Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Remedierea imaginilor neclare in urma miscarii aparatului

adobe photoshop

+ Font mai mare | - Font mai micRemedierea imaginilor neclare in urma miscarii aparatului

Intalnim des aceasta problema la evenimente in conditii slabe de lumina sau la fotografierea obiectelor in miscare. Pozele astfel obtinute devin sterse, neclare din cauza miscarii aparatului respectiv al modelului. Dar acesta nu este un motiv sa le stergem pana nu facem o incercare sa le corectam in PhotoShop. (click pe imagine)
Una dintre modalitatiile oferite de catre PS ar fi filtrul 'SmartSharpen' pe care probabil multii folosesc la marirea claritatii imaginilor, care are si proprietatea de a remedia problema mai sus discutata.

- Dupa ce am deschis imaginea, navigam la meniul Filter>Sharpen>Smart Sharpen. E recomandat sa afcem aceste modificari pe o copie dupa imaginea originala. Apasand butoanele 'Ctrl + J ' obtinand astfel o copie pe care putem sa experimentam fara riscuri.


-In fereastra care s-a deschis bifam mai intai optiunea 'More Accurate' (pentru rezultate mai bune), si alegem modalitatea 'Motion Blur'.


-Esenta acestui tehnici consta in determinarea directiei de miscare facuta.In fotografia de fata m-au ajutat firele de par sa-mi dau seama ca axa miscarii e de aproximaiv 45 de grade.-Dupa ce am determinat directia, marim aloarea 'Amount ' (cantitatea) la aprox 110% si 'Radius'-ul la 6-7 pixeli. Acum urmeaza distrcatiaCu slider-ul 'Angle' aproximam acel 45 de grade (prin ajustarea butonului din cerculet), miscam cu atentie sus, jos, rotim bara si marim ori scadem din valorile 'Amount' / 'Radius' in asa fel incat sa nu deteterioram imaginea.


-In timpul setarilor prin mentinerea unui click pe imagine din interiorul filtrului putem sa veden starea initiala a fotografiei, iar cand ajungem la o valoare potrivita si dorim sa finalizam procedura apasam 'OK'.

Daca imaginea nu e suficient de clara, incercati programele:

https://www.linux.com/feature/124567

https://refocus.sourceforge.net/

https://refocus-it.sourceforge.net/

Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1303
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2023 . All rights reserved