Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Cum obtineti subtotaluri ierarhizate pe mai multe nivele ?

baze de date+ Font mai mare | - Font mai micCum obtineti subtotaluri ierarhizate pe mai multe nivele ?

Excel  va permite sa creati subtotaluri pentru mai multe nivele. La fiecare nivel puteti cere efectuarea unor calcule.

Cum creati subtotaluri ierarhizate ?Pentru a realiza subtotaluri ierarhizate pe mai multe nivele, procedati astfel:

Sortati datele din tabel, alegand ca si criterii de sortare toate campurile pentru care doriti sa se faca subtotaluri, in ordinea in care doriti sa se efectueze aceste subtotaluri. Fiecare camp care face parte din suita criteriilor de sortare, reprezinta un nivel din ierarhia de subtotaluri.

Apelati comanda Data | Subtotals. si alegeti in fereastra de dialog Subtotal optiunile pentru primul nivel, apoi incheiati dialogul cu OK.

Apelati comanda Data | Subtotals. si alegeti in fereastra de dialog Subtotal optiunile pentru nivelul urmator. Dezactivati comutatorul Replace Current Subtotals (Excel  va insera subtotaluri pentru urmatorul nivel din ierarhie, fara sa elimine subtotalurile din nivelul anterior). Incheiati dialogul cu OK.

Repetati punctul 3 pentru nivelele urmatoare din ierarhie.

Cum folositi mai multe functii de cumul ?

La fiecare nivel din ierarhie puteti folosi mai multe functii de cumul. Pentru a face acest lucru, procedati in felul urmator:

Apelati Data | Subtotals. pentru a aparea dialogul Subtotal, in care alegeti prima functie din lista ascunsa Use Function. Incheiati dialogul cu OK. Excel insereaza primul nivel de cumul.

Apelati din nou comanda Data | Subtotals pentru a aparea din nou dialogul Subtotal, in care alegeti urmatoarea functie pe care o doriti din lista Use Function. Dezactivati comutatorul Replace Curent Subtotals, apoi incheiati dialogul cu OK. Excel  insereaza urmatorul nivel de cumul.

Repetati punctul 2 pentru urmatoarele nivele de cumul.

Cum si cand schimbati nivelul de detaliu ?

Daca ati creat o structura ierarhizata de subtotaluri, Excel  creaza o sintetizare pe diferite nivele. Facilitatile de vizualizare a sintetizarii va permit sa afisati rapid anumite informatii sintetice. Pentru a afisa doar totalul general si etichetele de coloana, actionati (un clic) pe butonul 1 din suita de butoane care se afla in partea de stanga-sus a foii de calcul. Pentru a afisa doar totalul general si primul nivel de subtotaluri, se actionati (un clic) pe butonul 2 din suita de butoane care se afla in partea de stanga-sus a foii de calcul. Pentru a restrange (condensa) sau a extinde sintetizarea, folositi butoanele Hide Detail (-) sau Display Detail (+) care corespund nivelului de informatii pe care vreti sa‑l ascundeti sau sa‑l vizualizati.

Schimbarea nivelului de detaliu este utila daca vreti sa realizati urmatoarele proceduri:

²      Daca vreti sa creati un grafic in care sa folositi numai subtotaluri. In acest caz trebuie sa restrangeti (sa condensati) nivelul de detaliu al listei de date, pentru a fi afisate numai subtotalurile. Apoi trebuie sa selectati aceste subtotaluri si sa faceti reprezentarea grafica a lor.

²      Daca vreti sa sortati anumite subtotaluri. In acest caz trebuie sa afisati subtotalurile care trebuie sa fie sortate, apoi puteti sa sortati datele cu ajutorul comenzii Data | Sort.. Ca rezultat veti obtine o sortare a liniilor care contin subtotalurile respective. In acelasi timp, vor fi sortate toate randurile ascunse, impreuna cu randurile de subtotaluri asociate.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1093
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved