Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Atributele WIDTH si HEIGHT

html

+ Font mai mare | - Font mai micDOCUMENTE SIMILARE

Trimite pe Messenger
Forma generala a unui fisier HTML
Programare WEB - Introducere in lumea JavaScript
Liste neordonate
Cadre sau subferestre
Tag-uri utilizate pentru formatarea textului
Pozitionarea textului in cadrul unui paragraf
Tag-uri utilizate pentru afisarea listelor
Editarea unei pagini HTML
Example HTML
HTML - CREAREA PAGINILOR WEB CU HTML


Atributele WIDTH si HEIGHT

Prin intermediul atributelor WIDTH si HEIGHT se declara dimensiuinle exacte ale unei imagini. Declararea acestor atribute este de un real ajutor pentru browsere. Aceasta intrucat un browser va sti cu exactitate spatiul ce trebuie rezervat pentru imagine. In cazul in care cunoaste aceste dimensiuni el va pagina mai usor continutul documentului intrucat nu mai pierde timp pentru a calcula spatiul ocupat de imagine. Aceasta se datoreaza faptului ca, pe masura ce se incarca pagina HTML (implicit si datele referitoare la dimensiunile imaginilor), sunt incarcate si imaginile in spatiul alocat lor. Din aceasta cauza se poate realiza iluzia unei incarcari mai rapide a paginii. In concluzie, nu este vorba de un accesare mai rapida a serverului ci de un timp de procesare mai scazut necesar browser-ului.   Un alt motiv ce pledeaza pentru declararea acestor atribute consta in faptul ca se pastreaza designul paginii chiar si in cazul in care un browser nu are activa optiunea de incarcare a imaginilor, sau in cazul in care imaginile nu pot fi incarcate (server lent). Pentru a avea o idee de cele prezentate pana acum, am sa reiau un exemplu care nu va contine nici o imagine.
Acesta este o broscuta.Acesta este o broscuta. <IMG SRC='frog.gif' width='80' height='60' ALIGN='left'> Acesta este o broscuta. Acesta este o broscuta.

mai jos este rezultatul

Acesta este o broscuta.Acesta este o broscuta. Acesta este o broscuta. Acesta este o broscuta.

Daca nu se precizeaza aceste atribute se obtine:

Acesta este o broscuta.Acesta este o broscuta. Acesta este o broscuta. Acesta este o broscuta.

Indiferent de dimensiuile imaginii, rezultatul este identic. In acest fel se poate pierde alinierea textului (chenarul in care este redat exemplul simuleaza comportamentul browserului, in realitate pagina este mult mai mare si efectul mult mai suparator). Dimensiunile imaginilor pot fi citite cu orice program de vizualizare a fisierelor grafice sau cu un editor grafic.   Pe langa modalitatile clasice de utilizare a atributelor WIDTH si HEIGHT, acestea mai pot fi utilizate si pentru redimensionarea imaginilor. Acest lucru este foarte rar utilizat. Modificarea dimensiunilor unei imagini ar trebui realizata cu un editor grafic si nicidecum prin intermediul browserului.   In exemplul care urmeaza am sa dublez imaginea folosita. Dimensiunile initiale erau WIDTH='80' si HEIGHT='60'.

<IMG SRC='frog.gif' WIDTH='160' HEIGHT='120' ALIGN='left' >

O aplicatie practica a redimensionarii consta in trasarea unei linii orizontale colorate prin redimensionarea unei imagini de 1px X 1px (pixel). Imaginea va avea culoarea dorita de noi. In acest fel putem renunta la atributul COLOR din tag-ul <HR> care nu era interpretat decat de Internet Explorer. Pentru a centra o astfel de imagine voi folosi elementul CENTER. Mai jos este un exemplu:<CENTER><IMG SRC='punct.gif' WIDTH='400' HEIGHT='4'></CENTER>

Cind o imagine este cuprinsa intre tag-urile <CENTER> si </CENTER> ea va fi centrata pe orizontala si, in plus, nu mai permite text in dreapta sau in stanga ei.   Daca tot am ajuns la linii orizontale, am sa mai prezint o linie in care am incus tranzitii de culoare. De data aceasta nu mai folosesc atributele WIDTH si HEIGHT pentru dimensionare. Prin intermediul lor am sa declar dimensiunea exacta a imaginii.

<CENTER><IMG SRC='linie.gif' WIDTH='450' HEIGHT='5'></CENTER>

rezultat

linie orizontala

La fel de bine putem utiliza imagini ceva mai sugestive.

linie orizontala

In locul tag-ului <CENTER> se putea utiliza un paragraf centrat. In plus, se poate adauga si un text alternativ care sa sugereze o linie orizontala. Acest lucru ar fi indicat in cazul in care serverul ce gazduieste paginile tale este ceva mai 'puturos'. In acesata situatie ar fi foarte posibil sa nu se incarce toate imaginile.

<P ALIGN='CENTER'><IMG SRC='linie.gif' WIDTH='450' HEIGHT='5' ALT='----- ----- --------- ----- ----'></P>


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 655
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site