Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Furnizorii si corespondentii agentiilor de turism

Turism

+ Font mai mare | - Font mai micFurnizorii si corespondentii agentiilor de turism

Marile agentii de voiaj au relatii cu doua categorii de furnizori: de servicii primare si de servicii secundare sau corespondenti. Agentii economici din prima categorie presteaza servicii de receptie, transport si asistenta turistica locala. Prestarea serviciilor se face pe baza unui acord, concretizat intr-un contract care trebuie sa precizeze:obiectul si denumirea partilor ;

durata contractului ;

conditiile si tarifele pentru serviciile solicitate ;

serviciile solicitate, precizandu-se caracteristicile acestora si calitatea lor daca este posibil ;

drepturile si obligatiile partilor ;

clauze de reziliere ;

alte clauze, de forta majora, de modificare a contractului, etc.

dispozitii finale.Dupa incheierea contractului, se creaza pliante sau brosuri care sa reuneasca tarifele si conditiile de prestare a respectivelor servicii, intr-un mod sintetizat. Aceste brosuri, executate intr-un mod atractiv, pot constitui un mijloc de convingere a turistilor asupra profesionalismului respectivei agentii.

Corespondentii pot fi:

agentii de voiaj de marime mijlocie, care isi vand aranjamentele proprii, pe baza de contract, si preiau aranjamentele agentiilor mai puternice .

agentii de turism de marime mica, care au putine (sau chiar de loc) programe turistice externe proprii, fiind in general, vanzatori ai programelor marilor agentii de turism.

Inaintea semnarii de contracte intre corespondenti, ei trebuie sa dispuna de informatii privind eficienta activitatii, reputatia, solvabilitatea celuilalt.

Pe langa contractele incheiate cu furnizorii primari si corespondentii, agentia de turism este obligata prin lege sa incheie un contract si cu turistul. Deasemenea, tour-operatorul detailistul trebuie sa completeze un bon de comanda, in momentul rezervarii calatoriei. Acest bon devine parte a contractului, in momentul confirmarii rezervarii.

Contractul incheiat cu turistul are menirea de a-l proteja pe acesta, prin asigurarea destinatiei , mijloacelor de transport folosite, serviciile de care va beneficia, etc. pe baza contractului (toate aceste elemente si nu numai trebuie sa fie cuprinse in contract).

Deasemenea, prin contract, si agentia este asigurata ca turistul va plati la termen suma aferenta serviciilor cumparate. Cu toate ca este impus prin lege, contractul cu turistul este de multe ori neglijat, fiindca turistul poate vedea o anumita constrangere, o formalitate ce nu are de-a face cu placerea practicarii turismului.

Un alt mijloc de protejare a turistilor este Ordinul nr. 235/2001 privind asigurarea turistilor in cazul solvabilitatii sau falimentului agentiei de turism, care prevede incheierea unei polite de asigurare cu societati de asigurare.

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 3921
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved