Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Efecte artistice

corel draw

+ Font mai mare | - Font mai mic
DOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Efectul de extrudare (Extrude)
Ordonarea obiectelor
Instrumentul de lucru Fill (Umplere)
Instrumentul Outline (Contur)
Grafica vectoriala
Alte efecte pentru text
Meniul ARRANGE
Instrumentul Zoom (lupa)
Meniul EDIT
Grafica Bitmap


Efecte artistice

1.        Decupaje speciale
Caracteristica Power Clip permite crearea de efecte speciale remarcabile. Selectati obiectul pe care vreti sa-l decupati, alegeti Power Clip si dati apoi click pe obiectul pe care vreti sa-l folositi drept container. Puteti aplica apoi si alte efecte obiectului obtinut (umbre, extrudari etc)

Observatie: Containerul trebuie sa fie o forma creata de dvs. Nu puteti folosi drept container un obiect importat sau un obiect caruia i s-au aplicat alte efecte. Aceasta se va realiza in PhotoPaint, folosind masti.

Ex:

        

2.        Tranzitii gradate

Cea mai uzuala aplicatie a tehnicii tranzitiei gradate este crearea umbrelor si a luminilor. Aceasta se realizeaza cu ajutorul instrumentului Interactive Blend. Desenati forma interioara si cea exterioara si atribuiti-i fiecareia cate o culoare.Nu este necesar ca cele doua obiecte sa aiba aceeasi forma. Puteti controla simularea sursei de lumina prin plasarea formei interioare (de culoare mai deschisa) in locul in care vreti sa apara lumina reflectata de sursa imaginara. Selectati prima forma cu Interactive Blend si trageti cu mouse-ul pana la cealalta forma. Puteti modifica numarul de trepte si spatiul dintre acestea. Aceasta permite controlarea sursei de lumina. Eliminati apoi contururile.

inainte     dupa

                         

Puteti crea tranzitie gradata pe o cale. Creati tranzitia gradata, creati curba care o doriti sa fie cale si alegeti din submeniul atasat instrumentului Interactive Blend butonul Path Properties, indicand calea dorita. Sau, puteti distanta caracterele din forma initiala sau cea finala, puteti deforma folosind o valoare nenula pentru unghi (pozitiva sau negativa) etc.3.        Instrumentul Interactive Transparency

Permite aplicarea diferitelor tipuri de transparenta obiectelor. Selectati obiectul caruia vreti sa-i aplicati efectul de transparenta. Actionati instrumentul Interactive Transparency, tragand pe suprafata obiectului selectat.

       Rotirea si inclinarea obiectelor

Puteti roti un obiect dand de doua ori click pe el sau alegand din meniul Transform unghiul dorit. Puteti roti sau inclina o copie a unui obiect. Creati obiectul initial, realizati un duplicat al sau (Duplicate), alegeti unghiul de rotire pentru duplicat si executati click in mod repetat pe Duplicate, pana obtineti numarul de copii dorit.

       Scalare si oglindire

Puteti obtine un efect de umbra ca in exemplul alaturat astfel: creati obiectul, realizati un duplicat al sau, oglinditi-l pe verticala si prelucrati-i forma si culoarea dupa dorinta.

Aplicatie: Cu ceea ce aveti la dispozitie pe hard, creati o pagina de revista. Conteaza aranjarea in pagina si grafica revistei.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1040
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site