Delivery Duty Paid), pentru fransiza 0, prin intermediul unei societati de asigurare agreate de International Leasing - IFN SA. Asigurarea va fi incheiata de catre International Leasing - IFN SA si achitata de catre Utilizator.

Pentru autovehiculele noi, din import, cu o capacitate cilindrica mai mare de 2000 cmc, se va achita de catre Utilizator taxa de timbru social, in cuantum de 1% din pretul CIP.

Toate sumele exprimate in EUR vor fi achitate in RON la cursul publicat de BNR+1.5%.

In functie de bonitatea financiara a Utilizatorului toate conditiile ofertei (inclusiv dobanda si taxa de administrare contract) pot fi negociate.

Oferta leasing

Dacia LOGAN 1.5 dCi, 1.461 cmc

Pret CIP:

5.462 EUR

An fabricatie:

2008

Km. parcursi:

13.900 km

Culoare:

albastru

Combustibil:

Motorina

Capacitate cilindrica:

1.461 cmc

Putere maxima:

70 CP

Transmisie:

manuala, 5+1

Caroserie:

berlina

Stoc:

DA

Consum
urban/extra urban/mixt:

5 l/100km

Numar identificare:

B 85 YFV

Avans contract

Rata leasing

%

EUR

12 luni

24 luni

36 luni

Calculatie efectuata pe baza pretului CIP. Sumele reprezentand ratele de leasing si avansul nu contin TVA, sunt exprimate in EURO si vor fi achitate la cursul BNR + 1.5% valabil pentru data platii.

Valoarea reziduala este inclusa in rata lunara de leasing ceea ce permite achizitionarea autoturismului la sfarsitul contractului de leasing fara un efort financiar suplimentar.

Asigurarea FULL CASCO se va achita separat si se va calcula la valoarea DDP a autoturismului, pentru fransiza 0.

Comisionul de administrare, in cuantum de 2.9% din pretul de furnizor, va fi achitat la semnarea contractului de leasing.

Se aplica un comision lunar de gestiune de 8 EUR fara TVA.

Oferta poate suferi modificari in functie de bonitatea financiara a utilizatorului sau ca urmare a modificarii conditiilor de refinantare.

Volkswagen TOURAN 2.0 TDi, 2.000 cmc

Pret CIP:

25.126 EUR

An fabricatie:

2008

Km. parcursi:

19.400 km

Culoare:

Maro

Combustibil:

Motorina

Capacitate cilindrica:

2.000 cmc

Putere maxima:

140 CP

Transmisie:

Automata

Caroserie:

4+1 usi

Stoc:

DA

Numar identificare:

B86CEK

Oferta leasing

Avans contract

Rata leasing

%

EUR

12 luni

24 luni

36 luni

15%

3769

1853

961

664

20%

5026

1744

905

625

25%

6282

1635

848

586

30%

7538

1526

791

547

40%

10051

1308

678

469

50%

12563

1090

565

391

Calculatie efectuata pe baza pretului CIP. Sumele reprezentand ratele de leasing si avansul nu contin TVA, sunt exprimate in EURO si vor fi achitate la cursul BNR + 1.5% valabil pentru data platii.
Valoarea reziduala este inclusa in rata lunara de leasing ceea ce permite achizitionarea autoturismului la sfarsitul contractului de leasing fara un efort financiar suplimentar.
Asigurarea FULL CASCO se va achita separat si se va calcula la valoarea DDP a autoturismului, pentru fransiza 0.
Comisionul de administrare, in cuantum de 2.9% din pretul de furnizor, va fi achitat la semnarea contractului de leasing.
Se aplica un comision lunar de gestiune de 8 EUR fara TVA.
Oferta poate suferi modificari in functie de bonitatea financiara a utilizatorului sau ca urmare a modificarii conditiilor de refinantare.

2.2.2. Leasing echipamente

Consecventa principiilor si ideilor pe care le promoveaza, International Leasing - IFN a lansat la inceputul anului 2002 un nou produs financiar pentru finantarea achizitionarii de echipamente si utilaje in sistem leasing.
Serviciul financiar propus de International Leasing - IFN are urmatoarele caracteristici:

Tip leasing:

leasing financiar;

Bun finantat:

echipamente si utilaje noi si second-hand, din import sau fabricate/indigenizate in Romania;

Suma
finantata:

minim 5.000 EUR;

Bun finantat

Avans minim

Perioada maxima

Dobanda
(finantari EUR)

Comisionul de administrare*

Echipamente/utilaje noi

10%

60 luni

7,95% p.a.+ marja de risc

1.9%

Echipamente/utilaje  second-hand

15%

36 luni

7,95% p.a. + marja de risc

2.9%


*Comisionul de administrare se achita impreuna cu avansul la semnarea contractului si se calculeaza ca procent din valoarea de intrare (pret de furnizor) a bunului finantat.

Perioada minima a unui contract de leasing este de 12 luni.

Asigurarea privind riscul general se face la valoarea DDP (Delivery Duty Paid), pentru fransiza 0, prin intermediul unei societati de asigurare agreate de International Leasing - IFN SA. Asigurarea va fi incheiata de catre International Leasing - IFN SA si achitata de catre Utilizator.

Pentru toate echipamentele si utilajele finantate vor fi incheiate contracte de buy-back (remarketing agreements) cu furnizorii.

Toate sumele exprimate in EUR vor fi achitate in RON la cursul publicat de BNR+1.5%.

In functie de bonitatea financiara a Utilizatorului toate conditiile ofertei pot fi negociate (inclusiv dobanda si taxa de administrare contract).

2.2.3. Leasing imobiliar

Avand in vedere contextul economic si financiar actual din Romania, utilizarea leasing-ului ca instrument financiar, a devenit o alternativa rapida si eficienta de finantare, pentru dezvoltarea firmelor din sectorul privat.

Serviciul financiar propus de International Leasing - IFN are urmatoarele caracteristici:

Tip leasing:

leasing financiar;

Bun finantat:

imobile din categoria cladiri*;

Suma
finantata:

minim 40.000 EUR;

Bun finantat

Avans minim

Perioada maxima

Dobanda
(finantari EUR)

Comision de administrare**

Cladiri

15%

120 luni

8,25% p.a.+marja de risc

2,5%*Nu pot fi finantate achizitiile de terenuri sau cladiri aflate in constructie.
**Comisionul de administrare se achita impreuna cu avansul la semnarea contractului si se calculeaza ca procent din valoarea de achizitie a bunului finantat.


Asigurarea privind riscul general al imobilului se face la valoarea din contractul de vanzare-cumparare, prin intermediul unei societati de asigurare agreate de International Leasing - IFN SA.
Asigurarea va fi incheiata de catre International Leasing - IFN SA si achitata de catre Utilizator.

Bunul imobil finantat va fi ipotecat in favoarea bancii refinantatoare pe toata perioada contractului de leasing.

Evaluarea imobilului va fi facuta de catre un evaluator agreat de International Leasing - IFN SA si de banca refinantatoare.
Toate costurile rezultate ca urmare a operatiunii de evaluare a imobilului si cele legate de operatiunea de vanzare -cumparare vor fi suportate de catre Utilizator.

Toate sumele exprimate in EUR vor fi achitate in RON la cursul publicat de BNR+1.5%.

In functie de bonitatea financiara a Utilizatorului toate conditiile ofertei pot fi negociate (inclusiv dobanda si taxa de administrare contract).

Contractul de leasing se va incheia la valoarea imobilului  admisa in garantie, care este egala cu valoarea cea mai mica dintre pretul de vanzare si valoarea rezultata in urma evaluarii imobilului.

EVALUAREA PERFORMANTELOR FINANCIARE ALE FIRMEIPolitica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1411
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved