Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Utilizarea formulelor si functiilor

excel

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
NEGBINOMDIST Calculeaza repartitia binomiala negativa
Reprezentari grafice ale datelor in MS Excel
Operare si utilizare
HYPGEOMDIST Calculeaza repartitia hipergeometrica
MANAGEMENTUL PROIECTELOR
PROGRAMUL MICROSOFT EXCEL
Notiuni de baza
CHIINV Calculeaza inversa probabilitatii alternativei unice a repartitiei chi-patrat
Calcularea tabelelor de raspunsuri
EXCEL


Utilizarea formulelor si functiilor
A. Formule

In celulele unei foi de calcul se pot introduce formule care efectueaza calcule cu datele continute in alte celule. Fiecare formula incepe cu semnul egal (=) si contine adrese de celule, valori numerice si operatori matematici (+, -, *, /, ^). Operatorii au o ordine de prioritate similara cu cea din matematica: exponentiala, inmultirea si impartirea, adunarea si scaderea. Aceasta ordine poate fi modificata prin utilizarea parantezelor in care caz operatiile cele mai prioritare sunt cele din parantezele cele mai interioare.

Formulele pot fi introduse in celulele dorite fie prin tastare directa, fie prin alegerea dintr-o colectie de formule (functii) puse la dispozitie de Excel.

Operanzii din formule, in cazul in care sunt adrese de celule, se pot introduce prin tastare sau prin selectarea celulei a carei adresa dorim sa apara in formula. Pe masura introducerii formulei, aceasta apare afisata in bara de formule iar la incheierea introducerii (actionarea Enter), in celula va apare rezultatul calculului (si nu formula). Se pot afisa si formulele daca se alege Instrumente- Optiuni- Vizualizare- Formule (Tools - Options - View - Formulas).

C In cazul in care se doreste editarea unei formule existente se face dublu clic pe celula care contine formula si se editeaza continutul celulei asa cum s-a specificat la editarea datelor.

C Copierea unei formule se face asa cum s-a prezentat la copierea celulelor cu observatia ca Excel actualizeaza adresele celulelor folosite ca operanzi. Pentru ca adresa celulelor sa nu fie actualizata, aceasta trebuie scrisa in forma absoluta ($ coloana $ rand).

Observatii:

C exista: adrese relative : coloana rand : ex : C7

adrese absolute : $ coloana $ rand : ex : $C$7adrese combinate (mixte) : $ coloana rand sau coloana $ rand; ex : $B5, B$5

C la copierea celulelor ce contin formule vor fi modificate doar adresele relative si partea relativa a unei adrese combinate.

Ori de cate ori se efectueaza o modificare (editare) a datelor dintr-o celula, se actualizeaza si rezultatele formulelor continute de acea celula. Se poate modifica aceasta optiune automata astfel incat sa se faca actualizarea doar dupa modificarea tuturor datelor din celule: Instrumente- Optiuni- Calcul (Tools - Options Calculations):

- Automat (Automatic)

- Automat exceptand tabele (Except Tables)

- In mod manual (Manual - Calc. Now)

B. Utilizarea functiilor

Functiile reprezinta formule standard puse la dispozitie de Excel. Alegerea lor se face cu ajutorul facilitatii Function Wizard (fx de pe bara de instrumente standard) sau deschizand Inserare Functie (Insert Function), apoi se alege functia dorita selectand mai intai categoria de functii (domeniul). Introducerea argumentelor functiei se poate face fie prin tastare in fereastra Function Wizard fie facand clic pe celula - operand.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 609
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2022 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site