Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Aplicatii de salarizare pe web

baze de date+ Font mai mare | - Font mai micAplicatii de salarizare pe web1 Instrumentele web

Webul ,la momentul actual, poate fi considerat o resursa, alaturi de cea umana si de capital, care ofera o multime de posibilitati in demararea unei afaceri. In prezent cea mai noua directie care o ofera acest mediu este cea de externalizare a serviciilor, care presupune delegarea unopr respunsabilitati si sarcini de la o companie la alta.

Aplicatiile din mediul web folosec in mare parte aceeas arhitectura client server, detailata in primul capiltol, cu unele mici direfente. In cazul aplicatiilor web este nevoie de un server web. Termenul de server web se foloseste cu doua sensuri general acceptate:

Serverul web este o aplicatie care are responsabilitatea de a accepta si interpreta o cerere de tip HTTP, ASP, PHP, etc de la o aplicatie client (web browser) si de a oferi un raspuns in functie de acea cerere.

Server web este un calculator care ruleaza o aplicatie descrisa la punctual 1

Figura nr. 16 Arhitectura clien /server pe web

In present exista o multime de "unelte" puse la dispozitia porgramatorilor in vederea realizarii aplicatiilor de acest gen. Dezvoltarea si intretinerea unei aplicatii de salarizare cu astfel de unelete, este binenteles posibilila.

O solutie eleganta in rezolvarea unei astfel de probleme o reprezinta mediile de lucru open sorce, care au avantajul ca sunt gratuite si mai mult, pot fi personalizate, fiecare porgramator isi poate aduce propria contributie la aceste pachete de aplicatii.

Una din posibilitatie alegerii unui astfel de pachete software pentru o aplicatie client server de acest gen este data de combinatia dintre cele 3 componete necesare si anume: baza de date: mysql, interfata utilizator: php+html+css, serverul web: apache (studiate la disciplina situri web).

Scurta descriere:

PHP este limbajul ideal pentru construirea de pagini web dinamice, poate fi rulat pe mai multe platforme si se poate conecta la mai multe tipuri de baze de date. Cel mai important aspect al limbajului este insa posibilitatea de a fi imbricat cu cod HTML. Denumirea este un 'acronim recursiv' pentru Hypertext PreProcessor. Diferenta esentiala fata de alte limbaje de scripting (gen JavaScript) este faptul ca PHP este un interpretor server-side (operatiile sunt executate de catre server si nu pe calculatorul utilizatorului).

MySQL este un sistem de gestiune a bazelor de date relationale. MySQL permite scrierea aplicatiilor in numeroase limbaje de programare pentru accesarea bazelor de date, cum are fi: C, C++, C#, Borland Delphi, Java, Perl, PHP, Python, FreeBasic, etc. Pentru a administra bazele de date MySQL se poate folosi modul linie de comanda sau, prin descarcare de pe internet, o interfata grafica: MySQL Administrator si MySQL Query Browser. Un alt instrument de management al acestor baze de date este aplicatia gratuita, scrisa in PHP, phpMyAdmin.

Apache este un server HTTP de tip open-source. Apache a jucat un rol important in dezvoltarea, serverul Apache este caracterizat ca fiind un software gratuit si open source,asta facandu-l ca din aprile 1996 sa fie cel mai populat server HTTP. Cu toate ca in noiembrie 2005 a inceput sa piarda din cota de piata, in aprilie 2008 Apache statea la baza a 50.42% dintre website-uri.

Exemplu de utilizare a codului php:

Conectarea la o baza de date mysql:

/* fisierul conexiune.php */

<?php

$hostname='localhost';

$username='root';

$password='parola';

$database='test';

$conexiune=mysql_connect($hostname,$username,$password)

or die ('Nu ma pot conecta la baza de date');

$bazadate=mysql_select_db($database,$conexiune)

or die ('Nu gasesc baza de date');

?>

Afisarea intregului continut al bazei de date:

<?php

include 'conexiune.php';

$sql=mysql_query('SELECT * FROM test_pentru_licenta');

echo '<table border=1>';

echo '<tr><td>ID</td><td>Camp1</td><td>Camp2</td></tr>';

while ($row=mysqli_fetch_row($sql))

echo '</table>';

mysql_close($conexiune);

?>

2 Aplicatii de salarizare pe web

Dezvoltarea si folosirea unei aplicatii web pentru calculele salariale nu este o noutate. Exista o multime de pagini web care ofera o astfel de facilitate. Exemplul unei astfel de pagini este: https://www.salarii.coral4u.ro/index.htm#brut2net, unde se pot calcula salariile nete sau brute, si se pot deduce impozitele. Astfel de aplicatii nu folosesc baze de date, ci doar o formula de calcul a salariilor general valabila. Un alt exemplu de o aplicatie care este folosita la calcularea salariilor, mai exact a salariilor cadrelor didactice este: https://salar.sitsco.com/, unde o scoala isi poate crea un cont(nu am reusit acest lucru). Singura problema care poate aparea in timul folosirii unei astfel de aplicatii, spre deosebire de cea descrisa in capitolul al III-lea, este securitatea. Nu ma refer la securitatea accesului la informatii, ci la securitatea mediului din care se pot accesa datele respective. Fiind disponibila online, aplicatia poate fi accesata de la orice orice calculator conectat la internet, iar facilitarea accesului nu reprezinta intotdeauna un avantaj. In acest fel web-ul elimina bariera intre lucul de munca de la serviciu (mediu sigur) si cel de acasa sau din oricare alta parte (mediu nesigur).

Concluzii

In prezent, in societatea contemporana, porcesele de culegere si prelucrarea a datelor au devenit un factor cheie atat pentru mediul afacerilor, cat si in afara lui. Datele sunt prelucrare pentru a obtine informatii, iar informatia reprezinta resursa principala a organizatiilor moderme.

In conditiile in care volumul informational este in continua crestere, sa simtit nevoia unor tehnologii care ar fie capabile sa prelucreze o cantitate de date din ce in ce mai mare. In aceste conditti au aparut si s-au dezvoltat o multime intreprinderi care ofera o gama larga de aplicatii si servicii care faciliteaza procesele de prelucrare a datelor.

Cresterea numarului de date in raport cu timpul necesar acestora pentru a fi prelucrte a stat la baza motivarilor marelor companii pentru a dezvolta continua tehnologii performate care ar face fata situatiilor date.

Odata inceput, acest fenomen de innovare continua a sistemelor de prelucrare a datelor, nu se poate incheia niciodata, deoare, necesitatea de informare este continue.

Pentru a putea valorifica cu adevarat informatiile provenite din prelucrari, datele trebuiesc grupate sau combinate, acest lucru presupune pastrarea lor in comun, mai mult de atat, este nevoie de a gasi o relatie intre ele, pentru ca gruparea lor sa nu fie haotica.

Raspunsul la aceasta porvocare il constituie modelul relational, care are la baza conceptul de modelarea logica a datelor. Acest concept presupune identificarea relattiilor dintre date si gruparea lor in functie de acestea.

Prin intermediul modelul relational se pot dezvoltarea aplicatii care modeleaza fenomenele din lumea reala in porgrame informatice. Un exemplu de astfel este aplicatia de salarizare client/server.

Pentru a reusi modelara fenomenelor economice care caracterizeza acest sistem este nevoie de a parcurge etapele de analiza si proiectare. Aceste etape presupun identificare tuturor surselor de date, precum si a proceseler la care acestea sunt supuse, pentru ca in final sa se obtina date de iesire.

O solutie eleganta care ar putea solutiona mai multe probleme legate de sistemul de salarizare in scoli ar fi implementarea unei aplicatii client / server in toate scolele dint-un oras sau chiar judet care ar partaja o baza de date comuna. In acest fel ar fi posibil de redus din erorile care apar frecvent in calculele salariale, In plus toate scolile ar folosi aceas metoda de calcul salarial, medota corecta, pentru ca orce modificare in legea de salarizare ar fi implementata in aplicati o singura data, intr-un singur loc pentru toate scolile conectate la acea baza de date.

Un alt motiv ar fi usurinta cu care s-ar obtine valorile exacte a diferitor indicatori economici si statistici.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1161
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved