Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Metode moderne de promovare a activitatii turistice

Turism

+ Font mai mare | - Font mai micMetode moderne de promovare a activitatii turistice

Internetul reprezinta mult mai mult decat o retea uriata ce uneste milioane de calculatoare. El constituie o retea de retele si un mediu informational cu foarte bogate servicii si resurse, biblioteci, baze de date; este o imensa comunitate de persoane din toate domeniile economico-sociale, gata sa raspunda la solicitari. Aceasta retea ar putea fi comparata cu reteaua de telefoane. Dar, spre deosebire de aceasta, ea nu transmite convorbiri, ci liste de informatie electronica.Pentru a pune la dispozitia clientilor informatiile este nevoie de o adresa de Internet. Ea are, de regula, urmatorul format: 'www.firmamea.co.ro'

Posibilitatea de a comunica prin Internet la locul de munca capata din zi in zi o importanta tot mai mare si va asigura totodata sansa de a cunoaste un colaborator supercalificat.

Succesul va surade aceluia, care va avea curajul sa imbine formele clasice de comunicare si sa profite in mod consecvent de orice sansa. Astfel, Internetul este pe cale sa devina un mijloc de publicitate, unde raspunsul va fi decisiv.

Internet este cu siguranta unul dintre cele mai ieftine medii in marketingul-mix al unei firme. Insati instalarea Internetului costa doar o mica parte din costul unei imprimante sau oricarei alte prezentari audiovizuale. Procesul de transmitere si receptionare internationala a informatiilor diminueaza pretul porto si cel comercial in mod semnificativ. Compararea preturilor de contact este de asemenea in favoarea Internetului.

A. Revolutia digitala

Evolutia mondiala a retelei Internet este un fenomen unic, in sensul ca nici nu alt mijloc de comunicare nu a avut o dezvoltare atat de exploziva.

Evolutia retelei Internet in Romania este in perfecta concordanta cu tendintele mondiale, cu diferenta ca datorita stadiului relativ incipient in comparatie cu America sau Europa de vest, rata de dezvoltare este mai mica.

B. Fundamentele Marketing-ului pe Web

Obiective (modele de Return-On-Investments):

Brand building. Spre deosebire de celelalte medii, care asteapta foarte putin in afara de o atentie pasiva, Internetul permite consumatorilor sa interactioneze cu marcile mult mai direct si solicita acestora sa se implice intelectual si emotional intr-o masura mult mai mare.

Marketing direct. Capacitatea de a furniza cu mare usurinta sales lead-uri permite obtinerea de rezultate superioare marketing-ului direct traditional, si la costuri mai mici. Unul din principalele motive este si ca audienta web-ului este deosebit de selecta din punctul de vedere al educatiei si veniturilor.

Comert electronic. Desi inca nu sunt multi vanzatori online care sunt profitabili, practic in acest moment poti cumpara aproape orice pe Internet, de la carti si muzica la bilete de avion sau excursii in toata lumea.

Asistenta clientilor. Asistenta imbunatatita acordata clientilor este unul din cele mai importante motive pentru crearea unui site de web. De la obtinerea unei oferte de pret actualizate pana la urmarirea unui pachet trimis prin posta rapida, asistenta acordata pe Internet permite atat reducerea costurilor cat si rezolvarea mai rapida a problemelor clientilor.

Publicare de continut. Pe langa majoritatea ziarelor sau a posturilor de televiziune care adopta acest model, exista chiar si la nivele mult mai mici site-uri de web care publica in mod regulat un continut de interes specializat in scopul de a aduce vizitatori pe site. Veniturile acestor web site-uri provin din spatiul publicitar vandut.

Caracteristicile retelei Internet

Interactiva. Cea mai valoroasa caracteristica a retelei Internet pentru un responsabil de marketing este interactivitatea. Siturile de tip brosura statica (cele mai intilnite de altfel) neglijeaza cele mai importante oportunitati ale acestui mediu. Un site de web trebuie sa permita nu numai sa comunici catre consumator, ci sa angajezi o comunicare bidirectionala, care sa-ti permita sa-ti asculti clientii si sa inveti de la ei.

Personalizata. Un site de web poate oferi fiecarui vizitator o experienta distincta, in functie de anumite caracteristici determinate automat (cum ar fi sistemul de operare, rezolutie, sau tip de browser) dar si in functie de preferintele acestuia exprimate explicit. Pentru aceasta este necesar ca utilizatorul sa se inregistreze si sa specifice de exemplu ca stirile pe care vrea sa le primeasca printr-un e-mail zilnic sunt numai din ariile de politica si sport.Infocentrica. Motivul numarul unu in toate sondajele referitoare la motivele folosirii retelei Internet sunt obtinerea si schimbul de informatii. Pentru toate produsele care presupun o multime de detalii, web-ul reprezinta o oportunitate unica in comparatie cu celelalte medii.

Masurabila. Este un avantaj major nu atat pentru consumatori cat pentru responsabilii de marketing, care pot obtine in mod automat statistici detaliate nu numai despre profilul si preferintele vizitatorilor, dar si despre eficienta reclamelor sau succesul unor facilitati implementate pe un site de web.

Interconectata. Structura non-lineara si interconectata a Internetului a condus la Legea lui MetCalfe: 'Valoarea retelei pentru utilizatorii ei este direct proportionala cu patratul numarului de utilizatori'.

Economica. In comparatie cu alte medii, reteaua Internet este inca un mediu ieftin de comunicare. Acest lucru este valabil atat in cazul unei campanii publicitare sau de marketing direct, dar si in cazul in care comparam costurile de creare si mentinere a unui ziar online in comparatie cu un ziar tiparit.

C. Publicitatea pe Internet

Scopurile care pot determina oprtunitatea unei campanii publicitare pe Internet sunt multiple: cresterea traficului unui website, o campanie promotionala in vederea vanzarii unor produse, generarea de sales-leads si nu in ultimul rand construirea imaginii digitale a unei marci.

Modele de publicitate online

E-mail. Posta electronica fiind cea mai utilizata aplicatie pe Internet, exista multiple posibilitati de a face reclama, de la a trimite mesaje cu caracter publicitar intr-un newsletter pana la a sponzoriza o lista de discutii.

Bannere. Campaniile de bannere reprezinta cea mai frecventa modalitate de publicitate pe Internet, indiferent daca acestea sunt statice, animate, sau interactive.

Link-uri de tip text. Aceste link-uri sunt printre cele mai putin agresive metode de promovare, dar in acelasi timp unele din cele mai eficace, mai ales daca sunt pozitionate in contextul potrivit.

Sponsorizari. Sponzorizarile pe web pot lua multe forme similare cu cele din alte canale, cum ar fi o emisiune de televiziune.

Advertoriale. Un advertorial este o forma de publicitate care adopta forma unui editorial, cu mentiunea ca pe web de obicei nu se specifica in clar ca este vorba de un editorial sponsorizat.

Interstitiale. Un interstitial, poate mai cunoscut sub numele pop-up, apare fara interventia vizitatorului pentru a le atrage atentia asupa unui mesaj publicitar. Utilizatorii pot opri deschiderea lui, dar nu pot determina cand va apare acesta. Folosirea acestuia trebuie facuta cu atentie pentru ca posibilitatea aparitiei unei reactii de respingere din partea consumatorilor este mare.

Tehnologii push. Acest tip de reclama este distribuita direct utilizatorului, fara a-l astepta pe aceasta. Pe langa e-mail, cea mai cunoscuta tehnologie este Pointcast.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1865
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved