Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Analiza si functionarea conturilor de ordine si evidenta

Contabilitate+ Font mai mare | - Font mai micAnaliza si functionarea conturilor de ordine si evidenta

Aceste conturi reflecta tranzactii desfasurate de catre intreprindere in cursul exercitiul financiar care nu sunt contabilizate in situatiile financiare, ele functionand in partida simpla. Aceasta clasa de conturi se clasifica in doua categorii:  1. conturi de ordine
  2. conturi de evidenta.

Conturile de ordine au in componenta conturile care reflecta valori materiale existente in patrimoniul intreprinderii, fara a face parte din cadrul acestuia, si anume: bunuri luate cu chirie, bunuri,materiale primite in custodie etc.

Conturile de evidenta au in componenta conturile care reflecta drepturi sau datorii ale intreprinderii care pot deveni certe in perioadele viitoare ca urmare a indeplinirii unor clauze contractuale.

Aceste conturi functioneaza in partida simpla, adica debitarea unui cont nu presupune creditarea altuia ca in sistemul partidei duble si invers.

Caracterizare:

  1. nu au functie contabila;
  2. se debiteaza cu valoarea intrarii de bunuri si drepturi ale intreprinderii;
  3. se crediteaza cu valoarea iesirii de bunuri si datorii ale intreprinderii;
  4. soldul reflecta valoarea acestor elemente in patrimoniu la un moment dat, fara a fi evidentiate in situatiile financiare.

Aceste conturi sunt utile in cadrul procesului informational intern, in sensul ca intreprinderea poate sa separe bunurile care ii apartin de bunurile care sunt luate cu imprumut de la terti. De asemenea, functia lor informationala este prezenta si pentru urmarirea drepturilor s~i angajamentelor asumate in afara bilanlului contabil.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1129
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved