Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Milano

Turism

+ Font mai mare | - Font mai micMilano

Milano capitala Lombardiei, cea mai industrializata regiune a Italiei, este un important centru economic si cultural. Deseori orasul Milano este denumit si "capitala morala" a Italiei, datorita stilului lui de viata: munca, initiativa si dorinta de mai bine. De-a lungul istoriei, Milano s-a aflat in prim planul scenei politice europene; bogatia patrimoniului cultural se datoreaza in mare parte acestui fapt. Fara indoiala, Milano a fost si va ramane un oras al artei. Urmele trecutului se impletesc armonios cu dezvoltarea metropolei actuale, astfel incat monumentele istorice, bisericile, palatele si casele de epoca, simboluri ale trecutului, se intrepatrund cu elementele moderne arhitectonice.Piazza Domului a ramas inima metropolei; edificiile au fost restaurate, pastrandu-se nota de originalitate. Catedrala, construita in 1386, este una dintre cele mai faimoase din lume si, dintre cele in stil gotic, cea mai complexa din Italia. Constructia impresioneaza prin dimensiunile sale grandioase, precum si prin abordarea unui stil arhitectonic mixt: in partea superioara stil neogotic, la mijloc stil neoclasic, iar la baza stilul baroc. Numarul statuilor este de cca. 3400. Aici se afla si statuia "La Madonina", protectoarea milanezilor; statuia este din bronz si are o inaltime de peste 4 m. Palatul regal a fost construit in 1778 si a servit drept resedinta pentru imparatii habsburgici. Astazi palatul adaposteste Muzeul de Arta Contemporana, unde se intalnesc importante colectii artistice ale secolului al XIX-lea. Se remarca operele lui Umberto Boccioni, unul din initiatorii curentului futurist in sculptura.

Piazza Scala constituie de asemenea un punct turistic important, aici aflandu-se renumitul Teatru de Opera Scala, construit in 1778, afectat de bombardamentele din 1943 si redeschis in 1946 prin marele concert sustinut de catre dirijorul Arturo Toscani.

Palatul Marino, construit in secolul al XV-lea; Palatul Brera - Maria Teresa l-a transformat in edificiu stiintific, cu observator astronomic si cu biblioteca; Biserica San Fedele, Biserica San Simpliciano, Biserica San Navaro Maggiore, Poarta Romana, Universitatea Nationala - are o suprafata de cca. 43000 metri patrati, Biserica Santa Maria delle Grazie, etc. constituie puncte de interes turistic.

Milano este si capitala modei, aici desfasurandu-si activitatea unii dintre cei mai mari creatori ai timpurilor. Sunt foarte bine cunoscute festivalurile de moda, iar lansarile colectiilor constituie evenimente mondene cu participare internationala.

Bologna cel mai important oras intre Milano si Firenze, nod feroviar si rutier, inima provinciei istorice Emilia - Romagna. Centrul istoric al Bolognei satisface exigentele legate de cultura si arta; aici s-au pastrat monumentele medievale, renascentiste, precum si constructiile in stil baroc.Napoli constituie o destinatie turistica de prim rang datorita aspectului antic al orasului si faptului ca aici se organizeaza croaziere in insulele invecinate. Se poate vorbi de existenta unei civilizatii napoletane care de-a lungul timpului s-a format ca o entitate proprie, ale carei contributii artistice si culturale sun recunoscute pe plan international. Spaghetele si pizza au cucerit lumea, precum si canzonetele napoletane, care incanta prin vivacitatea si profunzimea versurilor. Salba insulelor din Golful Napoli sunt un adevarat paradis turistic.

Sicilia se remarca atat prin frumusetea peisajului, cat si prin particularitatile cultural - istorice. Orasele Palermo, Catania, Taormina, Messina, sunt importante puncte turistice.

Potentialul antropic al Italiei este foarte diversificat, dispunand de un vast patrimoniu cultural-artistic, arhitectonic, etnografic, religios. Simbolurile civilizatiei italiene s-au integrat pe deplin in circuitul universal al valorilor.

Italia este renumita prin manifestarile religioase, festivalurile de moda si nu numai, prin carnavalurile anuale care se bucura de participare numeroasa - ex. Carnavalul de la Venetia -, prin originalitatea artei culinare, prin calitatea vinului si a uleiului de masline.

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 819
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved