Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie

Navigatie

ISTORICUL SANTIERULUI NAVAL

Navigatie+ Font mai mare | - Font mai micISTORICUL SANTIERULUI NAVAL

Santierul Naval Galati este cunoscut de mai bine de o suta zece ani. Momentul aducerii aminte, reprezinta atat o recunoastere a prezentei sale pe fluviile, marile si oceanele lumii, cat si o evidentiere a traditiilor mestesugaresti, atestate documentar, cu multe secole in urma si care au dat faima acestui tinut romanesc, in triunghiul format de intalnirea Prutului si Siretului cu Dunarea.Prima atestare documentara - anul 1565 cand, potrivit unui firman otoman, adresat domnitorului Alexandru Lapusneanu rezulta ca la Galati exista un mic atelier pentru reparatii navale, lucru pe care il atesta si Dimitrie Cantemir, in a sa " Descriptio Moldavie" (1711).

Mai apoi, Ruggero Giosepe Boscovich nota in 1784 ca a vazut la Galati

"un vas foarte mare de tipul acelora pe care turcii le numesc caravele, vas care era in santier gata sa fie lansat".

Constructia de galioane, fregate, canoniere, dubase, ghimii, carce, slepuri, caravele, pentru navigatia pe fluvii si mari, face de altfel obiectul multor consemnari in documente autentice aflate in Biblioteca Academiei Romane, in cronicile vremii, aparute in Romania, dar si in multe alte state europene.

In 1867 la Galati se muta sediul flotilei militare de Dunare, iar doisprezece ani mai tarziu, se infiinteaza, tot aici, Arsenalul Marinei Militare.

De ce amintim de existenta a peste un secol in istoria Santierului nostru? Pentru ca, in 1893, G. Fernic, in asociatie cu T. Guiller si J. Poujoliet infiinteaza la Galati, pe strada Ceres nr. 33. "Uzinele de constructii mecanice si turnatorie de fier si bronz" care, ulterior se transforma in " Santierul naval G. Fernic et Comp."

Toate aceste traditii ale constructorilor de corabii au fost amplificate ulterior, an de an, de cei care au construit Santierul Naval Galati, sub impulsul existentei in aceasta localitate a unui ansamblu de factori propulsori: o facultate de nave si instalatii de bord, un institut de cercetare si proiectare navala- unice in Romania, unitati producatoare de echipamente si agregate navale, precum si cel mai mare producator de tabla navala

- pentru nevoile interne si export - Combinatul Siderurgic Galati

Santierul Naval Galati este un leader de necontestat al constructiilor navale romanesti, desi ulterior s-a construit o adevarata salba de alte santiere, incepand de la Turnu Severin, pe Dunare si continuand cu cele de la Constanta si Mangalia.

Aici, la Galati, incepand cu 1960 s-au construit multe nave.

Santierul, in ansamblu, reprezinta o societate comerciala, dispunand de compartimente proprii de marketing, pentru tranzactii de vanzare / cumparare cu partenerii interni si externi de proiectare si inginerie tehnologica, toate in deplina concordanta cu cerintele armatorilor si ale societatilor de clasificare.

Dipunand de intreg setul tehnic de facilitati pentru profilul sau, de o forta de munca adecvata, Santierul Naval Galati este un partener serios pentru orice armator si societate de clasificare.

Astazi, in portofoliul de comenzi sunt peste 30 de nave noi, insumand sute de mii tdw. pentru armatori straini.

Santierul are astazi capacitatea sa raspunda cu promptitudine solicitarilor partenerilor si este dispus oricarei colaborari.

Submarine S 1


=2=

Bulkcarrier of about 55000 DWT

Owner "Navrom" Constanta - Romania

Cargo vessel - Galati

Offshore Jack up drilling unit

Owner " Petromar" Constanta - Romania


OIL TANKER of about 39000 DWT

Owner " Petromar" Constanta - Romania

Pe 25 martie 1999, Holland DAMEN SHIPYARDS group, a devenit actionar majoritar in S.C. Santierul Naval Galati SA.

Sunt ani de cooperare constructiva intre SNG si DAMEN SHIPYARD Hoogezand, care au avut ca rezultat o imbunatatire financiara a Damen Group.

Desi competitia internationala este foarte puternica in industria constructoare de nave, ambele, SNG cat si DAMEN SHIPYARDS group, sunt convinse sa formeze o alianta puternica, putand face fata cu succes competitiei.

Continuarea suportului si maximului efort al tuturor angajatilor este esential pentru a conduce SNDG. in fruntea santierelor din Europa.

Suntem convinsi ca SNDG va mentine pozitia de leader in industria de constructii navale. Integritatea politicii practicate pentru atingerea scopurilor va conduce la obtinerea de noi comenzi pentru DAMEN group si implicit la stabilitatea sociala.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1980
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved