Scrigroup - Documente si articole

Username / Parola inexistente      

Home Documente Upload Resurse Alte limbi doc  


AccessAdobe photoshopAlgoritmiAutocadBaze de dateCC sharp
CalculatoareCorel drawDot netExcelFox proFrontpageHardware
HtmlInternetJavaLinuxMatlabMs dosPascal
PhpPower pointRetele calculatoareSqlTutorialsWebdesignWindows
WordXml


Medii software pentru implementarea tehnicilor Internet

internet

+ Font mai mare | - Font mai micMedii software pentru implementarea tehnicilor Internet

In vederea realizarii acestor servicii de informare de tip multimedia privind arhitectura sfirsitului de sec. XIX si inceputul sec. XX din aceste zone, vor fi amintite mediile software necesare, si anume:
FrontPage – software destinat proiectarii si realizarii de pagini HTML dinamice organizate pe frame-uri, cu posibilate de introducere scripturi Java, Visual Basic sau applet-uri Java.

FrontPage include:

FrontPage Explorer, care permite vizualizarea si gestionarea paginilor Web. Dispune de comenzi pentru administrarea paginilor Web, testarea si intretinerea hiperlink-urilor, vizualizarea tuturor fisierelor si directoarelor existente intr-un Web, importul si exportul de fisiere, lansarea FrontPage Editorului si a altor aplicatii.

ForntPage Editor, care permite crearea, editarea paginilor si testarea paginilor Web. Paginile pot contine text, tabele, imagini, campuri ale unei forme si alte elemente pe care FrontPage Editorul le afiseaza asa cum apar intr-un browser Web. Deoarece FrontPage Editorul creaza intregul cod HTML pentru pagina Web, nu sunt necesare cunostinte privind limbajul HTML. Editorul genereaza toate tag-urile uzuale ale limbajului HTML si permite includerea de framu-uri, ActiveX Controls si Java applets. Este un instrument puternic si usor de utilizat, avand o intefata atractiva.

Limbajele Java si JavaScript bazate pe o tehnologie orientata-obiect.

Limbajul JavaScript a aparut din dorinta de a schimba statutul celui ccare vizualizeaza paginile Web, dintr-un simplu vizitator care nu poate interveni asupra continutului paginilor, intr-un utilizator Web activ. Este creat de Netscape si apare pentru prima data in Navigator 2.0. Are doua forme primare, si anume

partea intrepretata de server

partea intrepretata de client, accesibila utilizatorilor Web prin intermediul paginilor HTML si contine o colectie de comenzi incluse intre tag-urile <SCRIPT LANGUAGE = ”JavaScript> …</ SCRIPT>. Poate fi amplasat in tag-ul <HEAD>, in tag-ul <BODY> si in tag-uri HTML.

JavaScript are limitari in ceea ce priveste comunicarea cu server-ul si stocarea datelor. Nu dispune de variabile globale sau domenii de vizibilitate pentru functii, dar se bazeaza pe un model ccomplex de obiecte ale browser-elor.

JavaScript organizeaza toate elementele unei pagini Web intr-o ierarhie, fiecare element fiind vazut ca un obiect, iar obiectul avand proprietati si metode.

La baza limbajului stau trei blocuri functionale, si anume:

valori (tipuri de date suportate de JavaScript);

obiecte (colectii de proprietati care pot fi apelate cu un singur nume);

functii (proceduri care pot fi executate de o aplicatie; functiile asociate unui obiect se numesc metode).

Pentru a realiza legatura cu un aplet, JavaScript poate apela metoda init() a aplett-ului.

Astfel, informatia este organizata in pagini. Pagina contine ierarhii de obiecte care apartin claselor de obicte; comunicarea intre obiecte se face prin mesaje. Pagina poate contine pe linga controale noduri (documente hypertext) si legaturi (link-uri). Link-urile realizeaza conectarile intre documente; prin activarea cuvintelor cheie marcate (hotword) din documentul initial se produce cautarea si afisarea documentului atasat acelui cuvint. Orice document poate fi constituit dintr-o varietate de elemente de tip media (text, imagine, sunet) si noduri de cautare (cuvinte cheie). Tehnologia orientata-obiect este una dintre cele mai flexibile instrumente pentru organizarea si regasire acesteia. Limbajul de tip script     este necesar realizarii modelului de document interactiv, prin prelucrarea evenimentelor.Microsoft Acccess – un sistem interactiv pentru gestionarea bazelor de date relationale, conceput sa functioneze in mediul Windows. Ofera facilitati deosebite in ce priveste memorarea, corelarea, regasirea si prezentarea datelor.

O baza de date reprezinta un ansamblu de tabele (table), formulare (form) si rapoarte (report). Aceste obiecte stocheaza si afiseaza date ce servesc unui anumit scop.

Dintre facilitatile oferite de Access amintim:

permite utilizarea facilitatilor grafice oferite de sistemul Windows

permite regasirea datelor prin formularea unor cereri independente de formatul si locul de amplasare a sursei de date

datele pot fi prezentate sugestiv, folosind machetele, rapoartele, diagramele si obiectele grafice admise

prin mecanismul de definire si utilizare a macro-urilor vor fi atomatizate unel operatii

permite integrarea si conlucrarea cu produsele Microsoft Office pe baza tehnologiei OLE.

Microsoft Image Composer – este un produs destinat pentru crearea de imagini afisate intr-o pagina Web sau un CD-ROM. Dispune de un puternic set de instrumente care pot prelucra o imagine existenta sau crea una noua. Amintim in continuare cateva dintre facilitatile oferite utilizatorului:

posibilitati deosebite de prelucrare a culorilor;

aplicarea unor efecte speciale asupra imaginilor, cum ar fi: suprapunere de imagini, suprapunere si amestec de imagini prin utilizarea unor masti, selectarea si crearea de tipuri de caractere, crearea de efecte de luminozitate;

posibilitati de listare si memorare a imaginilor prelucrate etc.

Active Server Pages – este o tehnologie Internet care permite crearea de pagini Web independent de platforma folosita, care pagini pot fi consultate cu orice browser. Paginile ASP contin o combinatie de cod HTML si scripturi. Scriptul este delimitat fie de etichetele  <% %>, fie de etichetele HTML <script> si < /script>. Cand un utilizator cere o pagina al carei fisier are extensia ASP, serverul analizeaza fisierul in ansamblu si reda browser-ului codul HTML si executa scripturile.

Se pot scrie pagini ASP in limbajul cel mai bine cunoscut sau preferat de catre programator. Serverul central suporta scripturi scrise in VisualBasic (VBScript), Java (Jscript) si Perl (Activestate PerlScript)

Adobe Photoshop - produs destinat digitizarii si prelucrarii de imagini. Dintre facilitatile, mai importante, de care dispune amintim:facilitati deosebite pentru prelucrarea culorilor;

facilitati pentru aplicarea unor efecte speciale asupra imaginilor, cum ar fi: suprapunere de imagine, suprapunere si amestec de imagini prin utilizarea unor masti, selectarea si crearea de tipuri de caractere, crearea de efecte de luminozitate etc.;

acceptarea unei game largi de fisiere de tip imagine pentru a fi prelucrate;

posibilitati de listare si memorare a imaginilor prelucrate.

Toolbook, produs software realizat de firma Asymetrix, ce permite realizarea unui mediu multimedia. Toolbook are incorporate toate componentele necesare de creare a fisierelor multimedia (animatie, video, grafica, sunet, text). Pentru realizarea produselor multimedia, produsul ofera facilitati date de activari prin butoane si de inlantuiri speciale utilizand limbajul de tip Script. Toolbook este un mediu orientat obiect, obiectele fiind butoane, grafica, “viewer”(avizier), pagini, “background” (fundal).

Toolbook contine 2 niveluri specificate:

al autorului (programatorul)

al cititorului (utilizatorul)

O aplicatie realizata cu Toolbook consta in crearea unor carti de tip (.tbk); fiecare carte fiind divizata in pagini (ecrane) afisate in ferestre denumite “viewer”. Fiecare pagina contine obiecte de tip campuri, butoane, imagine, sunet. Obiectele pot fi diferite de la o pagina la alta sau pot fi comune (partajate) pentru mai multe pagini (plasate in background)

Produsul Toolbook permite reprezentarea structurilor de informatii ierarhice, unde informatia este structurata ca arbore de topice - subtopice, liste, tabele, si reunirea in acelasi document virtual a cat mai multor elemente multimedia prin legaturi hypertext catre imagini, voce, informatii video, programe executabile.

Are la baza limbajul de tip Script pentru rezolvarea evenimentelor (activarea de butoane), introducerea unui text intr-un camp (optiune) sau alegerea unei optiuni din menu, crearea documentelor multimedia, structurate in pagini. Astfel, utilizatorul navigheaza prin aceste pagini prin activarea de butoane sau introducerea unui text intr-un camp (optiune) sau alegerea unei optiuni din menu. Interventiile utilizatorului sunt numite evenimente, ce sunt transformate de limbajul de tip script in mesaje si transmise la un obiect, care poate rezolva mesajul in care contine un program numit “handler” sau transmite mesajele la “parinte” in ierarhia de obiecte.

NetObjects Fussion 5.0 – vine in intampinarea necesitatilor dezvoltatorilor profesionisti de pagini Web si ofera suportul pentru realizarea unor site-uri complexe.

Desi ocupa resurse importante din sistem, NetObjects Fusion dispune de o mare varietate de functii utile, de la o fereastra ce prezinta sub forma grafica structura arborescenta a site-ului proiectat, intr-o maniera WZSIWZG, cu pagina HTML aflata in constructie.

Realizarea obiectelor se poate face prin intermediul lazer-elor, acest lucru facilitand extrem de mult procesul de constructie a unuui site.

Navigarea intre diferitele parti componente ale unui proiect se face oarecum anevoios, cu toate acestea managementul site-ului se realizeaza prin intermediul unei functii deosebit de bine realizata.

NetObjects Fusion dispune de o baza suficienta de elemente predefinite, pe langa acestea existand posibilitatea de conectare automata la Internet in vederea obtinerii unor sfaturi sau elemente ajutatoare din partea producatorilor.

Documentatia programului este foarte bogata, fiind preyente si elemente referitoare la modalitatile de optimizare a anumitor functii sau explicatii referitoare la tag+urile HTML.

Dispune de o serie de vrajitori, iar sablonele pot fi modificate dupa necesitati. Folosindu-se de tehnologia drag&drop, NetObjects Fusion poate genera automat codul pentru diferite controale ActiveX sau applet-uri Java, lucru extrem de util atunci cand se doreste imprimarea unei note personalizate site-ului realizat.


Politica de confidentialitateDISTRIBUIE DOCUMENTUL

Comentarii


Vizualizari: 689
Importanta: rank

Comenteaza documentul:

Te rugam sa te autentifici sau sa iti faci cont pentru a putea comenta

Creaza cont nou

Termeni si conditii de utilizare | Contact
© SCRIGROUP 2021 . All rights reserved

Distribuie URL

Adauga cod HTML in site