Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  

AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


TIPARIREA FOILOR DE LUCRU

excel

+ Font mai mare | - Font mai mic
TIPARIREA FOILOR DE LUCRU

Tiparirea unei foi de calcul poate fi simpla, prin apasarea pe un buton, sau mult mai complexa in functie de ceea ce doresti sa tiparesti si de controlul pe care vrei sa-l ai asupra continutului si aspectului foii. Pentru a efectua o tiparire exista doua posibilitati:

Pentru a efectua imediat o tiparire a unei singure copii a foii de calcul active, cu parametrii de tiparire standard, executa clic pe butonul Print din bara standard .
Pentru a tipari optiuni de tiparire, cum ar fi numarul de copii sau ce pagini vor fi tiparite foloseste secventa FilePrint.

STABILIREA OPTIUNILOR DE TIPARIE

Caseta de dialog care se deschide ca urmare a apelarii secventei FilePrint ofera, dar si cere informatii.

Aceasta caseta este impartita in patru mari sectiuni, si anume:

Printer (Imprimanta) iti da posibilitatea sa stabilesti daca tiparirea se efectueaza la imprimanta implicita sau la cea curent selectata. Proprietatile imprimantei selectate - parametri, optiuni sunt disponibile prin intermediul butonului Properties.

Print Range (Zona de imprimare) iti permite sa alegi sa tiparesti toate paginile foii de calcul sau doar cateva.

Print What (De imprimat) este o sectiune foarte puternica a casetei de dialog care iti permite sa tiparesti fie foile de calcul active (Active Sheet(s)), fie intreg registrul de calcul Entire Workbook, fie doar o selectie Selection.

Copies (Copii) iti permite sa alegi numarul de copii pentru registrul de calcul, foile sau paginile selectate. Optiunea Collate, implicit, este activa si, in cazul documentelor tiparite constituite din doua sau mai multe pagini, este bine sa ramana asa. Aceasta optiune duce la tiparirea in intregime a documentului inainte de urmatoarea copie. Daca dezactivezi aceasta facilitate aplicatia Excel va tipari fiecare pagina in numarul de copii stabilit.

Selectarea unei imprimante

Daca esti conectat intr-o retea de calculatoare si ai acces fizic la mai multe imprimante, poti alege o alta imprimanta decat cea din birou inainte de a incepe tiparirea. Pentru a schimba imprimanta executa click pe sageata in jos a listei derulante Name din caseta de dialog Print ca sa se afiseze o lista de imprimante la care ai acces de la calculatorul curent, lista din care iti alegi imprimanta la care doresti sa tiparesti executand click pe numele ei.

Alegerea domeniului de tiparire

Nu trebuie sa se faca confuzie intre domeniul de tiparire si zona de tiparire.

Zona de tiparire este un domeniu de celule care se delimiteaza manual, va fi impartit in pagini si tiparit (se defineste in sectiunea Print area din casuta de dialog Page Setup).

Domeniul de tiparit se refera la paginile foii de calcul care vor fi tiparite fizic in cadrul continutului foii de calcul.

Optiunile pentru domeniul de tiparit sunt:

All pentru tiparirea tuturor paginilor din zona de tiparire.

Pages pentru tiparirea anumitor pagini din cadrul zonei de tiparire. Aceasta optiune necesita introducerea unui interval de numere de pagina in campurile From (de la) si To (pana la ). Pentru tiparirea unei anumite pagini se introduce numarul paginii respective atat in campul From cat si in campul To.

Daca nu ai stabilit nici o zona de tiparire si ai selectat optiunea de tiparire All se va tipari absolut tot ce exista in foaia de calcul activa, inclusiv liniile si coloanele fara continut.

Previzualizarea sarcinii de tiparit

Caracteristica Print Preview (examinare inaintea tiparirii) iti permite sa verifici foaia de calcul inainte de a o transpune pe hartie. Este bine sa previzualizam foaia de calcul inainte de tiparire din mai multe motive:

nu stii cum a fost impartita in pagini foaia de calcul

vrei sa verifici anteturile si subsolurile de pagina daca sunt corecte si daca nu se suprapun peste date

vrei sa vezi daca toate datele sunt vizibile

Pentru a vedea cum vor arata paginile tiparite alege secventa FilePrint Preview sau executi click pe butonul     din bara standard. Dupa folosirea uneia dintre aceste optiuni se deschide o caseta de dialog.

Liniile de intrerupere de pagina orizontale sau verticale indica unde se termina tiparirea pe o pagina orizontal sau vertical.

O vedere in modul Print Preview faciliteaza observarea modificarilor ce trebuie efectuate inainte de tiparire. Semnificatia butoanelor din bara de instrumente Print Preview este urmatoarea:

Next (Urmatorul) si Previous (Anteriorul) folosesc pentru a te deplasa usor de la o pagina la alta in modul Preview.

Zoom (Panoramare) iti faciliteaza sa citesti textul din foaia de calcul in modul Preview. Faci click pe acest buton si vei obtine afisarea paginii la o dimensiune de 100%.Executarea unui click pe butonul Zoom este echivalenta cu executarea unui click in pagina atunci cand indicatorul mouse-ului arata ca o lupa.

Print (Tiparire) iti permite sa deschizi caseta de dialog Print.

Setup (Setarile paginii) iti permite sa deschizi caseta de dialog Page Setup.

Margins (Margini) iti permite sa afisezi linii de margine si repere de coloana. Poti folosi mouse-ul pentru modificarea rapida a marginilor si a latimilor coloanelor tragand de aceste linii si repere.

Pe foaia de calcul exista doua seturi de margini setul interior este pentru continutul foii de calcul, iar setul exterior (de sus si de jos) stabileste distanta intre antet sau subsol si marginea hartiei.

Page Break Preview (Examinare sfarsit de pagina) iti permite sa vizualizezi si sa ajustezi modul in care sunt aplicate intreruperile de pagina .

Close (Inchidere) iti permite sa revii la foia de calcul.

Help (Ajutor) iti permite sa obtii accesul la asistenta referitoare la modul Print Preview.

Inlaturarea problemelor aparute la tiparire

Problemele aparute la tiparire si solutiile lor sunt prezentate in tabelul urmator

Probleme la tiparire

Cauze posibile solutii

Una sau doua coloane sau linii trec pe a doua pagina sau pe o pagina nedorita.

Sunt prea multe date pentru a incapea pe o pagina.Incerca sa reduci marginile sau sa scalezi pagina astfel incat sa incapa intr-un numar specificat de pagini.

Timpul de tiparire este prea mare.

Prea mult continut grafic fonturi, desene, imagini. Este de recomandat, pe cat posibil sa reduci cantitatea de grafica din foaia de calcul sau sa folosesti o imprimanta mai performanta

Nu sunt tiparite unele portiuni din pagina

A fost definita o zona de tiparit care nu include portiunile ce lipsesc din material. Reselecteaza toate sectiunile ce doresti sa le tiparesti (Page SetupPrint area)

Programul Excel ignora intreruperile de pagina stabilite.

Exista un conflict intre optiunile din caseta Page Setup. Urmareste secventa: File Page SetupPageFit to si specifica numarul de pagini care trebuie sa se tipareasca.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 1704
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site