Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


OBIECTIVELE CONTABILITATII DE GESTIUNE

Contabilitate

+ Font mai mare | - Font mai micOBIECTIVELE CONTABILITATII DE GESTIUNE

Obiectivele contabilitatii de gestiune deriva din insasi obiectul ei si contureaza importanta pe care o are in conducerea intreprinderii moderne. Rezultatele pot fi determinate la nivel de produs sau de centru, cu luarea si intrun caz si in altul a functiei, zonei geografice, canalelor de distributie. Ori, este stiut ca, rezultatele se calculeaza prin diferenta intre valoarea produselor vandute si cheltuielile corespunzatoare obtinerii lor, iar, in functie de modul de calcul, se pot obtine mai multe tipuri de marje si de rezultate nete.

De aici se poate desprinde primul obiectiv al contabilitatii de gestiune, si anume, calculul costurilor in scopul urmaririi contributiei activitatii desfasurate la obtinerea rezultatelor.

Pentru urmarirea gestiunii sub diferite aspecte, in functie de mai multe tipuri de responsabilitati si care se bazeaza pe urmatoarele criterii:

-productivitatea reprezinta aptitudinea cuplului om-masina de a obtine mai multe produse in aceeasi cantitate de timp;

-profitabilitatea este legata de existenta pietei si deci a preturilor si reprezinta aptitudinea produselor de a aduce profit intreprinderii, adica posibilitatea de acoperire prin pretul de vanzare a cheltuielilor efectuate cu obtinerea produsului;

-rentabilitatea in societatea moderna mai este cunoscuta si sub denumirea de randamentul capitalurilor;

-creativitatea sociala cunoscuta sub denumirea de eficienta globala reprezinta studiul alocarii optime a resurselor cu ajutorul calcului economic in scopul maximizarii productivitatii, profitabilitatii si renteblitatii, astfel incat sa se realizeze o coerenta satisfacatoare intre politica viitoare a intreprinderii si politca determinata de guvern.

Rezulta cel de al doilea obiectiv, care vizeaza studierea eficientei gestiunii.

Cel de al treilea obiectiv al contabilitatii de gestiune vizeaza elaborarea bugetelor pe feluri de activitati, umarirea si controlul acestora in scopul asigurarii unei eficiente pe termen scurt, termen mediu si termen lung.

Astfel rezulta, ca obiectivul primordial al contabilitatii de gestiune il constituie calcularea costurilor. Sintetizand cele trei obiective, se poate stabili un obiectiv fundamental si anume obtinerea rapida de date exacte, fiabile, clare, adaptate la diferite aspecte ale gestiunii curente si utilizarea rationala a lor, astfel incat, prin formularea diagnosticului, sa se pregateasca si sa se elaboreze un ansamblu curent de previziuni.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 943
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved