Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Operare si utilizare

excel+ Font mai mare | - Font mai micOperare si utilizare

Mediul Microsoft Excel este un program performant de calcul tabelar (spreadsheet program)ce se poate utiliza pentru stocarea si prelucrarea eficienta a listelor de date in vederea realizarii de calcule numerice in scopul obtinerii de rapoarte si analize. De asemenea, pe baza datelor inregistrate programul Excel poate crea foarte usor diagrame si poate face schimb de informatii cu alte programe, cum ar fi Microsoft Word, Microsoft PowerPoint, Microsoft Access, astfel incat datele sa poata fi prezentate practic, in orice forma.    I n Excel, fisierele se numesc registre de calcul (agenda de lucru - workbook). Acestea pot contine mai multe foi de calcul si foi de diagrame.   Programul Excel recunoaste implicit urmatoarele tipuri de fisiere:

        tipul .xls, fisiere ce reprezinta un registru de calcul(agenda de lucru)(workbook) ce poate contine mai multe foi de calcul(Sheet);

        tipul .xlt, fisiere ce contin modele(templates) de factura, deviz de plata, comanda de cumparare,  oferite de Excel;

        tipul .xlm, fisiere ce contin macro-uri(macros).

          Foaia de calcul (Sheet) seamana cu registrul unui contabil, avand numerele, textul si formulele dispuse pe linii si coloane notate. Prin intermediul foilor de calcul se pot executa calcule matematice, economice, financiare,etc. O foaie de calcul consta din coloane si linii. Coloanele sunt dispuse pe verticala si sunt identificate prin litere (A, B, C, .), numite antet-uri de coloana, plasate de-a lungul partii superioare a foii de calcul. Liniile sunt dispuse pe orizontala si sunt identificate prin numere ( 1, 2, 3, .), numite antet-uri de linie, plasate de-a lungul marginii din stanga a foii de calcul. Intersectia unei linii cu o coloana se numeste celula.

           Fiecare foaie de calcul are 256 de coloane si 65536 de linii (randuri), prin urmare se pot crea foi de calcul complexe. Pentru a se accesa linia cu numarul 65536 se vor apasa simultan tastele <Ctrl> +<>, iar pentru a se accesa ultima coloana se vor apasa simultan tastele <Ctrl> +<>. Revenirea se va face asemanator schimbandu-se doar directia tastelor sageti. Coloanele sunt notate folosind literele mari A, B, ., Z, apoi AA, AB, ., AZ, BA,BB, . , ultima coloana fiind notata cu IV.

            Celulele sunt identificate in functie de pozitia lor pe linii si coloane. Adresa celulei este concatenarea dintre litera coloanei si numarul liniei corespunzatoare unei celule. O celula devine activa atunci cand se executa click pe ea pentru a o selecta. Celula activa este selectata de un chenar ingrosat (indicatorul celulei). Adresa celulei active apare in caseta Name, situata in partea stanga a barei de formule.

        Introducerea  datelor,  textelor  si  formulelor

   In orice celula a unei foi de calcul se poate introduce text, se pot introduce numere sau formule de calcul. Atunci cand se introduc date (text, numere, formule), programul Microsoft Excel le organizeaza sub forma unui text, a unei date calendaristice, a unui numar ce poate fi calculat sau a unei formule. Tot ceea ce s-a introdus poate fi prelucrat prin editare, eliminare, etc. Tot ceea ce se scrie apare atat in celula activa, cat si in bara de formule, si poate fi editat in ambele locatii.

         Introducerea datelor este o operatie simpla. Atunci cand s-a cerut crearea unei foi de calcul, se trece la introducerea datelor prin completarea celulelor. Se selecteaza (de regula, in ordine) mai inainte celula in care trebuie sa apara informatia, se scrie informatia (text, numar, formula) dupa care se apasa pe <Enter> sau <Tab>.

         Programul Microsoft Excel a fost creat special pentru efectuarea de calcule numerice pe baza unor formule cerute de utilizator. Pentru a indica modul de calcul pentru un set de valori, utilizatorul trebuie sa indice o formula de calcul. Un avantaj important al programului este acela ca formula de calcul poate fi scrisa  (inserata) intr-o celula, formula care sa efectueze calcule (de exemplu, suma unor valori) cu valori aflate in alte celule.

        Programul Excel utilizeaza toate operatiile aritmetice obisnuite si sute de functii predefinite. Toate functiile incep cu semnul egal (=). Dupa semnul egal se scrie formula si apoi se apasa <Enter>. O formula existenta poate fi editata, modificata sau stearsa.Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1214
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved