Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


ANALIZA RATELOR DE FINANTARE

Contabilitate

+ Font mai mare | - Font mai micAnaliza ratelor de finantareRatele de finantare a activelor pun in evidenta modalitatile de finantare a investitiilor intreprinderii, care pot fi strategice, de exploatare si de echilibru. Analiza ratelor de finantare este o analiza de tip orizontal, in sensul ca pune in evidenta legatura dintre nevoile de finantare si sursele de acoperire a acestora. cu ajutorul acestor rate poate fi analizata masura in care este asigurat echilibrul financiar la o intreprindere, fara a calcula indicatorii specifici ai acestuia: fond de rulment, necesar de fond de rulment, trezoreria neta.

Rata de finantare a activelor imobilizate din surse permanente exprima masura in care sursele permanente de finantare sunt suficiente pentru a finanta nevoile stabile ale intreprinderii, astfel incat sa fie asigurat echilibrul financiar pe termen mediu si lung. Mai poarta denumirea si de rata a finantarii stabile.

rfAi     =

unde: Cpm = capital permanent

Ai = active imobilizate.

Rata de finantare a activelor imobilizate din capitalul propriu exprima gradul in care capitalul propriu participa la finantarea nevoilor stabile.

rfpAi     =

unde: Cpr = capital propriuAi = active imobilizate.

Rata de finantare a nevoilor ciclice din surse ciclice exprima masura in care nevoile procesului de exploatare pot fi finantate din surse ciclice specifice exploatarii.

rfnc =

unde: Dts = datorii pe termen scurt

Its = imprumuturi pe termen scurt

Ac = active ciclice

Db = disponibilitati.

Rata de finantare a nevoii de fond de rulment masoara proportia in care necesarul de fond de rulment este acoperit pe seama surselor permanente (fond de rulment).

rFnfr =

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1792
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved