Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateC
C sharpCalculatoareCorel drawDot netExcelFox pro
FrontpageHardwareHtmlInternetJavaLinux
MatlabMs dosPascalPhpPower pointRetele calculatoare
SqlTutorialsWebdesignWindowsWordXml

Componentele pachetului Office 2000

calculatoare

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Scanair 2000 - Fisier
Etapele elaborarii unui proiect
STUDIUL TEHNOLOGIILOR INFORMATICE DE INTEGRARE A APLICATIILOR
Operatori speciali. Pointeri
Probleme R.I.B.L(I) - Comutatoare cu buffere la intrare
Bibliotecile dinamice in Delphi
ASPECTE ALE CALCULULUI NUMERIC IN VIRGULA MOBILA (II)
Functia comerciala
Normalizarea
Utilizare de programe utilitare specializate pe diferite domenii


Componentele pachetului Office 2000

1. Instalarea pachetului Office 2000

La introducerea CD-ului in unitate, programul de instalare detecteaza prezenta unei versiuni mai vechi a suitei Office 97, iar daca gaseste se ofera sa o stearga pentru a economisi spatiu. Daca nu suntem hotarati ce versiune sa folosim putem instala Office 2000 pentru a sterge Office 97.
Instalarea are, ca si pana acum, doua forme: cea implicita si cea in care utilizatorul poate alege exact ce componente sa instaleze. Insa este foarte interesanta aparitia unei a treia optiuni de instalare: on demand, adica la cerere. In toate programele cunoscute exista doua optiuni pentru o componenta: sa se instaleze sau nu.

Microsoft vine cu o noutate si anume cea numita la cerere, prin care se creaza shortcut-urile si iconurile pentru aplicatie, dar aceasta varianta nu este amplasata pe hard disc, urmand a fi instalata doar cand utilizatorul doreste sa o foloseasca. Exista pentru aceasta varianta un avantaj, nu ocupa spatiu pe disc, dar exista si un dezavantaj: permanent trebuie avute la indemana CD-urile cu Office.

Pentru un singur utilizator acest fapt nu este o problema, insa pentru un administrator de retea la o firma cu peste 10 PC-uri cu Office instalat, el trebuie sa aiba grija ca Cd-urile cu programul sa fie usor accesibile.

Rutina de instalare e total schimbata, instalarea neocupand mult spatiu. In doar 200Mb incap toate programele principale, cu optiunile implicite. (figura 1.0. MS Office 2000, Setup)

La fiecare pornire a sistemului, se verifica daca programele sunt bine instalate, si in cazul aparitiei unei probleme, cum ar fi suprascrierea unui DLL cu o versiune mai veche, se repara automat. Pentru a usura administrarea sistemului, care e o alta facilitate puternica a lui Office 2000, se creeaza un profil al utilizatorului cu Office Profile Wizard, care permite salvarea si restaurarea optiunilor unui utilizator pentru a permite atat accesul mai multor persoane la un PC, cat si pentru ca in cadrul unei retele sa nu depinda setarile de statia pe care se lucreaza.

Adaptarea lui Office 2000 la setarile de limba si tara a sistemului este excelenta: toate fonturile cu caractere romanesti lucrand perfect atat la afisare cat si la tiparire.

Toate programele din suita importa si exporta programe HTML, astfel incat oricare poate fi folosit la crearea de pagini web, dar, mai mult, Office 2000 suporta un format HTML extins, prin care pagina web arata exact ca in programul original.(Word, Excel…) Mai mult pagina poate fi editata exact ca in acel program. Mai simplu, exportand un fisier Excel, de exemplu, prin Office Web Components, se poate modifica pagina exact ca si in Excel, dar din Browser. Graficele care nu pot fi stocate in format HTML sunt pastrate exact ca in aplicatia care le-a creat, iar cele care nu pot fi convertite sunt pastrate in ambele formate. Helpul este complet HTML, la fel ca si in Windows'98. Office 2000 utilizeaza XML(extensible Markup language) si CSS (cascading style sheet).

Interfata aplicatiilor nu s-a schimbat asa de mult fata de Office'97 incat cei obisnuiti cu ea sa nu o poata recunoaste, dar au aparut facilitati care imbunatatesc interactiunea persoana-program. Pe langa o simplificare a barelor cu butoane afisate meniurile nu mai contin toate comenzile, ci doar pe cele care sunt utilizate de 95% de utilizatori. Daca avem nevoie si de celelate facem un clic pe semnul 'sageata jos'(expand) va duce la afisarea meniurilor complete.

O noua caracteristica a programelor din pachetul Office 2000 este Collect and Paste (aduna si lipeste), care permite copierea a maximum 12 articole si salvarea acestora in Clipboard, de unde pot fi selectate si lipite ulterior simultan.

Acesta simplifica deplasarea mai multor articole dintr-un loc in altul, fara a forta utilizatorul sa deruleze in susu sau in jos sau sa imparta ecranul.

Programul Microsoft Excel 2000

Editarea este cea mai importanta imbunatatire in Excel 2000. Un dublu clic pe textul dintr-o celula duce la amplasarea cursorului excat in locul dorit si nu la inceputul celulei cm se intampla in varianta Excel'97. Autofiil-ul s-a 'desteptat' in sensul ca la crearea unei liste prin Drag and Drop se copiaza in noile celule nu doar continutul, ci formatul celulei initiale.

Imbunatatirile sale cheie permit salvarea fisierelor in HTML ca format nativ, iar Pivot Chart reprezinta un binevenit adaos in arsenalul Excel. Creand pagini HTML din fisiere workbook Excel - versiunea 2000 - putem salva numai pentru vizualizare sau/si pentru modificare.

Prima optiune creeaza un document care este vizibil in versiunile actuale ale Internet Explorer si Netscape Navigator. A doua creeaza o pagina web interactiva, vizibila numai pe Internet Explorer 4.01 sau necesita o groaza de spatiu pe disc, fiind creat un document principal plus un subdirector mare de fisiere suport.

Atunci cand distribuiti fisiere interactive sau cand le distribuiti pe site, trebuie sa ne asiguram ca toate fisierele au fost transferate, unul dintre fisiere fiind pierdut sau deteriorat, Excel 2000 nu va mai putea deschide fisierul workbook. Se salveaza in format HTML doar daca este absolut necesar, formatul .xls fiind mai rapid si mai compact.

Figura unei diagrame, pag.11

Publicarea unor worksheet interactiv permite deschiderea documentului intr-un browser web si modificarea de celule, chart-uri si pivot tables. In general, aceste caracteristice functioneaza bine, dar putem avea si surprize. Charturile 3D sunt transformate in 2D si multe dintre caracteristicile particularizate sunt pierdute. Dupa importarea elementelor suplimentare noile elemente sunt intotdeauna anexate la sfarsitul documentului, nu in locul in care le-am plasat. Pentru a spori controlul asupra aspectului, putem folosi Front Page pentru editarea documentului.

3. Pivot Charts

Tabelele pivot din Excel au fost intotdeauna o problema discutabila. De exemplu, crearea unui chart de bare din date continute intr-un tabel pivot era rareori usor de facut; daca se schimba structura tabelului, chartul trebuia ajustat manual. Cu Excel 200, insa, un singur clic e suficient pentru a lega un chart direct de un tabel pivot. Daca se schimba structura tabelului, automat forma grafica din chart se va schimba. Se poate, apoi, lucra cu tabelul pivot si direct, prin drag, adaugare de campuri in jurul tabelului. Insa exista un control mai mic asupra formatarilor din tabelul pivot fata de cazul unui chart standard. Utilizatorii Excel'97 care deschid fisierele create cu Excel 2000 nu beneficiaza de asemenea avantaje.Excel 2000 usureaza foarte mult designul. In versiunile anterioare personalizarea unui table pivot era foarte dificila, mai ales daca Excel 2000 dispune de o duzina de tipuri pentru autoformat pentru tabele pivot.

4.Access 2000

Microsoft a avut in minte utilizatorii experti atunci cand a inclus imbunatatiri semnificative acestei aplicatii.

SQL este limbajul adoptiv al lui Access 2000, deoarece poate modifica direct tabele MS SQL Server sau se poate crea o noua baza de date SQL. In ambele cazuri sunt permise operatii de intretinere si administrare a bazei de date, cum replicarea si back up-ul. Acum sunt posibile afisarile datelor SQL in forme si rapoarte Access.

