Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Mostenirea - date obiect

baze de date+ Font mai mare | - Font mai micMostenirea    - date obiect

Mostenirea este un mecanism ce da posibilitatea partajarii atributelor si operatiilor utilizand relatia de generalizare.Mostenirea poate fi redata astfel: (figura 7.22.):Fig. 7.22. Mostenirea

Mostenirea poate fi simpla sau multipla. Mostenirea simpla presupune faptul ca o subclasa B mosteneste proprietatile si comportamentul doar de la o singura superclasa A (este cazul din figura 7.22.).

Mostenirea multipla presupune faptul ca o subclasa B poate mosteni proprietatile si comportamentul de la doua sau mai multe superclase, asa dupa cum reiese din figura 7.23.

Se observa ca subclasa E mosteneste proprietatile si comportamentul atat de la superclasa A cat si de la B. Clasele constituite special pentru a fi mostenite se numesc clase abstracte si acestea nu au instante, iar numele lor se scrie cu format cursiv (italic ). O clasa construita pentru a crea instante se numeste clasa concreta. Clasele abstracte contin cel putin o operatie abstracta, adica o operatie neimplementata si care urmeaza sa fie implementata in clasele descendente.Mostenirea ofera marele avantaj cu privire la reutilizarea "codului" si definirea de ierarhii de clase. In acest mod sporeste considerabil de mult productivitatea muncii in activitatea de programare.

Fig. 7.23 Exemplu de mostenire multipla
Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 864
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved