Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Avantajele includerii unei pensiuni turistice rurale in Asociatia Nationala pentru Turism Rural, Ecologic si Cultural - A.N.T.R.E.C.

Turism+ Font mai mare | - Font mai micAvantajele includerii unei pensiuni turistice rurale in Asociatia Nationala pentru Turism Rural, Ecologic si Cultural - A.N.T.R.E.C.

Prezentarea Asociatiei Nationale pentru Turism Rural, Ecologic si Cultural -A.N.T.R.E.C.A.N.T.R.E.C. a aparut din necesitatea acuta de identificare si promovare a potentialului turistic rural din Romania, pentru ca este evident ca, tinand seama de dimensiunile relativ reduse ale afacerilor din domeniu, eforturile singulare de promovare ale proprietarilor de pensiuni rurale sunt insuficiente si nu pot avea un impact semnificativ. A.N.T.R.E.C. Si-a propus si a reusit in cei 10 ani de existenta, sa asigure vizibilitatea - in presa, mass-media, pe internet - a eforturilor si activitatilor proprietarilor de pensiuni turistice rurale, a serviciilor oferite de acestia, reusind sa atraga un numar mare de turisti romani si straini, dornici sa cunoasca satul romanesc si oamenii sai.

Activitatea A.N.T.R.E.C.-ului, ca organizatie nonguvernamentala, vizeaza pe de o parte, sprijinirea membrilor sai, proprietari de pensiuni, iar pe de alta parte promovarea conceptului de turism rural, a satului romanesc, ca destinatie turistica.

A.N.T.R.E.C. Si-a castigat pe parcursul celor 10 ani de activitate o notorietate meritata si o reputatie aleasa datorita seriozitatii membrilor, a profesionalismului celor din conducerea asociatiei.

A.N.T.R.E.C. nu s-a abatut de la principiul de baza sustinerea intereselor membrilor sai. A propus initiative legislative, modificari de reglementari in conformitate cu tendintele actuale ale turismului rural, contribuind la dezvoltarea conceptului de turism rural in Romania.

Realitatea satului romanesc, indiferent de regiune consta in traditiile, obiceiurile, mestesugurile populare, care caracterizeaza flecare zona a tarii si care trebuie promovate si facute cunoscute atat turistilor romani, cat si celor din afara hotarelor tarii noastre. Prin manifestarile organizate - targuri, expozitii, seminarii - sau actiunile la care a luat parte, A.N.T.R.E.C. a demonstrat ca satul romanesc este o sursa inepuizabila de folclor si traditie.

A.N.T.R.E.C. propune o alternativa, un alt stil de vacanta, o terapie antistres in natura. Turistii sunt gazduiti in case taranesti, dar dotate la nivelul conditiilor confortului citadin: camere confortabile, bai moderne, sisteme de incalzire comode, servicii de masa si cazare de calitate. Gospodariile, organizate pe principiul unor ferme de dimensiuni mici se afla in mijlocul naturii si cine nu stie ca natura romaneasca este prin farmecul ei unica?

ANTREC este membra a Federatiei Europene de Turism Rural EUROGITES.

Activitatea ANTREC se caracterizeaza prin:

recunoasterea/identificarea proprietarilor pensiunilor turistice din mediul rural prin folosirea
unor insemne uzuale pe placute de identificare,
afisarea insemnelor si a altor forme de
promovare;

identificarea corecta a pensiunii turistice reprezinta
in mod normal cea mai convingatoare forma de
promovare a turismului rural;

promovarea directa a pensiunilor turistice rurale
catre public prin publicitatea uzuala, postere,
brosuri cu imagini si destinatii;

realizarea unor materiale colaterale de sprijin
prin includerea pensiunilor turistice rurale intr-un
catalog succint care listeaza toate casele, clasificate
ca pensiuni turistice rurale cu toate detaliile
privind: locatia, serviciile oferite, tarifele.

asigurarea unui serviciu de informare la nivel
central prin care se realizeaza informarea;

servicii de rezervare locala si centrala care sa
faciliteze realizarea rezervarilor;

cercetarea pietei pentru a determina ce imbunatatiri
trebuie realizate pentru dezvoltarea produsului turistic rural;

realizarea de cooperari cu organizatii internationale
din domeniul promovarii si dezvoltarii turismului rural;

includerea pensiunilor turistice rurale in tipariturile realizate de A.N.T.R.E.C. sau de catre Autoritatea Nationala pentru Turism cu sprijinul A.N.T.R.E.C.: catalog al capacitatilor de cazare, brosuri promotionale pentru fiecare regiune a tarii, postere, CD-uri in limbile de circulatie
internationala.

Avantajele includerii unei pensiuni turistice in reteaua A.N.T.R.E.C.

Autoritatea Nationala pentru Turism in parteneriat cu A.N.T.R.E.C. realizeaza procedura de clasificare a pensiunilor turistice din spatiul rural si introducerea acestora in circuitul turistic;

o Promovarea la targuri si saloane de turism

Participarea la targuri si saloane de turism, in Romania si in strainatate, specializate sau destinate marelui public.o Comunicarea in mass-media

publicitatea in presa nationala pentru publicul larg
si specializate, in presa regionala si in diferite
ghiduri destinate marelui public;

publicarea unor articole in presa, ca urmare a informatiilor difuzate in mod regulat prin comunicatele de presa;

prezentarea produsului turistic rural in diferite
emisiuni televizate cu ocazia participarii reprezentantilor A.N.T.R.E.C., ca invitati.

o Mijloace pentru a promova si comercializa locurile dintr-o pensiune turistica

Prin cele 31 de filiale A.N.T.R.E.C., proprietarii pensiunilor turistice rurale au urmatoarele avantaje:

sa consulte descrierea pensiunilor turistice;

sa comande catalogul national al pensiunilor turistice;

sa rezerve locurile din pensiunea turistica in timp real.
o Site-ul A.N.T.R.E.C. - www.antrec.ro - ofera

informatii despre activitatea asociatiei, ofertele filialelor A.N.T.R.E.C., imagini ale pensiunilor turistice care sunt membre A.N.T.R.E.C. insotite de pictograme, un calendar al manifestarilor culturale cat si noutati din presa. o Cunoasterea clientelei si analiza rezultatelor

A.N.T.R.E.C. realizeaza periodic anchete privind
nivelul de satisfactie al turistilor privind serviciile
oferite de pensiunile turistice rurale, circulatia
turistilor pe diverse destinatii turistice rurale.
Rezultatele acestor anchete sunt comunicate catre
presa si transmise ministerului coordonator, in
vederea adaptarii politicii si strategiei din domeniul
turismului rural la cerintele pietei.

posibilitatea membrilor A.N.T.R.E.C. de a
cunoaste cerintele si asteptarile turistilor, consumatori de produs turistic rural.

o Revista lunara "Vacanta la tara'

Este o publicatie lunara a Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural si are ca scop principal promovarea turismului rural.

Tirajul revistei este intre 3.000-5.000 exemplare/ numar, in functie de solicitari. Revista are 32 pagini, format A4, full-policromie, se tipareste in conditii grafice excelente.

Revista este destinata atat turistilor, celor care vor sa calatoreasca prin satele romanesti, cat si proprietarilor de pensiuni agro-turistice din reteaua A.N.T.R.E.C.. De asemenea, cei care doresc sa inceapa o afacere in turismul rural vor putea gasi in paginile revistei multe informatii utile (de la credite oferite de banci pentru construirea de locuinte pana la fonduri SAPARD).

In fiecare numar, revista ofera cititorilor sai reportaje din diverse zone ale tarii unde exista pensiuni incluse in reteaua A.N.T.R.E.C., interviuri cu personalitati; de asemenea, exista si alte rubrici permanente: "Viata in verde', "Portret', "Retro', "Lada de zestre', "Calator prin Romania', "Destinatii turistice', "Timp liber', in plus, in revista "Vacante la tara' sunt promovate ofertele speciale ale filialelor A.N.T.R.E.C..

Activitatile turistice ale A.N.T.R.E.C. se concentreaza in principal pe:

- identificarea si promovarea potentialului turistic rural;

organizarea de cursuri pentru pregatirea profesionala a proprietarilor pensiunilor turistice rurale, agentii de turism din domeniul turismului rural, seminarii etc.;

comunicarea de informatii privind turismul rural catre institutiile guvernamentale, administratiile publice locale pentru a sprijini aceasta forma de turism;

organizarea unor campanii active de publicitate pentru pensiunile turistice membre A.N.T.R.E.C., clasificate, incluse in reteaua mass-media;

atragerea de noi pensiuni rurale in reteaua
A.N.T.R.E.C. Si sprijinirea acestora pentru clasificarea de Autoritatea Nationala pentru Turism;

participarea la importante evenimente care se deruleaza pe plan intern si extern, la nivel national, regional, local si care includ targuri, expozitii, conferinte.
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1858
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved