Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Creante si datorii diverse

Contabilitate

+ Font mai mare | - Font mai micCreante si datorii diverse

v     Creante diverseVanzarea activelor imobilizate este o tranzactie mai putin frecventa, avand ca obiect acele echipamente, mijloace de transport etc. care, din diverse motive, nu mai sunt folosite de catre intreprindere. O asemenea tranzactie da nastere unui venit clasificat in contul de profit si pierdere in categoria altor venituri din exploatare, iar creanta respectiva se inregistreaza in contabilitate in contul Debitori diversi.

De asemenea, cu ajutorul contului Debitori diversi se evidentiaza si creantele fata de terte persoane fizice sau juridice care au adus pagube intreprinderii. Acest cont se debiteaza cu valoarea nominala a creantei fata de debitori diversi (valoarea nominala cuprinde pretul de vanzare al bunului, lucrarii sau serviciului la care se adauga TVA aferenta). Se crediteaza la incasarea creantei. Soldul contului este debitor si reflecta creantele fata de cumparatorii de active imobilizate sau fata de alte persoane fizice sau juridice care au adus un prejudiciu intreprinderii.v     Datorii diverse

Contul utilizat pentru evidentierea datoriilor diverse este Creditori diversi. Acest cont de datorii pe termen scurt este de pasiv. Se crediteaza cu diverse datorii, de exemplu datorii privind achizitionarea titlurilor de plasament, sume incasate si necuvenite si se debiteaza in momentul achitarii contravalorii acestora. Soldul este creditor si reprezinta datoriile neachitate.

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1431
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site