Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Principiile contabilitatii

Contabilitate

+ Font mai mare | - Font mai micPrincipiile contabilitatii

Informatiile furnizate de contabilitate trebuie sa ofere o imagine fidela asupra situatiei patrimoniului entitatii si asupra rezultatelor obtinute, de aceasta, la finele exercitiului financiar .Pentru cresterea increderii in imaginea fidela realizata de contabilitate, trebuie ca la organizarea contabilitatii oricarei entitati sa se tina seama de mai multe principii, dintre care aminitim:

  • cel al continuitatii activitatii, in sensul ca entitatea isi continua in mod normal activitatea in viitor fara a intra in stare de lichidare sau de reducere a activitatii.
  • cel al permanentei metodelor, adica metodele de lucru contabile trebuie sa ramana aceleasi de la un exercitiu financiar la altul, pentru a putea compara informatiile privind patrimoniul sau rezultatele activitatii entitatii in perioade diferite de gestiune.
  • cel al prudentei , prin care se impune contabilizarea oricarei pierderi probabile si necontabilizarea profiturilor sperate, chiar daca acestea sunt foarte probabile. Prudenta mai presupune si stabilirea la finele fiecarui an a unui patrimoniu real.
  • cel al independentei exercitiului, presupune delimitarea in timp a veniturilor si cheltuielilor aferente activitatii entitatii, pe masura angajarii acestora si trecerii lor la rezultatul exercitiului financiar la care se refera.


  • cel al evaluarii separate a elementelor de activ si pasiv , in sensul de a se determina separat valoarea aferenta fiecarui element individual de active si de pasiv.
  • cel al intangibilitatii bilantului de deschidere, adica bilantul de deschidere a unui nou exercitiu financiar trebuie sa corespunda bilantului de incheiere a exercitiului precedent, respectiv patrimonial de la sfarsitul anului se reporteaza la inceputul anului urmator.
  • cel al necopensarii , adica interdictia compensarilor intre avere si datorii, intre drepturi si angajamente, intre elemente de activ si cele de pasiv.
  • cel al prevalentei economicului asupra juridicului, principiu ce se aplica de entitatile mari si foarte mari la intocmirea situatiilor financiare individuale si cele consolidate.
  • cel al pragului de semnificatie , cu referire la posibilitatea combinarii cifrelor arabe ce preced elementele de bilant si de cont de profit si pierdere, poate fi aplicat numai de entitatile mari si foarte mari.
Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 600
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site