Figura 1.5. 13 Programul Access 2000

Utilizatorii profesionisti pot exploata abilitatea de a functiona cu un instrument de lucru front end cu date oferite de Microsoft SQL Server.

Imbunatatirea adusa permite expertilor sa foloseasca acest program - Access 2000 - ca un instrument de creare a aplicatiilor pentru baze de date atunci cand sunt stocate pe server.

Ultima versiune a Access-ului poate publica date pe web, fara a putea vizualiza paginile rezultate. Cu ajutorul acestuia (Access 2000) se poate lucra direct dintr-o baza de date Access pentru a deschide si parcurge pagini web ce contin acest tip de date. Internet Explorer 5.0. are si el aceeasi abilitate de vizualizare a datelor.

Noile avantaje pentru utilizatorii obisnuiti include Name AutoCorrect, care urmareste si actualizeaza automat modificarile de nume ale obiectelor din baza de date. Daca i se schimba numele unui camp sau unei variabile, Access actualizeaza singur toata baza de date cu numele nou.

O alta inovatie, conceptul de subdatasheet, permite vizualizarea datelor cu tabelele corelate, intr-o forma de datasheet.

Si replicarea bazelor de date a suferit imbunatatiri, pana acum neputandu-se realiza actualizarea datelor Microsoft SQL Server. Atunci cand apar conflicte in urma sincronizarii datelor provenite din replici diferite, un program Wizard ne da ajutorul de care avem nevoie.

5. Power Point 2000

Figura 1.6./15 programul MS Power Point 2000

Power Point 2000 castiga prin imbunatatirile aduse in editare si playback permanenta cu Freelance Europhics pentru titlul de cel mai bun pachet de prezentari grafice.

Microsoft a revizuit atat aspectul, cat si spiritul aplicatiei Power Point. In forma standard exista acum trei ferestre care arata slide-ul curent, notele de lector si o lista a intregii prezentari.

Interfata integrata permite lucrul in toate cele trei aspecte ale unui show fara a schimba modul de lucru. In panoul din stanga exista textul prezentarii, in dreapta slide-ul, iar in cel de jos creatorul prezentarii isi introduce notele. Aceasta aplicatie a suferit schimbari minore, dar foarte utile. Daca tastati mai mult text decat incape intr-un frame, preogramul reduce automat marimea fontului, astfel incat sa incapa in acel frame.

La crearea unei prezentari, fie ca e o demonstratie de produs, fie ca e schita vreunui proiect sau comercializarea vreunei idei - Power Point pune la dispozitia utilizatorilor o modalitate de a deturna atentia de la prezentator si de a o focaliza asupra a ceea ce are acesta de spus.

Deoarece cele mai multe prezentari se fac pe notebook-uri, Power Point dezactiveaza in timpul slide-show-ului screensaver-ul si facilitatea de economisire a energiei, acest fapt evitand pauzele fortate de harware.

Sincronizarea imagine-sunet e mai buna si a aparut un editor de tabele independent de Excel si Word.

Power Point salveaza si sub forma de pagina web, incluzand tranzitiile, animatiile, efectele audio si video, astefel incat prezentarile ruleaza in modul fullscreen. Acestea functioneaza doar folosind pentru vizualizarea prezentarilor Internet Explorer 4.0. sau versiunile superioare. Incercand cu un alt tip de browser se obtine un mesaj de eroare. Prezentarea poate fi salvata intr-un format HTML, care functioneaza cu alte browsere sau intr-un format hibrid, ce furnizeaza prezentarea completa in Internet Explorer 4.0. si una mai simpla cu alte browsere.Inabilitatea Power Point-ului de a crea prezentari web complete, care sa lucreze in mod egal in toate browserele se datoreaza deficientelor programului Netscape Navigator, care nu suporta Active V.

6. Front Page 2000

Figura 1.7.programul MS Front Page 2000

Cu aceasta ultima versiune Front Page 2000 isi ocupa locul de membru cu drepturi depline in pachetul Office 2000. imbunatatirile aduse usureaza munca de proiectare in wed, dar nu se pot face lucruri in plus fata de versiunea'98.

Abilitatile de economisire a timpului permit construirea si reorganizarea rapida a paginilor. Front Page 2000 usureaza si alte activitati prin combinarea posibilitatilor de vizualizare Page si Explorer intr-o singura interfata, namaifiind nevoie sa ne plimbam intre doua aplicatii pentru a verifica rezultatele editarii.

Gasim in aceasta aplicatie 'themes', seturi combinate de stiluri pentru text, grafica de-a gata si culori pentru fundal, care ne pun la dispozitie cateva posibilitati.

Front Page 2000 permite alegerea culorilor de site dintr-o paleta sau permite folosirea unei pipete pentru extragerea unei culori dintr-un logo sau o imagine. Putem potrivi tipuri de stiluri, fundale, titluri si corpuri de text. Abilitatea de a schimba temele constituie o imbunatatire de detaliu foarte utila pentru proiectantii care doresc sa-si diferentieze site-urile create cu acelasi Front Page.

Controlul asupra pozitiei imaginilor dintr-o pagina web e un alt avantaj al acestei versiuni. Daca in versiunile anterioare puteauplasa imaginile numai in pozitii rudimentare (stanga, centru, dreapta) acum versiunea 2000 ne permite sa aranjam imaginile si textul oriunde in pagina, desi vizitatorii vor avea nevoie de un browser Internet Explorer ce suporta Cascading Style. Precizia la nivel de pixel ajuta vizitatorii sa pozitioneze obiectele in pagina prin drag and drop.

Alte imbunatatiri ar fi integrarea cu restul aplicatiilor din suita (facilitate comuna a programelor din Office 2000), actualizarea automata a legaturilor la modificarea hiperlinkurilor, pastrarea intacta a codului (negenerat de program), lucrul cu extensiile HTML (XML, CSS, DHTML, ASP), integritatea cu Ms Internet Server, un management mai bun al site-ului.

(Informatiile au fost culese majoritatea din PC World Romania, nr.4, anul VII, aprilie, 1999)[2,7]

7. Outlook 2000

figura 1.8. programul MS Outlook 2000

Prin intermediul programului Outlook 2000, utilizatorul isi poate gestiona intalnirile de afaceri, persoanele de contact, mesajele de E-mail, sedintele, sarcinile, proiectele, fisierele si notele intr-un singur loc, folosind un set comun de instrumente. Outlook este un program de birou pentru gestionarea informatiilor (desktop information manager), si nu un program pentru gestionarea informatiilor personale (personal information manager), mai frecvent folosit, deoarece este mai multe decat personal. Absolut toate activitatile de afaceri pot fi gestionate folosind acest program.

Outlook 2000 este prezent in orice aplicatie Office 2000 pentru ca fiecare din ele poseda butonul E-mail, care deschide Outlook-ul si care trimite documentul curent la adresa aleasa. Nu mai este necesara atasarea fisierului. Interfata noului Outlook face mai usoara regasirea informatiei dorite. Continutul mail-urilor poate fi HTML, Rich Text Format sau text simplu. Outlook poate fi setat sa apeleze casuta de mail la anumite ore si sa trimita, respectiv sa primeasca automat mesaje chiar de pe dial-up.

El permite si existenta mai multor conturi de mail furnizate de ISP, insa suporta si Microsoft Exchange, ca si alte sisteme de E-mail la nivel de corporatie. Caracteristicile de E-mail nu sunt schimbate prea mult, ele fiind revolutionate deja in versiunea

Avem la dispozitie instrumente puternice de cautare, reguli pentru manevrarea automata a mesajelor, sabloane pentru evitarea de mesaje in format HTML si multe altele. Ciudat e ca pachetul inca nu suporta citirea integrata a newsgroup-urilor. Pentru aceasta o versiune de Outlook Expres este lansata.

Combinatia specifica de E-mail ci PIM a scos in evidenta intotdeauna programul Outlook. In noua versiune fiecare inregistrare din folderul Contacts include acum o sectiune ce sumarizeaza toate informatiile Outlook referitoare la acea persoana, inclusiv mesajele, intalnirile, activitatile comune. Atunci cand lucram in E-mail, calendar sau orice alt sector, putem folosi o noua fereastra de cautare pentru a deschide o inregistrare din Contacts sau putem parcurge Intranet-ul corporatiei din cadrul aceluiasi program, el fiind drept front end pentru Internet Explorer. [2,7]Site-ul www.Microsoft.com


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 919
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site