Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AgriculturaAsigurariComertConfectiiContabilitateContracteEconomie
TransporturiTurismZootehnie


Regiunea turistica mediteraneana franceza

Turism

+ Font mai mare | - Font mai micRegiunea turistica mediteraneana franceza

Litoralul mediteranean francez se divide in cinci sectoare:

a.       Coasta Vermeille se intinde de la frontiera cu Spania pana la sud de Narbonne, este joasa cu limanuri si lagune, iar densitatea statiunilor este redusa: Port Vendres, Le Barcares, Collioure.b.      Coasta de Ametist (Cte d'Ametist) se prelungeste pana la gurile Ronului. Densitatea statiunilor creste: Narbonne Plage, Sete, Carnon, Grande Motte, Port Camargue. In Delta Ronului se intinde rezervatia Camargue (9366 ha).

Statiunile litorale sunt dublate spre interior, la distante mici, de alte centre turistice:

Perpignan, situat intr-o zona pomi-viticola, cu vestigii medievale, catedrale, muzee; Carcassonne - pe Canal du Midi;

Narbonne - fondat de romani, beneficiaza de apropierea unui liman maritim si de edificii medievale de valoare (palate);

Beziers - mare piata de vinuri, cu o catedrala din sec. XIII-XIV;

Montpellier - centru cultural-istoric si statiune balneoclimaterica;

Nimes - numit Roma franceza, cu numeroase vestigii romane: Turnul Magne, Capitoliul, Amfiteatrul, Termele; organizator de coride;

Avignon - fosta posesiune si resedinta a papilor in sec al XIV-lea (Palatul Papal, asezat pe Rhone);

Arles - adaposteste vestigiile romane cel mai bine pastrate din toata Franta: Colloseumul, Termele lui Constantin, Obeliscul; a fost locul favorit de creatie a lui Van Gogh.

c. Coasta de Azur Varois se desfasoara intre gurile Rhonului si Toulon, unde se impune orasul Marsilia care are ca trasatura majora suprapunerea si amestecul de stiluri cu numeroase vestigii arhitecturale. Toulon beneficiaza de o amplasare pitoreasca, faleza calcaroasa; este un centru turitisc de importanta cultural-istorica si statiune balneo-maritima.

Intre ele se gasesc mici statiuni: Cassis, La Ciotat, Bandol. Aix-en-Provence, situat la nord de Marsilia, este un important centru cultural si turistic situat la baza Alpilor, iar mai spre est cu o pozitie asemanatoare este Brignoles.d. Pe Coasta Maurilor se remarca statiunile: Les Salins, Le Lavandou, Cavaliere, Bormes.

e. Perla Mediteranei franceze o reprezinta Coasta Esterelului, care include si micul principat Monaco. Concentreaza cele mai numeroase si renumite statiuni de talie internationala: Saint-Tropez, St. Maxime, St. Raphael, Cannes, Antibes, Nisa, Monte Carlo, Menton, etc. Se considera ca adevarata "Coasta de Azur" este doar sectorul de la est de Cannes, iar altii inglobeaza sub aceasta denumire intreaga fasie litorala dintre Marsilia si granita cu Italia.

Din Principatul Monaco fac parte, alaturi de Monte Carlo - renumit pt luxul sau, cazinouri, cursele de Formula I, muzee, La Condamine si Monaco-Ville.

Cannes gazduieste anual Festivalul International de Film; Nisa este principala aglomeratie urbana polarizatoare a Coastei Esterelului. In apropiere, Villefranche-sur-Mer este polul portuar de croaziera al Frantei.

Sectoarele litorale de la est de Marsilia, si in special Coasta Esterelului, beneficiaza de conditii naturale de exceptie: clima mediteraneana, apa marina, imbinarea muntelui cu marea prin intermediul unei faleze calcaroase, vegetatie tipica. Apropierea de Alpi si clima blanda favorizeaza turismul de iarna - mai ales la Nisa, Cannes, St. Tropez, primele doua fiind cele mai importante centre de convergenta turistica. Acestea sunt dublate de statiuni turistice bazal-alpine: Grasse si Vence.

Insula Corsica are un farmec aparte datorita relativei izolari, a mentinerii in mare parte a elementelor traditionale in aspectul asezarilor si viata locuitorilor, vestigiilor istorice si peisajului natural mai putin alterat. Ca centre turistice mentionam: Bastia, Ajaccio, Porto-Vecchio. Cu mari posibilitati de dezvoltare est turismul rural.

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 2662
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved