Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Cererea de asigurare

Asigurari

+ Font mai mare | - Font mai micCererea de asigurare

Cererea de asigurare este expresia manifestarii unor persoane fizice si juridice ca asigurati in raport cu interesul acestora pentru protectia bunurilor, integritatii persoanei etc., fata de variatele riscuri care le pot afecta. Cererea de asigurare se incadreaza intr-o anumita structura tipologica, putandu-se identifica: cerere potentiala si cerere reala, cerere satisfacuta si nesatisfacuta, cerere amanata etc.
Dimensiunea pietei asigurarilor poate fi estimata in functie de cererea de asigurare reala manifestata, suportabilitatea financiara a asigurarii si interesul in asigurare.

Cererea de asigurare influenteaza dimensiunea pietei asigurarilor numai in procesul confruntarii ei cu oferta. Ca atare, marimea pietei asigurarilor se poate aprecia in functie de numarul de contracte incheiate in perioada de referita, numarul politelor de asigurare active, valoarea primelor de asigurare incasate, cuantumul sumelor asigurate in aceeasi perioada, marimea angajamentelor asumate de societatea de asigurare la un moment dat.

Principalii purtatori ai cererii de asigurare in societatea romaneasca sunt: societatile comerciale cu capital de stat, privat si mixt, regiile autonome, institutiile publice, organizatiile fara scop lucrativ, populatia.

Caracteristici ale cererii de asigurare in Romania:

cererea de asigurare poate fi privita sub cel putin doua aspecte; astfel, cererea potentiala este mai mare, daca avem in vedere nevoile reale de asigurare la nivelul economiei si al populatiei, cererea efectiva fiind mai redusa din cauza lipsei de bani, a cunostintelor si intelegerii reduse a rolului asigurarilor, a lipsei de educatie privitoare la asigurari a agentilor economici si a populatiei;cererea de asigurare dispersata, nu are caracter uniform din punct de vedere geografic, al nivelului de dezvoltare al regiunii sau zonei respective, al tipurilor de asigurare cerute si al nivelului veniturilor;

cererea de asigurare, fiind in mod decisiv influentata de progresul economic, este concentrata in zonele cu potential de dezvoltare mai ridicat si la grupurile de populatie cu venituri peste medie.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1330
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site