Scrigroup - Documente si articole

     

HomeDocumenteUploadResurseAlte limbi doc
AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Sortarea datelor

excel+ Font mai mare | - Font mai micSortarea datelor

Atunci cand se lucreaza cu serii de date de mare dimensiune cautarea unor date se poate realiza dificil, de aceea se poate opta pentru posibilitatea de a sorta aceste date.1 Sortarea datelor dupa un anumit criteriu in ordine numerica crescatoare sau descrescatoare, in ordine alfabetica sau invers alfabetica

Seriile de date pot fi ordonate crescator sau descrescator, sau se poate opta pentru o sortare in ordine alfabetica. Pentru a realiza aceasta sortare este necesar a se selecta coloana care se doreste a fi sortata, dupa care se selecteaza optiunea Sort din meniul Data.

Fig. Selectarea optiunii de sortare a datelor

In urma selectarii acestei optiuni se va deschide fereastra de dialog Sort de unde se poate alege intre diferite optiuni si mai multe criterii de sortare a datelor.

Fig. Fereastra de sortare a datelor

Obs. din lista derulanta Sort By selectati primul camp dupa care doriti sa faceti sortarea apoi faceti click pe Ascending sau Descending, pentru a specifica ordinea sortarii.

O modalitate mai rapida de sortare este cea folosind pictogramele de pe bara de instrumente standard. Dupa ce coloana sau randul au fost selectate, pentru a sorta crescator se selecteaza pictograma . Pentru a sorta datele descrescator se selecteaza pictograma .Politica de confidentialitate | Termeni si conditii de utilizareDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1732
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2024 . All rights reserved